22 Şubat 2019 Cuma

Stay Cool/Sakin Kal - 28 Günlük Meydan Okuma (22)


İnanıyorum bu yazı faydalı olacak, bildiğin şeyler hakkında ipucu verebilirsin. Ne bileyim mutfak ipuçları ya da fotoğraf ile ilgili ya da şu an hiç aklıma gelmeyen birşeyle ilgili.. İpuçları hayati önem taşırlar, içlerinde deneyim barındırırlar..

Yirmi yıldır yaptığım işten yani artık iyi olduğumu düşündüğüm alandan bahsedeceğim bugün,onunla ilgili faydasını gördüğüm şeylerden ipucu ve önerilerde bulunacağım.Eklemek istediklerinizi de çok çok dikkate alacağım.

Evvela evlilik:


  • Aradan kaç yıl geçerse geçsin eşinle aranda bir ölçek espiri iki ölçek de saygı olsun.Asla ve hiç bir zaman gerçekten ne düşündüğünü söylememeye çalış,içini kusmak derler ya bunu asla yapma.
  • İkinci önerim de para için yani maddi sebeplerden dolayı eşinle asla tartışma,bu durum eşinle aranı kolaylıkla açabilir aranızdaki sevgi ve saygıya zarar verebilir.
  • Başbaşa vererek bazen sen onun yerine bazen o senin yerine geçerek ama en önemlisi aynı safta olduğunuzu bilerek maddi sorunları ele almak en güzeli.Senin ailen benim ailem diye bir kavramın yeşerip dal budak vermesine izin verme,sen onun o da seninse seninkiler benimkiler diye bir şey yok.Ailemizden olan herkes bizimkilerdir.
  • Karşına çıkmıştır diye tahmin ediyorum ama ben bir kez daha yazmak isterim ki anne ile babanın arasında bir kişi daha var bu üçüncü şahsı ilk gören de çocuklarımızdır bu üçüncü şahıs eşler arasındaki ilişkidir buna iyi bakalım.
  • Asla ve asla geceyi eşinle küs olarak geçirme,ilk fırsatta mutlaka barışmaya çalış,araya bir parça espiri katmayı unutma küsemesin sana,nefsin neyi öneriyorsa sen tam tersini yapmaya çalış,barış.

Çocuklar:


  • Çocuklarını başka çocuklarla aynı kefeye aynı hizaya koyma,birazcık uzaktan seyret hem kendine hem ona zaman tanı.Dikine gitme derler ya işte öyle bişey.kaderden kaçamazsın ne olacağı varsa olacaktır.Sen ona yapabileceğin verebileceğin her ne varsa en iyisini yap ver ve öğret yolunu mutlaka bulacaktır.
  • Çocuğun içindeki vicdanın mutlaka canlı ve aktif olmasına dikkat et yalnız,vicdan çocuğu kötülük yapmaktan acı veren biri olmaktan alıkoyan en etkili etkendir.Vicdan sahibi bir çocuk yaptıklarının muhasebesini mutlaka yapacaktır yanlış yapsa bile doğruyu mutlaka bulacaktır.
  • Çocuğunla asla ve asla inatlaşmamaya çalış bir şekilde hep onlar kazanır senin elinde kalan şey ise anne çocuk arasında zarar görmüş bir ilişkiden başka bir şey olmayacaktır.Sözünü bu şekilde geçiremeyecek geçirdiğini zannedeceksin.
  • Çocuk ister ergen olsun ister bebek olsun yumuşak ses ve sakin bir anneye asla karşı koyamaz,bu hep aklında bulunsun.
  • Mutlaka ama mutlaka eşinle olduğu gibi çocuklarınla da biraz espirili davranmaya çalış espirinin miktarı dozunda olsun her daim mevcut olsun,unutma ki çocuklar muzipliği çok sever.


Nacizane deneyimlediğim bir çok durumdan çıkardığım dersleri paylaştım,inşallah birilerine faydalı olur.

Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

13 yorum:

  1. Aile tabi çok önemli güzel ipuçları için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel öneriler bunlar :)Ailemizden olan herkes bizimkilerdir sözüne bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biizmkiler onlar ya,bazı huylarını mesela her ne kadar sevmesek de bakarsın en yakınımızda da o huy meydana geliyor demek ki,aileden :)

      Sil
  3. Bu tavsiyelerin gerçekten çok faydalı Ablam Allah razı olsun ... Gururu bir kenara bırakmak lazım olduğunu düşünüyorum ... Annem hep demiştir. Sevgi ve saygyı baş üstünde tutun bütün ilişkiyi ayakta tutacak olan şeydir bunlar... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gurur zarardan başka bişey vermez,annen ne kadar doğru söylemiş çok takdir ettim sözünü.

      Sil
  4. Faydalı olmaz mı Sevgiciğim? Çok güzel tespitler bunlar. Okudukça evllik ve annelik hayatım boyunca yapamadıklarımı da görüp şöyle bir düşündüm düğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin önerilerin eminim ki daha da değerli olurdu can çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Sizi tebrik ediyorum.
    Bunları yazıp-paylaşabildiğinize göre eminim çogunu uyguluyor ve içselleştiriyorsunuz.
    Umarım herkese iyi gelir.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulamaya çalışıyorum evet,elbette her şey mükemmel değil olmayacak da ama bazı şeyleri düzeltme gayretini gösterirsen keyfini çıkaran yine bizler olacağız.

      Sil
  6. Bir kaç maddesini bile dikkate alıp aile kursa, çocuk yetiştirse birileri, bireysel ve toplumsal yaralar belki de daha az olacak... ama ümitliyim, bilgiyi paylaşmak ve bilgiye ulaşmak artık daha kolay... elbet ulaşamadığı yerlere de ulaşacaktır bir gün hayati şeyler... yazmak gerek... iyi ki yazmışsın sevgili arkadaşım...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimizdeki iyi şeylere tutunup onları yeşertmek gerek.Herkesin içinde var olan şeyler,kötülük de öyle,o da içimizdedir önemli olan hangisini beslediğindir.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Ne kadar güzel ipuçları hayata, insanlığa dair. Değindiğin en güzel nokta, nefsin ne öneriyorsa tersini yap. İşte buna hep dikkat etmeye çalışıyorum, bazı şeylerin çözümü zıttında gizlidir diye düşünerek :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.