16 Ağustos 2021 Pazartesi

Temanızı Mobil Olarak Ayarlayın-Trafik Artışı Garantili-Blogger Temasını Mobil Uyumlu Hale Getirmek


Günün ilk kahvesini yudumlarken orzinal bir blog yazısı okumak gibisi yok.

Blog yazıları bana her hangi bir makaleden çok çok daha samimi gelmiştir her zaman.Yazarın düşüncelerini en saf duygu ve niyetiyle kaleme almış oluşu biraz günlük okur gibi biraz gündeme farklı bir pencereden bakmak gibi bir şey.Hele bir de yıllarca az çok bloglar sayesinde tanıdığım blogger arkadaşlarımın hayatlarındaki gelişmeleri onların samimi yazıları okuyarak öğreniyorum.

Blog camiası hiç bir sosyal platforma benzemez şiddetle bir sosyal medya platformunu seçecekseniz blog açmayı tavsiye ediyorum sırf bu yüzden.

Bir kaç yıl evvel mobil cihazların kullanımı artınca bir çok site ve bloglar da temalarını bu cihazlara uyumlu hale getirerek özellikle cep telefonundan daha okunaklı olmalarını sağlamış oldu.

Diyebilirsiniz ki bu tür bilgilere sahip olanlar elbette bu tür bir değişikliğe gitmeleri beklenen bir şey ancak bilmeyenler ne yapsın?


Çok istesem de bu güzel yazıları okuyamamanın ne demek olduğunu bir de bana sor :)

Görselde ne demek istediğimi daha iyi göstermek için beni yanlış anlamayacaklarını düşündüğüm ve özellikle bu arkadaşların bloglarını cepten çok çok okumak istediğim için ekledim.

Sevgili blog arkadaşlarımdan bir kaçını çok istesem de ne yazı ki bilgisayarı açmadan takip edemiyor okuyamıyorum onlar da benden yorum gelmediğini görünce haliyle bana da uğramaz oluyorlar,gönül koyuyorlar belki de tabii ki çünkü bizde iade*i ziyaret diye bir şey var ve bu çok güzel bir şey ancak gel gör ki bilgisayarı her zaman açmak mümkün olmuyor kimi zaman evde olamıyorum dolayısıyla telefondan takip etmek muhakkak ki daha pratik kolaylık bakımından ama bu cici dostların temaları kullanılan cihazlara uygun hale getirilmediği için okumaya can atıyor olsam bile bloglarına girdiğim gibi çıkmak zorunda kalıyorum nedeni de okunaklı olmayışı,yazıların çok küçük oluşu,puntonun biraz büyümesini sağlamak için sayfayı biraz büyüterek bir cümleyi okumak için parmağımın bir sağa bir sola gitmesi..gerçekten pek pratik değil..

Bir kaç blogger'a bu durumu yorum olarak bildirmek zorunda kaldım çünkü onları gerçekten okumak istiyorum ama cidden de zorluk yaşıyorum okumaya çalıştığımda.

Bu iş böyle olmayacak kırılmaca darılmaca olmasın Sevgi dedim sen gel bunu bilmeyenler için bir post halinde yayınla ki hem kolayca temalarını mobil cihazlarına uygun hale getirsinler hem de okunaklı olmadığı için sayfayı terk edenlerin sayısı olabildiğince minimum seviyeye insin..

Konu bu kısaca..

Fotoğraflarla temanızı mobil olarak ayarlamanızı anlatmaya çalışacağım dostlarım,istifade etmeniz güzel yazılarınızı her gün daha kolay daha zahmetsiz okutmak dileğiyle buyrun başlayalım canlarım.




ADIM 1:Kumanda panelindeki menüden TEMA sekmesine tıklayalım.


ADIM 2:Karşımıza yukarıdaki resimde olduğu gibi bir sayfa çıkacak ok işaretiyle gösterilen yere tıklayalım.


ADIM 3:Bir sonraki menüden en altta yer alan sekmeye tıklayalım.


ADIM 4:Son olarak da MOBİL AYARLARIna girdikten sonra beliren iki seçenekten MOBİL seçeneğine geçiş yapalım nooolur :))

Bir kaç adımda istatistiklerinizde bile gözlemleyeceğiniz bir değişiklik yakalacağınızdan emin olabilirsiniz..
Çünkü insanlar çopunlukla pc'den değil bizlere cep telefonu ve tabletler aracılığı ile ulaşmaktadır.
En altta yer alan Google Search Console verileri de tam bunu ıspatlamaktadır.


EN samimi sevgi ve ricamla mobil ayarlarını yapmamış/yapamamış sevgili blog arkadaşlarımın bir an evvel bu kolay değişikliği yapacakalrını ümit ediyorum..

Hadi yapıverin hemeeen/Handaaan lütfen :)


Not:Olur da her hangi bir sorun yaşarsanız çekinmeyin,ben buradayım.


Sevgilerimle..



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

19 yorum:

  1. anne with an e benzeri minnoş dizi, "katie morag" :)

    YanıtlaSil
  2. Mobil uyumluluk, font seçimi ve tema gerçekten önemli çünkü ne kadar güzel içerik oluştursanız bile bu içeriği okunabilir ve güzel bir şekilde sunamadığınız zaman maalesef görüntülenme düşüşü kaçınılmaz olacaktır. Güzel bir konuya değinmişsiniz, kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temanın trafiğe ciddi oranda etkisi var gerçekten,teşekkür ederim.

