21 Aralık 2017 Perşembe

Kış Mevsimini Değerlendir:Borçlar Namaz Borcu

NAMAZ BORCU-KAZA NAMAZLARI

Hayat akıyorsa ömür de azalıyor demektir.Ne zaman ödeyeceğiz Allah'a olan namaz borçlarımızı.Dünyada da borç ahirette de borç olmaz ki.Kendimize çok fazla yükleniyoruz veya yükleniyor hayat şartları bize.
Bir kitapta çok güzel bir söz bulup altını çizmiştim,yayını yazma esnasında burada ara verip altını çizdiğim cümleyi bulmak için İslam Alimlerinin Gözüyle ZAMANIN KIYMETİ kitabını açıp bakmak istiyorum.

Altını çizdiğim cümle şöyle:
Ey Ademoğlu,sen günlersin.
Bir gün geçince bir parçan da gidiyor demektir.
Hasan-ı Basri (Allah ondan razı olsun)

Bu sözü okuduğumda oldukça etkilenmiş altını çizmiştim.
Evet,zaman biziz,günler biziz.Madem ki de önümüzde böyle uzun geceler ve kısacık günler var bizim de daha anlamlı ve daha çok çoğalacak hem dünya hem ahiret hayatımıza katkısı olacak uğraşlara biraz daha fazla ağırlık verip önem vermemiz gerekir belki de.

Kaza namazları sayısı çok olan için gerçekten büyük bir derttir,unutulsa da derttir hatırlansa da.Uzun kış geceleri belki sayısı çok olan kazaları kılmak yeterli olmayabilir ancak bu uzun kış gecelerinde her gün bir günün namazlarını kaza etme alışlanlığını elde etmek mevsim değişip yaz olunca bile bunun devamının geleceğine dair güzel bir işarettir.

Namaz borcumuz bizim borcumuzdur evet herşey çok hızlı herşey bir gün yapılacak gibi erteleniyor olabilir ama gündem sürekli değişiyor hayat sürekli her sabah yeniden şekilleniyor böylece biz de bu hayatın içinde olduğumuz için şekillenip her gün değişiyoruz.Üzerinde bir parça düşünürsek kayıplarımızı hemen görebiliriz belki.Bu düşünce beni zaman zaman korkutuyor.


KAZA NAMAZLARININ SAYISINI BİLMİYORUM diyenler için hesaplamayı kolayca yapabilecekleri bir kaç faydalı bağlantı aşağıda yer almaktadır.

HESAPLA BAKALIM
12 GÜNDE BİR YILLIK BİR VAKTİN KAZA BORCU
NAMAZ DEFTERİ

UYGULAMA:KAZA NAMAZI HESAPLAMA APP'I DA MEVCUT İNDİRMEK VEYA İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

8 yorum:

  1. ayyy evet ben hesapladım çıkan sayıyla şok geçirdim ama olsun niyet edip başlamak önemli olan..çünkü düşünsene sen bugün niyet edip başlıyorsun ve yarın ömrünün son günü :) Allah'ın huzuruna çıktığında kaza namazların önüne geldiğinde Allah'ım ben niyet etmiştim ve kılmaya başlamıştım fakat ömrüm buna yetmedi dediğin de Allah bütün kaza namazlarını kılmış hükmünde bizleri af edicek (inşAllah) o yüzden ne çıkarsa çıksın sonuç veya sayı gözünüz de büyütmeyin :) hep bir umudunuz olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen daha tazeciksin ufacıksın kazalarını önemse bu dönem altın değerinde o yaşta ibadet çok kıymetli.
      İki araba düşün biri Ferrari biri ise Honda hangisi daha hızlı gider sence?..Ferrari sensin😘

      Sil
  2. hesaplamaya korktum açıkçası ama son sayfayı "Namaz Defteri" çok beğendim böyle bir sayfadan haberim yoktu....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hesaplamadan evvel kazalarını kılmaya niyet edip başla sonra hesapla.

      Sil
  3. Harika oldu bu yazı, şu app' i acilinden indirmeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaza takibi ezan vakti uygulamasında da var🙃

      Sil
  4. Uzun kış geceleri kaza namazlarımızı kılabilmek için büyük bir fırsat 😊
    Ancak bir çoğumuz işe ya da okula gittiğinden erken yatmak zorunda kalıyor, bu yüzden vakit namazlarımızın yanında kaldığımız vaktin yanına bir de kaza namazı eklersek her gün 1 günlük kaza namazı kılmış oluruz. İnşallah en yakın zamanda başlayabilirim ben de geçmiş borçlarımı ödemeye 😊
    Sevgiler 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur kardeşim kışın geceler çok uzun oluyor bir çok şekilde değerlendirebiliriz inşallah sen de başlarsın fazla erteleme olur mu çoluk çocuğa karşışırsan daha ağır geliyor.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.