19 Aralık 2017 Salı

Blog Header/Blog İçin Ana Başlık Resmi Nasıl Yapılır?


Nasıl?..

Aslında oldukça basit ya da şöyle diyeyim..size bağlı..
Blogunuz için ana başlık resmi dediğimiz Header tasarımı yapmak düşündüğünüzden de kolay olabilir..beklentileriniz ve arzularınız doğrultusunda tabii ki..

Şüphe yok ki blogun header'i yani ana başlık resmi blogunuzun en önemli parçalarından ve alanlarından biridir..sizi ifade eden bir tarz ve tasarımda olması bu yüzden çok önemlidir yani bir nevi sizin markanız/logonuz vitrininizdir..

Sizi temsil ettiği için de olabildiğince blogun içeriğini yansıtmalı sizi yansıtmalı diye düşünülmeli..haliyle her blog sahibi sıradan düşündüğü bir yazı olarak bile bloguna bir başlık ekleyince o başlık resmi aslında o blogun ve sahibinin tanımını yapmış olur..

Kendiniz tasarlamak için bir kaç görsel adımlar hazırladım..elbette dediğim gibi böyle bir şey tasarlamak tamamen sizin zevk ve becerinize kalmıştır yalnız yılmamanızı gerekirse defalarca denemenizi tavsiye edebilirim..

Burada verdiğim  yeni başlayanlar için header yapımı diye tanımlanabilir..emek gerektiren bir şeydir kısaca,bazen fontları birbirine yakıştırmak renklerin uyum içinde olmasını sağlamak veya görsel anlamda eklenecek olan obje veya deseni bulmak epey zamanınızı alacağından eminim..

Header tasarımı için genel olarak kullandığım basit bir program var yapım aşamalarını da bunun üzerinden verdim,indirmek için TIKLAYIN

Program çok hızlı iner oldukça da hafiftir çok fazla yer kaplamaz,programı açar açmaz karşınıza menüsü çıkıyor menüden Page yani Sayfa ikonuna tıklıyoruz.



Ok işareti ile gösterilen yerden arzu ettiğimiz ebatları giriyoruz..ebatları girdikten sonra da Edit yani Düzenle butonuna tıklıyoruz..

Programın direk Düzenleyici bölümüne geçiş yapılacaktır..yani bizim çalışma alanımıza.Header resmini belirli bir resmi ile yapmak isteyenler ikinci okun gösterdiği alana tıklayarak bilgisayarda mevcut olan bir resmi bu alana çekip Düzenleyici bölümünde bu resim üzerinde çalışabilir.



İşte ne yapılacaksa Düzenleyici alanında yapılacak..karşınızda boş bir sayfa duruyor ve ellerinizden öpüyor dolayısıyla buraya hayal gücünüz ve zevkinize göre istedikelrinizi ekleyebilir yazabilirsiniz..

Programın alt bölümünde başlık resminize eklemeniz için bir çok seçenek yer alıyor..
Örneğin Yazı Fontları..
Resimde görüldüğü üzere bir çok font kullanılabilir görünümü ve stili buradan seçilebilir..Arzu ettiğiniz fontu seçtikten sonra dolgunluğu veya inceliğini rengini ayarlayabilirsiniz ek olarak gölge verebilir veya yazının etrafına farklı bir renk katarak dolgunlaştırabilirsiniz tamamen size kalmış..

Başlık resminizi daha da zengin göstermek için internette bedava olarak da verilen görsel malzemelerden faydalanmanızı önerebilirim..benim klasörlerde oldukça fazla miktarda bu malzemeden mevcut size anlatmak için de bu pembe küreyi seçtim...





Aslında tasarımı çoğunlukla belirleyen faktör font seçimidir..fontlar ile bir çok şey yapabilirsiniz..örnek olarak göstereyim..aşağıda yine bir fonttan seçtiğim bir çerçeve var..etrafına iki adet çiçek ekledim ortasını da boş bıraktım..