      Sil
  3. Sevgicim ben bütün işlerimi sadece telefondan yaptığımdan blogger kumanda panelim bile masaüstü görünümünde, bloğu da o yüzden mobile çevirmiyorum. Yoksa çeviröe ayarlarını bilşyorum, daha önce mobildi, kendim çevirmeyi tercih ettim. Sayfama bakınca sağdaki okuma listemi falan görmek istiyorum. Oradan takip ediyorum çoğunlukla. Etiketlerim kayboluyor ortadan. Oysa oradan bakıyorum çoğu şeye. Çoğu kimsenin bloğunda da masaüstü siteye çevir diyerek bakıyorum :) Fakat okurken benimkisi tek sayfada açılıyor rahatça, zorluk çekmiyorum. Sende neden öyle oluyor anlayamadım.
    Sayfanın boyutunu küçültsem işine yarar mı? Ama mobil görünüm deme bana. Hiç bilgisayar açmayınca hep o çirkin halini görüyorum bloğun :) Etiketlerim, takiplerim de kaybolmasın istiyorum. Çözüm bulalım buna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguna girdiğimde cihazın ayarlarından mobil görünüme tıklasam bile mobil ayarın aktif olmadığı için sayfa hep masaüstü halinde görüntüleniyor bende yani istesem de sayfanı mobil cihazdan okuamıyorum sen bu ayarı yaparsan her cihazdan masa üstü seçeneği mevcut anında çevirip takip ettiklerine ve etiketlerine ulaşabilirsin,sana bu haliyle daha kolay geldiğini anlıyorum ama okuyucu için gerçekten biraz sıkıntılı şimdi ne yapılabilir dedim ya sana bütün blog listen etiketlerini çok net gösterecek şu an kullandığın temanın benzeri mobil uyumlu bir tema yapalım derim.

      Sil
    2. Çevirdim mobile :) Evet sonuna linklerimi ve etiketlerimi ekleyebilirsek çok güzel olur.

      Sil
    3. Sevgicim bu mobil halde videolarım çıkmıyor benim. Ay seni bulucam diye bir de altlara gidip öasaüstüne çevirip linkini aradım, hiç alışamadım ben buna.. Hadi uğraşmak neyse de video çıkmaması sinir bozucu. Çözümü var mı bunun?

      Sil
    4. Kıyamam ben sana sıkıntıya girdin o halde eski haline çevir canım dert etme zor geliyorsa,daha evvel de dile getirdim yanlış aklımda kalmadıysa,sana sade bir tema yapmamız lazım hem sade hem okunaklı hem de istediklerini listeleyebileceğim tarzda.
      Don eski haline ben fırsat bulunca bir tane hazır edip iletirim sana,kıyamam💋

      Sil
    5. Öyle yapalım bari, böyle olmayacak. Biraz html kodlarıyla oynadım mobili drğiştirmek için ama sanırım blogger temalı olduğundan işe yaramadı.

      Sil
    6. Özlem ablanın bloguna bi göz at canım öyle bir şey olabilir çünkü Özlem abla da senin gibi blog listesini ve diğer eklentilerini tutmak istemişti.
      Yüreğimin iklimi blogu💋
      Bulamazsan link bırakmaya çalışayım.

      Sil
  4. Bilgi için teşekkürler ben de çoğunlukla telefondan giriyorum. Oradaki oka tıklayınca mobil ayarları yazısı çıkmıyor bende. 🤔 Benim yazılar okunuyordur diye düşünüyorum, bir sorun yok galiba bende. :)
    Beni rahatsız eden de bazı blog sayfalarının kenarları aşırı resim ve yazı ile dolu. Resmen dikkatimi dağıtıyor, tıklayacağım yeri bulamıyorum. Benimki de çok sade ama karmaşık olmasındansa böyle seviyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin temanız bloggerin yeni temalarından olduğu için onlar mobil cihazlar için uyumlu çok da okunaklı,ilgili ayarı bu nedenden dolayı göremediniz:)
      Gözünüze karışık gelen temalar biraz eski temalardan olsa gerek güncel temalar tüm ekstraları yayınların altında listelendiği için öyle bir karışıklık olmuyor sanırım.
      Yorum için teşekkür ederim sevgiler gönderiyorum💛

      Sil
  5. Uzun yıllardır blogspot kullanmıyorum. Eskiden birçok anı biriktirmiştim, ancak hepsini yakmış gibi oldum. Eskiden ne bloglar vardı. Aynı onların yazısını hatırlattı. BLogspot kullanıcıları için çok faydalı olacak bir yazı... wordpress kullananlar ise farklı dünyalarda geziniyor... Zaman insanları nereden nereye itiyor. bir gece vakti düşüncelere daldırdı. Yolunuz açık olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden blog alemi gerçekten inanılmazdı!
      Altın çağ gibi bir şey:)
      Herşeye rağmen ve bunca sosyal paylaşım yerlere rağmen blog benim için en kaliteli platform.
      Tek geçerim.
      Sizin de yolunuz açık olsun yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Mobil tema kullandığımı düşünüyordum yazınla teyit etmiş oldum. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba. 6 aylık taze bir finans bloğu yazarı olarak ben de blogger yazarları arasına katıldım. Sizin gibi deneyimli bir yazardan mutlaka öğrenecek çok şeyimin olduğu kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba!
      Aramıza hoşgeldin blogun hayırlı olsun güzel ve kaliteli bir platformda olduğunu zaman içinde eminim ki fark edeceksin,beraberinde güzel dostlukların da kurulabileceğini.
      Yorumun ve ziyaretin için teşekkür ederim hemen ziyarete geliyorum.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.