13 Aralık 2017 Çarşamba

Kış Mevsimini Değerlendir:Borçlar Oruç Borcu


Bu konular hassas(nefsimizin hoşlanmadığı için)çoğumuza göre sıkıcı gelebilir biliyorum ama o nefs bilmiyor mu ki bu borcun sıkıntısını çekecek olan yine kendisidir*

Başbaşa kalınca kendisiyle insan elbette muhakeme yapar,hesapladığına da eminim ama olur da hani hayatın meşgaleleriveya sürekli araya başka şeylerin girmesinden dolayı Rabbimize ne kadar borcumuz olduğunu hesap edememiş veya düşünememiş olabilir.

İnsan unutabilir mi yaa?..demeyelim.

İnsansa unutur çünkü.
Unutulur ve unutturulur çoğu zaman,Şeytanın işi ne(!)
Dolayıısyla bu kış mevsimi müminin baharıdır demeleri boşuna değil..
Bahar gibidir çünkü insan kendini gözden geçirmekle kalmaz özellikle akşamlarını çok güzel bir şekidle değerlendirebilir..

Güzel değil mi ya borcunu ödemek veya bunu yapmak için böyle bir niyet etmek..

Şöyle düşünelim:

Diyelim ki sen birinden arabanı değiştirmek veya her hangi başka bir ihtiyacın için borç istedin.
Biliyorsun ki bu borç ödenmeli bir gün..kimimiz uzun süre borçlu kalmaktan huzursuz olur kimimiz ise pek önemsemiyoruz tamam,insanız hepsi mümkün zaten hayat nefes aldırmıyor ama o borç bizimdir bunu biliyoruz ve tabii ki kim unutabiliyor borcunu?

İşte gerek oruç gerek namaz olsun..oruç vucüdümüzün sıhhati için alınan bir borç gibidir böyle düşün sen,hem de bayağı büyükçe bir borç bu namaz da öyle,namaz ruhumuzun şifasıdır..gerçekten bu böyledir.
Şimdi eğer ki biz vucüdumuz ve ruhumuz için almış olduğumuz bu sağlık ve denge borcunu ödemezsek ne olur?
Sıkıntı olur.
İçimiz sürekli huzursuz olacaktır kendimden bilirim.Hiç bir şey Allahım nasıl bir iş,tam olmayacaktır.

Herşey mükemmel olsa bile,evimizin istediği gibi görünmesi herkesi hayran bıraksa bile (örnek tüm bunlar)çocuklarımızın başarılı olması,arzu ettiğimiz kilolara ulaşmamız veya istediğimiz formu yakalamamız arzu ettiğimiz ne varsa bu dünya üzerinde tümüne sahip olsak bile,o baş yastığa değdiği zaman muhakkak bir huzursuzluk meydana gelecektir,muhakkak.

Çünkü evimiz çok temiz çok güzel eşyalarımız modern çocuklarımız harika eşimiz kusursuz vucüdumuz arabamız arkadaşlarımız vs tam tıkırında olabilir tabiri caizse ama bu huzursuzluk hep hissedilecektir çünkü ASLOLAN vazife ve görev yerine getirlmemiştir..

Önce kulluk bu yüzden..
Kulluk için de bir yerlerden başlamak lazım,aslaaa asla hiç bir zaman da geç değildir,asla..
Yavaş yavaş nelerin yapılmadığını nelerin eksik yapıldığını namazıymış orucuymuş,oturup bunların muhasebesini yapmamız lazım.

Kış mevsimi de bu borçlardan birini ödemek için MÜKEMMEL bir zaman dilimidir..kesinlikle,gün çok kısa kaşla göz arası geçiyor gün hem soğukta mutfakta pişen yemek ne tatlı görünüyor ve akşam ezanı ne tatli duyuluyor ve çayne tatlı içiliyor..tüm bunları borcumuzu yavaş yavaş ödemek için bir sebep say istersen nefsini de kandır.
Kandır onu!..
O biliyor onun sıkıntı çekeceğini,kim yanacak cehennemde?..biz yani nefsimiz..işte bu durumun toparlanması elzemdir..kış mevsimi de bu yüzden bulunmaz nimettir..

Ayrıca;

Yazdı sıcaktı derken günlerin oldukça uzun sürmesi de Ramazan ayında biz bayanların tutamadığı oruçların da tamamlanması kış mevsiminde hem ruhumuza iyi gelecek hem omuzlarımızdan bizi ağırlaştırdığını fark edemediğimiz bir yükü alacaktır.Bu kısa kış günlerinde o günlerin oruçlarını tutmanın tam dazamanı.

Oruç ile ilgili söylemek istediğim daha çoook şey var ama yormayayım şimdi sizleri..dilerim ki;
Rabbim bu iradeyi nyet eden herkese nasip etsin.

Amin..

Dilerim ki borcumuzu hakkıyla ödeyenlerden olalım.

Amin..


Dilerim ki hepsini ödeyemesek bile en azından Rabbimiz bizim bu niyet üzere olduğumuzu görsün ve ömrümüz yetmezse borçlarımızı ödemeye bu niyet üzere son nefesimizi verenlerden olalım.

Amin...

Oruç ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler için:

KIŞIN ORUÇ TUTMAK GANİMETTİR
ORUÇ BORCUMUN NE KADAR OLDUĞUNU BİLMİYORUM


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

4 yorum:

  1. eveett kış tam olarak bir nimettir..hatırlattığın için çok sağol :) hem namaz hemde oruçları not edip hesap yapmak lazım..

    YanıtlaSil
  2. Evet oruç tutmak için kış mevsimi mükemmel. Yazınızda böyle bir konuya değindiğiniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz aylarında tutulan orucun nerdeyse yarısına tekabül ediyor.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.