3 Mayıs 2018 Perşembe

Ramazan Geliyor


Mayıs ayına erişmiş bulunuyoruz canlar pek yakında Şehr-i Ramazan da hayat ve ruhumuzu renklendirecek günler de geceler de başka boyuta geçip anlam kazanacak.
Eskilerin masalları kocakarı hikayeleri veya pek eskilerde kaldı o günler o olaylar dedikleri bir çok şey gün gibi doğacak hayatımıza ve o zaman an be an anlayacağız ki kendimizi bildik bileli duyduklarımız hiç de hikaye değil hiç de kocakarı masalları değilmiş meğer..
Bu işler böyledir,rahmet denilen bir güzellik var dünyada görüyorsun ama tam olarak hissedemiyorsun yıl boyunca sonra Ramazan diye bir dönem geliyor bir bakmışsın ki hava değişmiş yemeğin tadı değişmiş selam değişmiş kelâm değişmiş,o çirkef yürekli insan bile yumuşamış,zahmet edip yoldan bir çöp kaldıramayan düşüncesiz insanlar bile bir kaç derece dönüvermiş iyi olmaya niyetlenmiş..
Günlük hayatın içinde bir çok şaşırtıcı olaylar yaşıyorsun,şaşırıyorsun genellikle,minnet şükür ve ifade etmeye kelimelerinin olmadığı haller içine giriyorsun.
Bu nedir?..
Hissettiklerin yalan olabilir mi?..tattığın bu lezzet yapay olabilir mi hiç?..
İnsan hep üretiyor insan güzel şeyler üretiyor günümüzde,konfor lüks kolaylık hepsi var ama insan bir tek kendini değiştiremiyor bir bakıma ürettikleri huzuruna engel de olabiliyor (bkz:telefonlar/teknoloji/internet)kendi ördüğü ağın içinde mahsur kalabiliyor..
İyi ki Ramazan var iyi ki Ramazan geliyor her ne kadar nefs daha Ramazan gelmeden olumsuz düşüncelere ince isyanlara çocuksu tekmelemelere yeltenme eylemlerine başlamış olsa da biliyoruz ki hiç de onun istediği gibi olmayacak bu ay..
Ezanlar ve niyazlar dualar ve şükürler nefsii de ezecek var olan düzeni de değiştirecek.
Kimin gücü yetebilir ki Allah'ın rahmetine set çekmeye,kim gölge düşürebilir ki bu manevi gıdaların ruhumuza teneffüs etmesine?
Hiç ve kimse..
İnsanız ve nefs taşıyoruz sanıyoruz ki çoğu zaman haklıyız,o baş kaldırmalar o araştırmalar o nefse uyarak bir çok gerçeği fakrlı ambalajlara sarıp paketlemeler hepsi boş..
Rahmet ayı geliyor ve tüm bunlar yerle bir olacak..
Bilim de teknoloji de aciz kalacak,tüm engeller güç kaybedecek.
En asi nefis bile boyun eğecek sonunda Allah'a..toprak üstünde veya toprak altında ama eğecek..
Ramazan ayıboyunca her insanda çeşitli haller meydana gelmektedir.İfade edilsin edilmesin her insan ister mümin olsun ister olmasın bu güzel ayın etkisi altında kalıyor.
-Oruç musun nasıl dayanıyorsun bütün gün hiç bir şey yemiyor musun gerçekten diyenler bile Ramazandan haberdar oluyor,gösterilen itaatten etkileniyor.
Hiç bir emrin hiç bir gücün başaramadığı boyun eğmeleri bilinçli olarak böyle büyük bir fedakârlık ve teslimiyet göstermenin azameti karşısında en etkili pazarlama şirketlerini bile göreceksiniz ki nasıl şaşırtıyor onları bile değiştiriyor.
İtiraf edilmiyor böyle şeyler ama inanıyorum ki yastığa baş koyan her canlı bunu hayatında iki saniye dahi olsa düşünüyor.
Evet bir emir geliyor ve insanlar bir ay boyunca tüm hayatlarını değiştiriyor.
Bu iman değil de nedir?..
Firmaların reklamların yıl boyunca sayısız kişilerin hazırladıkları kampanyaları yer eden bir gerçek..
İnsanı insan değil onu Yaratan etkiler ve değiştirir işte böyle..
Oluyor mu olmuyor mu,görüyor insan..
Ramazan işte büyük bir ay derin bir ay dolu bir dönem.Maneviyatıyla huzuruylagelecek yine.
İnsanın bir ay boyunca çeşitli nimetlerde bulamadığı huzura bir çok şeyden elini eteğini çekerek kavuşuyor.
Demek ki neymiş;varlıkla değildir herşey.
Herşey satın alınan şeylerle elde edilmiyor.
Paranın alamadığı insanın üretemediği daha çok şey var dünya üzerinde.
Ve evet İslamı henüz tanımayan dışlayan akıllar bile bu rahmet fırtınasına kapılacaktır kaçarı yok..
Öyle veya böyle Allah'ın merhametli ve şefkatli yönlerini onlar bile hissedecektir.
Mümin ise ona özel verilecek ve tattırılacak olan lezzetlere kavuşacak,belki kahvaltılar hazırlamayacak ama her sahur sonrası ruhunu güzel bir gıda gıdalandıracak,kalbinin her köşesine sessiz bir huzur ve yumuşaklık yerleşecek.
İnsan bunu reddedebilir mi?.
-Yok be almiyim,diyebilir mi?
Bu güzel sofrada gıdalanan hiç bu sofradan kalkmayı isteyebilir mi?
Bu asırlardır böyle oldu hep böyle olacak...

Elhamdülillah..


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

7 yorum:

  1. Yazınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Elhamdülillah..gerçekten de öyle,Ramazan ayında bir çok insan kendini düzeltme çabası içine giriyor..içki içen bir insan bile o ay geldiğinde bir ay bile olsa bırakmayı başarıyor yada namaz kılmayan bir insan en azından Ramazan da Namaz kılmaya başlıyor :))
    ben çok heyecanlıyım geri sayım başladı :)) her şey güzel olacak inşAllah.

    YanıtlaSil
  3. ay ramazanda madem o eskileri annat yaa olur muuuu :)

    YanıtlaSil
  4. Kalemine sağlık ne güzel yazmışsın. Ramazanın maneviyatı gerçekten çok farklı. Bunu hissetmeyi ve yaşamayı Allah herkese nasip etsin. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
  5. Heyecan ve garip bir iç kıpırtısı ile bekliyoruz onbir ayın Sultanını.

    YanıtlaSil
  6. Bu ara dilimde hep ayni melodi bir sarkiyi kendime uyarlanmis haliyle tekrarlayip duruyorum."ramazan geldi icim kipir kipir, Yarabbim sukur sukur..
    Sarki kimin onu bile hatirlamiyorum ama ramazanlar bana iyi geliyor icim kipir kipir gercekten cokta heyecanliyim acayip tatli bir kosturma oluyor bende.sahur iftar mukabele teravih derken ne cabuk bitiyor nasil geciyor anlamiyorsun birde bakmisiz bayrammmm.
    Rabbim nice senelere hayirla eristirsin insallah canim evet yazdiklarinin hepsine katiliyorum yurekten

    YanıtlaSil
  7. İşte En güzel ve en özel anlatım için teşekkür ederiz 🤗🤗

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.