12 Aralık 2017 Salı

Kemik Suyu-Nasıl Hazırlanır Faydaları Nelerdir?


Benim için en önemli yanı içerdiği KOLAJEN.
İçerdiği kolajen sayesinde hem kemik dokuma hem de cildime çok iyi geldiğini fark ettim.
Zaman zaman dizlerimde duyduğum sesler beni gitgide endişelendiriyordu hala da o sesleri duyuyorum ancak kemik suyunu ne zaman ki pilav ve çorbalara katmaya başladım farkı ve farydasını da gözlemlemeye başladım.

Evvela yüzümde!

Kemik suyu ile pişirilmiş bir çorbanın ardından yüzümde inanılmaz bir parlaklık meydana geliyor..tesadüf mü?
Tesadüflere inanmıyorum yalnız :)
Bir çok faydası var bu nimetin..
Dizlerime de çok iyi geldiğini anladım zamanla..
Faydaları o kadar çok ki tek tek yazmaya güç yetiremiyorum.Dolayısıyla kısa bir girişin ardından internette bulduğum tam olarak ne söylemek istediğimi ifade eden ve ayrıntılı bilgiler yardımıyla mutfaklarımıza ve hayatımıza Kemik suyunu eklemenin önemi hakkında bahsetmek istiyorum bugün..

Kısaca:


Kemik suyunu kıkırdak, kemik, ilik, deri, bağ dokuları gibi parçaları önce kaynatıp sonra çok kısık ateşte çok uzun süre pişirerek elde etmişler. Kısık ateşte uzun süre pişirmek, kolajen, glutamin, prolin, glisin gibi çok kıymetli bileşen ve aminoasitlerin açığa çıkmasını sağlıyor.
Uzmanlar kemik suyunun kalsiyum, magnesyum, fosfor, silikon, sülfür gibi mineralleri vücudun kolayca emebileceği bir formda içerdiğini belirtiyor. Ayrıca kemik suyu diz ağrısı çekenlerin çok iyi bildiği glukozamine ve kondroitin gibi bileşenler için de çok iyi bir kaynak.

Kemik suyu içerdiği kolajen ve jelatin sayesinde cildi yaşlanmaya ve kırışıklara karşı koruyor. Aynı zamanda saçları ve tırnakları da güçlendiriyor.

35-55 yaş arasında 69 kadınla yapılan bir araştırmada katılımcılar 8 hafta boyunca günde 2,5-5 mg kolajen kullanmışlar. Cilt Fizyolojisi ve Eczacılığı dergisinde Ağustos 2014’de yayımlanan sonuçlar, kolajen kullananların kullanmayanlara kıyasla ciltlerinin esnekliğinde istatiksel olarak önemli bir iyileşme olduğunu göstermiş.
Kolajen kullanan pek çok kişi selülit sorununda da azalma gördüklerini belirtiyor.


Eskiden mutfaklarda kemik suyu her zaman vardı ve çoğunlukla et ağırlıklı beslendiğimiz için mutlaka yemeklerde kemik suyu kullanılıyordu..


Kemik suyu nasıl hazırlanır diye merak edip denemek isteyenler olabilir.

Püf noktası fokur fokur kaynatmamak ve uzun süre ateş üstünde tutmaktır ki içindeki tüm faydalı besinler ortaya çıkabilsin diye mutlaka da bir yemek kaşığı sirke eklenmeli...arzuya göre baharat da eklenebilir hem de çok güzel olur..tam bir lezzet deposuna dönüşüyor :)
Kemikleri evvela yıkıyorum ardından derin bir tencereye alıp uzunca süre kaynatıyorum(fokurdamamalı).
Bir çok yerde kemik suyundan daha fazla istifade edilmesi için içilmesi öneriliyor..ben henüz buna cesaret edemiyorum.
Yediklerimiz artık eskisi gibi ağır ve doğal değil veya eskiden yiyeceklerimiz bunca katkı maddeye maruz kalmadığından tüketilmesi daha kolaydı böyle şeylerin ama artık vucüt ve bünye hemen tanıyor saf olan bir gıdayı kolay kolay da gerçekten kabullenemiyor ..

