11 Ağustos 2021 Çarşamba

Okuyalım:Mutluluk Tuzağı


MUTLULUK TUZAĞI - Russ Harris

1-Hayatınız hoş duygular hissetmeye ne kadar fazla odaklıysa, rahatsız edici duygular karşısında o kadar çok bocalarsınız.

2-Beklenenin aksine ,ölüm kamplarında en uzun süre hayatta kalan insanlar fiziken güçlü ve formda olanlar değil,hayatta bir amaca en çok odaklanmış olanlardı.

3-Çözüm,sorunun ta kendisidir.

4-Ne yazık ki insanların çoğu kendileri hariç herkesin mutlu olduğuna inanarak yaşamlarını sürdürüyor ve -tahmin edebileceğiniz gibi- bu inanç insanları daha fazla mutsuz ediyor.

5-“Yaşamaya değer bir hayat kurmak ciddi bir girişimdir.”



 

6-Kurtulmaya çalıştığımız duygu ve düşünceler sü­rekli geri geldikleri için kendimizi kusurlu, bece­riksiz veya iradesiz hissederiz.

7-Eğer hayatınızda çokça başarısızlık, hüsran veya hayal kırıldığı yaşadıysanız, aynı hislerin daha fazlasına neden olacağı korkusuyla gerçekte ne istediğinizi görmekten çekiniyor olabilirsiniz. Şayet durum buysa, kendinize geçmişin geçmişte kaldığım hatırlatın -geçmiş tamamlanmıştır ve değiştirilemez. Ancak geçmişte her ne olduysa olsun, şu anda yeni bir gelecek yaratmanıza imkân verecek değişiklikleri yapabilirsiniz.

8-"Düşünceler sadece sesler, kelimeler, semboller ve lisanın küçük parçalarından ibarettir. Öyleyse niye bunlara savaş açalım ki?"

9-Hedef odaklı bir hayat sürdürüyorsanız, neye sahip olursanız olun size yetmeyecektir. Değer odaklı bir hayat için aynısı geçerli olmaz, çünkü durumunuz ne olursa olsun değerleriniz elinizin altındadır.

10-Kendinize bakışınız, benlik saygınız, nasıl bir insan olduğunuza dair fikirleriniz: Tüm bunlar düşünce ve anılardan fazlası değildir. Bunlar siz değilsiniz.

11-Günümüzde zihinlerimiz bizi sürekli dışlanmaya karşı uyarmakta ve toplumun geri kalanı ile kıyaslamaktadır. Başka insanların bizden hoşlanıp hoşlanmadığı konusunda kaygılanmaya bu kadar enerji harcamamıza şaşmamalı! Sürekli olarak kendimizi geliştirmenin yollarını arıyor olmamız veya istenilen seviyede olmadığımız için kendimize yüklenmemiz hiç garip değil! Yüz bin yıl önce,kendimizi karşılaştırabileceğimiz,yalnızca kabilemizin birkaç üyesi idi. Ama günümüzde,gazeteye,dergiye veya televizyona şöyle bir göz atmamız,bizden daha zeki,daha zengin,daha uzun boylu,daha formda,daha çekici,daha güçlü,daha nüfuzlu,daha ünlü,daha başarılı veya daha beğenilen dünya kadar insan bulmamıza yetiyor.

12- Düşünceler yalnızca sesler, kelimeler, hikâyeler ya da bir lisanın küçük parçalarıdır. • Düşünceler doğru da olabilir yanlış da; düşüncelere otomatik olarak inanmayız. • Düşünceler önemli de olabilir önemsiz de; düşüncelerimize yalnızca bize faydaları olacaksa aldırış ederiz. • Düşünceler kesinlikle emir değildir; bunlara asla uymak zorunda değiliz. • Düşüncelerimiz akıllıca olabilir de olmayabilir de; tavsiyelerine otomatik olarak kulak vermeyiz. • Düşünceler asla tehdit unsuru değildir, düşüncelerin en olumsuz olanı bile çok derin bir engelleyici veya korkutucu özelliğe sahip değildir.

13-Duygularımızın yoğunluğu ne kadar düşükse onları daha kolay kontrol edebiliriz.

14-Eğer olumsuzsuz düşünce ve hayallere meydan okuyup yerini sürekli olumlularıyla doldurursanız, mutluluğu bulabileceksiniz. (!) Keşke hayat o kadar basit olsaydı!

15-Mutluluk sadece iyi hissetme meselesi değildir. Öyle olsaydı, uyuşturucu, madde bağımlıları gezegendeki en mutlu insanlar olurlardı.




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.