9 Aralık 2017 Cumartesi

Kalbime iyi Gelecek Şeyler İstiyorum



Blog dünyasını bir kaç günlüğüne ihmal ettim sayılır ki burası benim kaçış yerimdir.Yoğunluk herkesin hayatını ele geçirmiş gibi görünüyor.Şahsi yoğunluğumu çoğunlukla çocuklarıma bağlıyorum.Anne olmak hiç de kolay değil bazen.

Bazı şeylere yetişmek dışında başka bir endişeniz veya çabanız olmuyor.Bu ''şeyler'' de ya yemek oluyor ya da böyle sıradan veya basit gibi ihtiyaçlardır.Hani yeni bir şeyler öğrenmeye kalkmak gibi bir şeyler düşünmeyin diyeceğim nerdeyse.Bir şeyler öğrenmek benim için hem gelişim demektir hem de günlük koşuşturmacadan kaçış.Öğrenemediğim gibi kaçamıyoru mda bu durumdan.

Veya bu yönde planlar yapıyor gibi bir his var içimde.Yoksa benim hayatım mı çok dolu ve çok hızlı geçiyor..Severek takip ettiğim bloglara uğrayamadım günlerce.Yayınlarına göz atamadım haliyle yorum yaparak ziyaretimi de belli edemedim.Benim bloğuma da ziyaretler yayın girmediğim için azaldı gibi görünüyor.Kendimi değersiz veya okunmaya layık olmadığımı düşündüm.

Belki bir süreliğine böyle devam eder belki etmez bilemiyorum.Herkese sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.Hayatımda bir yeriniz olduğunu itiraf etmeliyim.Her alan ilgi ve alaka ister elbette,burası da öyle.Bana gönül koymayın..Bloğumu kapatmayı bile düşündüm.Birileri ağzıma biber sürsün :)

Gelen yorumları da günlerce beklettim..Ruhen de inişli çıkışlı bir dönemdeyim.
Sene sonuna doğru kalbimin büyüdüğünü hissediyorum,sanki sene sonuna doğru bir yaşıma daha giriyormuş gibi bir duygu bu.Buraya pek yansıtmak istemiyorum ama pek de iyi değilim.
Düşüncelerim ve nasıl hissettiğimle ilgili yazmaktan çekiniyorum.

Benim için soyunmak gibi bir şeydir bu.Hele beni az çok tanıyanlar karşısında,yapamıyorum.Tanımayanlar içinde de yapamam belki..kalbi soymak çok farklı bir şey.Ya sessizce içimde patlayacak bir şeyler ya da başka bir şekilde meydana çıkacak.İnsan çok garip bir varlık..

Sizi üzmek istemiyorum..
Varlığınız,yorumlarınız,yayınlarınız beni mutlu ediyor.Bu günlerdeki düşünce ve duygularımı bir kaç satırda anlatmaya çalıştım.Size de böyle olur mu bilmem..Bu aralar bana bu çok oluyor..
Yorumlarınızı esirgemeyin.
Onlardan yani sizden çok güzel bir enerji alıyorum ve bu soğuk ülkede bu enerjiye gerçekten bazen çok ihtiyaç duyuyorum..


Kalbime iyi gelecek şeyler istiyorum.
Komşularımı daha yakından tanımak istiyorum mesela.
Evlerine girmek onlara samimi olmak istiyorum.
Bana vakit ayırmalarını istiyorum.
Seslerini gözlerim kapalı tanımak istiyorum.
Kapalı kapılar ardından evdeki durumlarını tahmin etmekten yoruldum.
Onlarla dert ortağı olmak istiyorum.
Tuzum bitince kapılarını çalmak,çocuğum ateşlenince ateş düşürücünüz var mı demek istiyorum..
''Herşey yolunda'' der gibi yaşamak istemiyorum.
Gözyaşlarım öyle uzun süre gizli kaldılar ki..
Artık tek başıma ağlamak istemiyorum..
Birileri onları silsin onları görsün istiyorum..

Annemin evi yakınımda olsun istiyorum mesela.
İstediğim veya ihtiyacım olduğu anda kapısını çalabileyim istiyorum.
..