Çok miktarda kullanamıyorum ve haliyle içemiyorum içeceğimi de zannetmiyorum bu yüzden ama bir çok yemekte kullanıyorum..buzluk bölümünde her zaman bulundurmaya çalışıyorum kasabımız da kemik talebimin ardından adımı ''Kemikçi''ye çıkardı :)
Uzun süreden kastım en az beş(5) saat orta,hafife yakın ateşte kaynaması lazım kemiklerin.

Kemik Suyu

Suyumuz hazır olunca CAM KAVANOZLARA alınması şiddetle tavsiye ediliyor en son yapıp fotoğrafladıklarım plastik bardaklar içinde olduklarını göreceksiniz istediğin büyüklükte cam kavanozum yoktu yine de göstermek için ve elimdeki kemik suyunu muhafaza edip buzluğa atmak için plastik bardaklara doldurdum.
Hazırlayacak olanlar mutlaka cam kavanozlarını önceden hazır etsinler.

Kemik Suyu


Ne tür kemik seçmeliyiz sorusuna gelince:


Dana veya koyundan ilikli ve eklem kemikleri alıyorum.Kemikleri için hiç bir şey de ödemiyorum bu kemikleri nasılsa atıyoruz diyen kasabımızın da bu yayını okumasını isterdim :)
Demem o ki sevgili canlar cebimize göz diken kozmetik ürünlerin vaatlerini biraz azaltıp bir de cildinizi bu şekilde beslemeyi ve onarmayı deneyin..
Eminim ki bir çok getirisini göreceksiniz..zamanla..

Çünkü bir kere denemekten elde edilen sonuç belki de sonuç ve fayda bile olmayacak size ama sürekli olarak kullanıldığı zaman vücudunuzdaki farklı mutlaka anlayacaksınız..



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. Ne güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık. Ben oğlum için yapıyorum genelde ama uzun süre kaynatılması gerektiğini yeni duydum...etle aram hiç iyi olmadı,kemikle de:) yavaş yavaş alissam iyi olacak galiba,benim de dizlerimden sesler gelmeye başladı:) şifa olsun sizlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat suyu bişey aslında unutulmamalı ben de son bir kaç aydır ilgi ve özenle yaklaştım diyebilirim eskiden ete dokunamayan biriydim ben şimdiyse bu tür çözümler sayesinde ne varsa ette ve eskilerde var diyorum sıklıkla😊
      Allah razı olsun.

      Sil
  2. kemikleri 1 saat suda bekletiyorum. suyunu çıksrıp yıkıyor tencereye koyup 10 dak. kaynatıyorum.bu suyunu döküp tekrar su koyup içine az sirke 1-2 diş sarımsak ve maydanoz sapı ekleyip yavaş ateşte 4-5 saat kaynatıyorum. ilikler ayrışınca ilikleri ayrı bir yere koyuyor,suyunu süzüp tekrar aynı kemikleri bol su içinde kaynatıryorum.3-4 saat. aynı koyulukta su oluyor. süzüyorum. suları birleştiriyorum. ilikleri süzgeçten geçiriyorum.ilikleri beyaz olanları yağ olduğu için ilave etmiyorum. ilik ilave edilen suyu soğuyunca bir gece bouzdolabında bekletiyorum.üzerinde sertleşen kalın yağ tabakasını atıyorum..bu yağ kolestero için zararlı. kemik suyunu buz poşetlerine koyuyorum. her sabah içine pportakal suyu az bal karıştırıp içiyorum..koku olmuyor çok kolay içiliyor. ben yarım çay bardağı içiyorum..tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kemik suyunu tüketme yönteminiz çok iyi,portakal tadı bir çok tadı içinealanvebuna rağmen yine de baskın gelen bir tada sahip,kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. bunu öğrendiğim çok iyi oldu yaşım ilerliyor sonuçta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman olmasa da arada bir yapıp tüketmek gerek.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.