29 Aralık 2017 Cuma

Yarıyıl Tatili Olmasın

sıcak içilemeyen 4535836 nolu kahvem

Geçen Cuma günü başlamış olan yarı yıl tatili içindeyiz.
Terk edilmiş yalnız ve kimsesizler gibiyiz.
Garibiz.
Haftasonu kızların camide kursu vardı yarım günü orada geçirdiler gerisi evde oyun kurmaya çalışarak anlaşılmazlıklar ile geçti.
Okulların tatil oluşu şüphesiz hepimizi rahatlattı.
Çünkü hafta içi hafta sonu bakmadan kesintisi olmayan bir koşuşturma içinde geçiyor günler.
Ne pazar günümüz var ne haftasonu her gün bir yerlere gidiliyor çocuklar için evden çıkılıyor benim çocuğu da alır mısın ricaları eşliğinde tatilin gelmesi gözleniyordu.

Tatil geldi işte nefessiz ve duraksız geçen günler bir süreliğine dahi olsa geride kalacak bol bol evde vakit geçirilecek ancak bu soğuk havalarda çocuklar nasıl oyalanacak orası muamma.
Okulun son günü okul bahçesinde bayram günü gibiydi biraz çocuklara bayram biraz öğretmenlere tatil başlıyordu herkes evine gidecekti okul bahçesi dinlenecek sınıflar masalar dinlenecekti ama annelerin birbirine sorduğu soru aynıydı bu çocuklar bu kadar gün nasıl meşgul edilecekti??

Haftasonu göç başladı sanırsın önce mağazalar dükkanlar kapandı.
İnsanlar yiyecek içecek stoğu yaptı çoğunlukla ekmek süt su gibi şeyler alındı sonra kapandı her yer kasap kuru temizleme postane bakkal kuaför her yer kapandı.
Sabahın erken saatlerinde başlayan tatil hazırlıkları akşama dek sürdü bütün gün arabaların kapı ve bagaj sesleri duyuldu.
Arabası olan eşyasını doldurup çocuğunu köpeğini alıp bastı gaza.
Kimisi kayak merkezine gitti Avusturya'ya kimisi memleketine Polonya Bulgaristan Yunanistan'a binalar boşaldı caddeler boşaldı zaten renk yoksunu bir yer daha da çok renksizleşti hava da hep aynı.
Mutfak penceresinden baktım aynı oturma odasından baktım aynı çocuk odasından baktım yine aynı.
Kuru bir soğuk.
Yağmur yok.
Kar yok.
Rüzgar bile yok.
Bakınız:

boş sokaklar

boş caddeler

yılbaşı süslemeleri

Evlerin pencereleri süs püs içinde ama evler boş.
Gideceksen kimin için süslendi o ev o bahçe o pencelere.
Bu nasıl bir sessizlik bir hareketsizlik sokaktan geçen insan sayısı az her taraf kapalı nasıl bir suç işlediysek tamamen terk edilmiş gibi bir duygu içindeyim.
Çocuklar nasıl oyalanır ne ile meşgul edilir?..12saat boyunca eğlendiren neler var nasıl yapmalı?..
Parka gittik hava dediğim gibi buz kesiyor köpeğini gezdiren çocuğunu hava alması için çıkartan bir kaç kişi hariç kimse yok her taraf ölü hareket yok.
Ocak ayının onbeşinci gününe dek böyle gidecek.
Gidenler gitti dükkanları kapatıp gitti evleri süsleyip gitti sessizlik geldi daha da çok sessizlik daha da çok yalnızlık geldi sanki.
Tatil dinlenme anlamına gelirdi hani koşuşturmaca içermeyen bir zaman dilimiydi hani çocuklar sıkılıyor sabahtan akşama tüm oyunlar oynanıyor tablet alınıyor videolar izleniyor en sonunda ondan da gına geliyor..

eğleniyoz muuu??

Anneeeğ ama çok sıkıldım naraları atılıyor.
-Anne de sıkıldı yavru anne de :)) .Ama daha dur daha bismillah demedik bu neyin sıkıntısı desem de sebebi belli..parası olana tatil,parası ve imkanı olana güzel okulsuz hayat..
Paran yoksa çocuklarla bir şeyler yapmak için durumun yoksa eşinle iki günlüğüne dahi olsa bir yerlere gitmek için çocukları emanet edebileceğin kimse yoksa o zaman sana da yok tatil matil.