 Boş olan çerçeveye farklı tonlarla blog adımı yazdım..böyle yaparak fontların tasarımı nasıl etkilediğini nacizane size göstermek isityorum.
İki farklı font tipi kullanmaktan çekinmeyin ve korkmayın..renk geçişlerini de olabildiğince yumuşak tutmaya çalışın böylece ''gözü tırmalayan'' detayları da ortadan kaldırmış olursunuz.

Aynı başlık resmine değişik font tipi uygulaması ve renkelr arasında geçiş.. 


Bu yöntemle bir çok font tipi deneyebilirsiniz..fontları nereden indireceğinizi de anlatacağım inşallah..

Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ama olur da yine içinizden ''Abla yaaa bunlar zor işler sen bize bir şablon niteliğinde bir şey versen de biz bunun üzerinde denesek'' diyenler olabilir dolayısıla da mutlaka denemek için malzeme gerek.

Sizin için boş başlık resimleri hazırladım..bunların üzerinde fontlar ile iligli çalışmalar ve denemeler yapabilirsiniz..
Bugün :)

FONTLARI NEREDEN İNDİRECEĞİM - NASIL KULLANACAĞIM


Çoğunlukla fontlarımı BURADAN (1001 FONTS) indiriyorum..
Arzu ettiğiniz font tipini seçtikten sonra hemen sağ tarafta yer alan DOWNLOAD butonuna tıklayın..
Dosya bilgisayarınıza indiğinde de açıp UYGULA deyin..otomatik olarak indirilen font tipi Photoscape programında yazı stili bölümünde yerini alacaktır..







Dilerim yardımcı olmuş anlatabilmişimdir..elbette tasarlamak bunalrdan ibaret değil..milyonalrca seçenek milyonalrca malzeme mevcut..ben çoğunlukla Cuma Kartlarım için örneğin malzemelerimi kendim yapmaya çalışıyorum bunun için de Photoshop'u kullanırım ama Photoscape de yeni başlayanalar için çok çok rahat kullanıma sahip bir programdır çoğunlukla blogdaki resimlerimi toplu olarak orada düzenliyorum..


Yapacak,deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim..
Tasarımlarınız da görmeyi isterim :)

Allah'a emanet..




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

8 yorum:

  1. ya bala vallahi başkası olsa paylaşmaz yani ne bilemm :)) harika olmuş :) bende deniyicem bakalım neler çıkıcak ortaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilginin başkasına faydası olmazsa ne anlamı var sadakası olur ayrıca zor görünen nice kolaylıklar kolay görünen de nice zorluklar vardır..dene bakalım😙

      Sil
  2. Güzel bir anlatım olmuş. Siz de gerçekten güzel tasarımlar yapmışsınız

    YanıtlaSil
  3. Gerçektende o kadar güzel o kadar faydalı bir yazı olmuş ki elinize emeğinize sağlık. Ben bu header olayinda hiç iyi değilim. Epey zaman once çok uğraştım pek yol alamadim. Sonra sadece blogumun adının yazdığı basit bir resim kullandim bende. Eğer olurda yazdıklarınızdan faydalanarak bir header yapabilirsem ilk sizin onayınıza sunacağim. Tekrar tesekkurler. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk denemelerde ven de çok sıkıntı çektim ne ettimse arzu ettiğimiz sonuca ulaşamadım ama yaptıkça oturuyor bazı şeyler.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bu yazıyı okuyup o programı indirdim denedim ama yapamadım 😔 çok zormuş ama çok güzel görünüyor blogu özelleştiriyor 😍 görsel malzemeyi ne yazarak buluyorsun ben pek bulamadım da 😔 yazı için de çok teşekkürler çok faydalı ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar hanım ilk başta zor gelebilir ama şöyle bir şey deneyin örneğin aklınızda yapmak istediğinizi tasarlayın ardından ne yapmak istediğinizi bildiğiniz için daha kolay olacaktır.
      Malzemelerin çoğunu kendim yapıyorum ama çok fazla hazır malzemem de var üye olduğum sitelerden dönem dönem gelir siz bana bir mail verin ben size biraz malzeme göndereyim❤

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.