9 Ağustos 2021 Pazartesi

Flamingolar

Hep insanlar düşman birbirine,ne kuşlar ne tavşanlar ne de salyangozlar düşman.Her biri dengeli bir şekilde amaçlarına hizmet edip yaşıyorlar.Hiç biri dünyalık için mal için veya bir karış toprak için bir diğerinin boğazına yapışmıyor onu öldürmüyor.

Doğada olmak bunları da düşündürüyor zaman zaman,vahşi olan da biziz uygar olan da biziz çünkü.Hele son günlerdeki yangın katliamından sonra bastığı dalı kesmek için bu kadar çok emek sarf eden başka bir canlının olmadığından emin oldum.

Doğa ve hayvanlara bakınca bu düzenin en cani halkası olmaktan utanır oldum..Flamingolar gelmiş ne büyük bir mutluluktu bu,ta nerelerden o narin gövdeleriyle buralara kadar uçmuşlar,oldukça huzurlu ve sakindiler,martılar kargalar balıkçı kuşların hiç biri ''topraklarımızda ne işiniz  var?'' dememiş olmalı ki gölün içinde hafif hareketler ile besleniyorlardı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da nihayet onları görmek ve bazı şeylerin ''normal'' olduğu kanaatine varmak iç rahatlatıcı..Tabiatın ahengine güzellik katan flamingo sürüsünden bahsediyorum..

Denize giderken koruma altına alınmış bölgeden her geçişimde gözlerim bu ince figürlü kuşları arıyordu ne zamandır,kendilerine olabildiğince yaklaşmak bataklık zeminden dolayı zor olsa da arabayı yol kenarına çekerek bir kaç fotoğraf çekme şansım olduğu için mutluyum..


Saatlerce oturup izlenesi canlılar..

Nasıl hafif hareketli nasıl dikkatle birbirini incitmeden hareket ediyorlar.

İncecik gagalarınu suya daldırarak besleniyorlar,etrafta çok sayıda başka kuşlar da mevcut ama bzim ilgimizi en çok bu renkli canlılar çekiyor..

Nerelerden kalkıp gelmişler nerelere göçüp gidecekler.Doğal ortamlarında onları izlemek doğal bir müzişin eksik parçasının yerine konması gibi bir his uyandırıyor içimde.

Keşke böyle bir kaç dakikalığına değil de onların biraz daha yakınında daha uzun bir süre kalma imkanım olsaydı.Özellikle de gün doğumu veya batışlarda..Biraz gözlemlemek biraz onların yaşamlarına daha yakından bakmak için.

Fotoğraflar uzaktan çekildiği için kuşların olağanüstü güzelliğine haksızlık etmiş olsam da çekebildiğime onlara bu kadar bile olsa yaklaşabildiğimden dolayı mutluyum..


Gün bir günü daha da güzelleştiren kuşlar,muhteşem gün batımı ve ardından gökyüzünü olabildiğince milyonlarlca yıldızlar ile son buldu,gösteren yaklaştıran hissettiren ve dünyayı bizim için süsleyen Allah'a hamdolsun..

Giderayak küçük bir güzellik de ben ekleyeyim istedim,gözlerinizden öperim.



Gözlerinden öperim. O güzel burnuna yıldızlarca öpücük... ...
Bir daha hiçbir ana doğurmaz seni. 
Bir daha hiçbir cihan bulamaz seni. Tekrar öperim...
Leylim Leylim, Ahmed Arif




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

2 yorum:

  1. flamingo ne tatlılar yaa birkaç yerde canlı gördüm gerçekten de izlemeye doyum olmuyor :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.