Hasılı kelam gurbet elde tatil zor iş..gelse bir dert gelmese bir dert..yine bir şeyler yapmaya çalışıyoruz,çocukları eğlendirmek için bütün çabamız yoksa enerjilerini atamıyorlar bu enerjinin evin içinde atılması demek dağıtmak tartışmak demek..elbette dağıtabilirler asla dert etmem bunu ama çocukları bir daire katında gün boyunca tutmak insanı ve çocukları inanılmaz yıpratıyor..

Yarıyıl tatili bu duygular ve düşünceler içinde geçiyor,koy kahve suyunu koooy..bir ümit belki içeriz belki bir kaç mesaj yazabiliriz olmadı dumanla haberleşiriz yakarız buraları isyan bayrakları eşliğinde tatil sebebiyle bunalıma hızlıca giren anneler derneği kurarız belki terk-i diyar ederiz belki buraları umursamaz annelere çıkar adımız okullar kapanmasın hiç bir zaman kapanmasın anneler emekli olana dek hep açık kalsın.

Noolur böyle yarıyıl tatili olmasın..

Ps:Şimdi çok iyi anlıyorum okulun son günü öğretmenlerin güler yüzlü sevinç dolu veda edişlerinin altında yatan sinsiliği.

Ps/2:Şu tatil bitsin evde yaşananların muazzam karelerini de ekleyeceğim buraya.







Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

25 yorum:

  1. Görsellerle şölen çektiniz :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba.
    Evet ya en büyük sorun sanırım okullar tatil olduğunda hele kış ayıysa çocukları oyalamak.
    Ve bana nedense garip geliyor, dükkanların kapanması. Belki de bizim buralar da bayram seyran her yer açık olduğundan. Malum bayramlar da bile çalışıyor mağazalar. Fotoğraflar biz burdan bakarken güzel ama sizin anlattıklarınızı okuyunca.
    Çocuklarınızla güzel bir yıl ve tatil geçirmeniz dileğiyle.
    Hayırlı Cuma'lar.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de kolay kolay kapanmaz mağazalar kapansa da insan yokluğunu pek hissetmez heralde burası öyle değil gurbetin eli işte soğuk.
      Size de hayırlı cumalar çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Bir kere benim tanıdığım Sevgi öyle şeyler bulur ki bir de kendi gibi iki yardımcısı varken. Büyüyünce daha da çok çekişiyorlar, yine sıkılıyorlar. Ben sıkılmazdım, bu kadar imkan yoktu ama sıkılmazdım, eğlerdim kendimi. Karşılaştırma yok, uzmanlar öyle diyor! Garip değilsin, memleketinde garip olma da gurbette öyle düşün varsın. Aklıma bir şey gelirse yazacağım ama farklı ne olabilir? Örgü öğretsen, mutfak kek-kurabiye ama çılgın tarifler, odalarını değiştirin, hazır boşalmışken rahatça gezin, eve çadır kurun..
    Eviniz sıcacık olsun, birlikte sıkılmak bile güzelmiş olsun tatiliniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok şey düşünüyorum hem de bir gün öncesinden ki hazırlıklı olayım bir kaç şey de elbette yaptık beraber ama gel gör ki kütüphane bile kapalı kalacak tek zorluğun soğuk bunu nasıl çözerim bilmem kapalı alanlarda da.hep ücretli veya alışveriş yapma zorunluluğu içeriyor.
      Küçükken ben de hiç sıkılmadım hep bir şeyler bulup eğlendim dediğin gibi çocukları böyle yapan biziz aslında can.
      Hayırlısı bakalım neler yapılabilir yaptıklarını da kayıt altına alıyorum ki tatilin sonunda toplu olarak görebileyim.
      Yüreğinden öpüyorum Allah razı olsun.