Çok şey mi istedim yine acaba..
Ah bilmiyorum..
Bilmiyorum.




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

20 yorum:

  1. Kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle yaşayın, hiç bir zaman yapmak zorunda olmayın derim. Diğer yandan hem yayın içeriğiniz hem özgün resimlerinizde yeterince kalitelisiniz. Bu açıklamanız bile okurunuza verdiğiniz değeri gösteriyor. Daha ne olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklımda kalıyor burası gün içinde göz atıp çıktığımda sanki ihanet etmiş gibi hissediyorum..bir selam vermeden geçip gitmek gibi bor şey..çok teşekkür ederim yorumunuz iyi hissetmeme vesile oldu.

      Sil
  2. Kendine sorsan desen ki bana ne dokunuyor? Ne dersin? Gurbet mi, kalabalık içinde yalnız hissetmek mi ya da başka bir şey? Bazı basit sorulara veremediğim cevaplar benim ok işaretim oluyor ama takip edip yolu bulamıyorum yine de. Sen sorsan cevaptan emin olsan sonra da toplasan herkesi paylaşsan çözüm olur mu? Bilmiyorum ki. Sanki burada o dediklerin çok mu yaşanıyor, belki hatırlarımızda kaldı annemizin evinde çocukluğumuzda yaşadığımız komşular ahbablar. Ahir zaman çok zor, bereket yok insanın içinde iman olan yürekler müstesna ama mücadele o yürekleri de yoruyor. Ben de soluklanma gibi gördüğüm bloguma yabancılaşmadayım son zamanlarda, öyle sade hayat istiyorum ki teknoloji olmasın çıplak ayak deniz kıyısında yürümek gibi birkaç gün geçireyim. La tahzen şiirini bilirsin Mevlana'nın çok ilaç gibi gelir bana hep. Çok uzaklaştım Rabbimden sende farketmeden öyle olduysan şefkatli bir uyarıdır belki sıkıntı dediğin. Kabuğun içi ise işe yarayan besleyen sevdiğin,çocuklarınla nerede olsan fark etmez gibi geliyor insana ama gurbet rutubet gibi çöker insanın yüreğine öldürmez ondurmaz. Ama başta çocuklar sevdiklerimizle imtihan olup acı gurbet olmasın inşallah. Sekine duasını bilirmisin 19 kere okunan bir dua.dedim aklıma geldi yatsıyı kılıp okuyum ben de ne ihtiyacım var bir bilsen. İsmen dua edeceğim sen de edersen Allah razı olsun.
    Yorum değil gönlümden geçenler. Allah'a emanet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana neyin ağır geldiğini nelerin dokunduğunu biliyorum aslında.
      Çoğu da nefse ağır geldiği için mücadele daha da zor.
      Bazı şeylerin bitiş tarihi vardır ya da bazı şeylerin ise yoktur işte beni nefessiz bırakan tam da budur.
      Tespitlerin her zamanki gibi çok yerinde hayatımda bir şekilde olduğun için Allah'a şükürler ediyorum.
      Yazmak istediğim şeyler çok ama herşey yazılmaz bir çok şeyi de derinlere gömmek gerek.
      Duayı okuyacağım inşallah.
      Dilerim nefes olur genişlik verir.
      Allah razı olsun.

      Sil
  3. İyi geceler Sevgi. Gece sarsın sarmalasın huzur versin, sabahın ilk ışıklarıyla hüzünlü ne varsa buharlaşıp gülümseme yerleşsin dudaklarına.

    Haftasonu halleri, biliyorsun, sessizlik genellikle ondan oluyor.

    Ben burdayım, yalnız değilsin. Öpüyorum seni kocaman 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişiliğinde savaşçı yanım her daim ağır basar Handan ama nereye kadar..
      Dün gece zordu.
      Geçti elhamdülillah..insanın ruhu dipsiz kuyu gibi olur bazen çok şükür ki bugün öyle bir kar yağdırdı ki Rabbim içim dışım şeker oldu.
      Sarıldım arkadaşım.