      Sil
  4. Ben de şimdiden kara kara düşünüyorum yarı yıl tatilini.. Malum çalışıyorum, paşa yine eve tıkılacak ve akşamları aneeaaa diye beni yiyip bitirecek :))))

    Şimdiden mutlu bir yıl diliyorum sana canım. 2018 sağlıkla, bereketiyle, mutlulukla gelsin ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çocuk her zaman daha zordur Allah yardımcın olsun şimdiden bir şeyler düşün derim en azından notlar al faydası oluyor inan ki😉
      Teşekkür ederim.

      Sil
  5. ayyy sevgi abla kop gel buraya :) oralarda kaldın yanlız başına ya :) burada tatil olsa da kimse kimseyi yanlız bırakıp bir yerlere gitmiyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enteresan bişey kızım bak yorumları bile su saatte yayına aldım ki cevapsız durmasinlar daha fazla..
      Gelecem bir gün💃

      Sil
  6. Yarıyıl tatili bizi de ayrı düşürdü😏

    YanıtlaSil
  7. İlerde bugünleri özleyeceksin desem... yok desemde inanmazsın sen şimdi :)

    YanıtlaSil
  8. Ben okula giderken tatilleri severdim. :)
    Evden çıkmasam da hiç sorun değildi doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle ya ne güzel bir saflık şimdiki çocuklar cin gibi kanmıyorlar.

      Sil
  9. Burada tatilde çocuklar için o kadar çok etkinlik oluyor ki her sene nasıl geçiyor anlamıyordum. Alış veriş merkezlerindeki ücretsiz etkinliklerle akşamı ediyorduk. Ama her yer kapanınca iş zor. Hele ki soğukta. Hımmm. Kar yağsaymış bari.

    Allah kolaylık versin canım.

    YanıtlaSil
  10. Ben de fotoğraflara bayıldım... görsel bir şölen, eğer kızınız çektiyse daha da takdire şayan bravo diyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetiştiriyorum onu🙃
      Teşekkür ettim kızım adına iletirim❤

      Sil
  11. Aklima issiz adam geldi ne alakaysa

    Issiz bir adaya dusmeye gerek yok insan sizin kasabayada gelse ayni yalnizligi hisseder demekki.terkedilmis teksas sokaklari gibi.insan resimlere bakinca bile o urpertiyi hissedebiliyor yalnizlik duygusunu ve boslugun soguklugunu..

    Ama bisey diycem sen tek kisilik bir ordu gibisin sen oyle hissetmemelisin...

    Bu duygudan ziyade seytani vesveseden kurtulmalisin once.zira sen maneviyati yuksek tefekkureden bir kalbe sahipsin hergun ozelliklede boyle tukenmislik hissinin agir bastigi zamanlarda aklina peygamber efendimizin magarada ebu bekr ile konusmasini getir ne demisti efendimiz peslerinden gelen ebu cehilin adamlarini gorup korkan ebu bekir e...

    "Innallâhe meana:korkma yeise kapilma Allah bizimle beraberdir"

    Yani şunu demek istiyorum gurbette olabilirsin kendini kapana kısılmıs hissedebilirsin yetemem yada yetemiyorum 'zan'edebilirsin tukenip yorulup cikar yol bulamayabilirsin vs. vs.ama unutma Rabbin de seni goruyor çırpınıslarini goruyor ne hissettigini ve ne için hissettigini biliyor...

    Bosuna degildir herhalde bu garibin sabahin 4 unde uykusuz olmasina ragmen gidip yatmak yerine el açip sana dua etmesi yanlizligini yureginde hissedip gozyasi dokmesi.elbette kalpleri bir birlestiren var.belkide sen şuan derin uykudasin ama senin icin aglayan gozler semaya açılan eller var nasil yalniz olabilir nasil guçsüz olabilirsin ki..

    İçin rahat olsun gonlunde huzur bulsun biz sana yeteriz her dunyalik sıkıntın icin her ne olursa olsun duamiz yeter yetişir ama bizden daha evvel "hasbinAllah veniğmel vekil"
    Allah bize yeter o ne guzel bir dost ve ne guzel bir vekildir!!!

    Vesselam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ayşegül öyle bir duygulandım ki..ben şimdi neyi nasıl anlatayım de bana.
      Allah senden razı olsun daha büyük nasıl dua edeyim bilmiyorum.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.