      Sil
  4. Istediğiniz şeyler,gönlünüzden geçenler umarım gerçek olur.:) Bazen sizinkine benzer ruh halleri yaşanabiliyor. Ama bunların da geçici olduğunu düşünün. Ve sakın bloğu kapatma düşūncesini getirmeyin aklınıza. Ben sizi burada görmekten mutlu oluyorum. Sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada olmaktan ben de mutluluk duyuyorum.
      Bir çok güzel insanlara ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı benim açımdan bu da hayatıma renk katıyor.
      Değerli sözleriniz için çok çok teşekkür ederim işte böylesine güzel insanlardan bahsediyorum iyi ki varsınız.

      Sil
  5. Great words!! Great post!! I am sure good things will come!!

    http://asweetwoorld.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Yorumları yayınlayın ya da yayınlamayın, yorum yaparak varlığınızı belli edin ya da etmeyin, hiç farketmez. Buradaysanız ve güzel yazılarınızla varlık kazanıyorsa blogunuz, değersiz ya da okunmayacak değilsiniz benim gözümde. Her insanın belli dönemleri oluyor, bazen yansıtmak da çözüm olmuyor ancak burası sizin bir eviniz belki de. İnsan bazen kendinden bile kaçmak ister.. Her ne olursa olsun buralarda okuyan, düşünen, sevinen, yorumlayan birileri var ve hep olacak. Dediğiniz gibi bu bir enerji ve hiç bitmeyecek..
    Kalbinize güzel gelecek şeyler hep sizi bulsun umarım, güzellikler bazen farkında olunmayacak kadar ufak olabiliyor. Eninde sonunda bulacağınıza inanıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalbimize güzel şeyler yağsın veya bir şekilde ulaşsın ruhumuza.
      Çok mu yalnız kaldık veya çok mu içimize kapandım bilemiyorum belki de zaman bizi istemediğimiz bir yerlere doğru itiyor.
      Düşünülebilir üzerinde.
      Belki de sadece zor bir dönemdir bu..Ne garip.
      Dilimden düşmeyen bir sözüm vardır oysa "kötü bir günün oldu kötü bir hayatın devlet"..diye..
      Kendime hatırlatmayı unuttum..
      Güzel yüreğinizden öpüyorum.

      Sil
  7. Yüreğim burkuldu okurken ama düşündüm de aslında pek çoğumuz bu durumdayız belki de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de..Ama böyle olanları ben neden göremiyorum..belki de çok iyi gizleniyorlar.
      Ben bir yere kadar gizledim elimden daha fazlası gelmiyor oldukça da yorgun sayılırım.

      Sil
  8. Koca bir senenin hesabı tutuluyor belki, bu duygular ondandır. Önümüzde tertemiz bir sene, isteyelim, dileyelim ve şekillendirelim.. iyi düşünelim, iyi olsun. Arada minik talaşlar olsun, ayağımıza takılsınlar, hallederiz. İyi kalp, iyi görür, "sen" i ben, "ben" i sen gibi görür. Senden bana gelene, benden sana gidene selamlar olsun.. :) Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sözler ne güzel ve ümit dolu temenniler.
      İnşallah..
      Bütün kalbimle dilemiş oldum inşallah..
      Hallederiz değil mi❤

      Sil
    2. Hiç şüphen olmasın 💪 ❤

      Sil
    3. Allah razı olsun❤
      Yüreğim ısındı🌼

      Sil
  9. Neredeyse her yazını severek takip ediyorum bazen yorum yapmıyorum ama en sevdiğim bloglar arasındasın. Kendini değersiz hissetme. Bende bu aralar okul yoğunluğundan buralarda değilim ama toparlanabiliriz bence 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hissettim hissettim..hem de bayağı bir değersiz hissettim hele karşıma bir de ''Blog yazamıyorsun'' diye bir yazı çıktığında daha da değersiz hissettim..tabii ki bu duygular çok şükür ki geçici severek ve elimden geldiğince özenmeye çalışıyorum elbette bunda emek olduğu için değersiz değildir ama insansın işte zayıf bir anıan geliyor ve böyle düşünebiliyorsun..
      Varlığın,yorumun beni mutlu etti güç kattı sevgili Pınar..çok teşekkür ederim.
      Toparlanmak zorundayız! :)

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.