22 Ocak 2018 Pazartesi

Market Dergileri

market dergileri
Kimisi aylık kimisi haftalık olarak müşteriler için hazırlanan Market Dergileri'ne bir bakış yayınına hoşgeldiniz..şu gurbet ellerde zaman zaman insanın beğendiği şeyler de var çok şükür bunlardan biri de market dergileri,kasaya yakın bir yerde konumlandırılan bu yayınlar veya mecmualar müşteriler için hazırlanıp verilmektedir.
Ne var bunda?..diyebilirsiniz..bunda Bir Dal Kalite Alabilir miyim olayı var gibi dostlar onu da kısaca izah edeyim..
Şimdi şöyle sevgili okuyucum,bu yayınların bedava olarak dağıtılması değildir benim ilgimi çeken,gözüm kolayca böyle şeylerle boyanamaz,benim dikkatimi çekip hoşuma giden yani bu yayınların çok özenli bir şekilde hazırlanmasıdır..

Market dergileri
Yani bunları ilk gördüğümde ücretli olduğunu düşünmüştüm..ücretli olarak basılan bir çok dergi ve gazeteden farkı nerdeyse hiç yok çünkü..
Satılık olan yayınların içinde de konuyu bulup okumak her ne kadar zorsa(reklamlardan dolayı)bunlarda da durum aynıdır dolayısıyla ben bir fark göremedim..
En azından reklam satın almış olmuyorum.
Bu yayınların içeriği ile ilgili de şunları yazmadan geçemeyeceğim.
Marketlerin dergilerinde çoğunlukla yemek tarifleri var bir de diy yani kendin yap projeleri de yer alır.


Market dergileri
Mevsim ve o aylarda kutlanan bayramlara göre.
Örneğin Paskalya Bayramı için yayınlarda yumurta süsleme sepet hazırlama gibi yayınlar yer alıyor,Yılbaşında ise ağaç süsleri masa süslemeleri ile ilgili yayınlar var veya ailece tatil günlerinde yapılabilecek şeyler tavsiye ediliyor..

Market dergileri
Kişisel bakım mağazalarında verilen dergilerde ise çoğunlukla tabii ki kişisel bakım ürünleri,ipuçları ve profesyönel makyözlerden tavsiyeler yer alıyor arasıra.Her sayısında ise benim tanımadığım ama buralarda ünlü olan şahısların fotoğrafı kapağındaki yerini alıp,dergideki na da yer veriliyor.
Bu tür dergilerde çoğunlukla satışını yaptığı veya kendi ürettiği ürünlerin numuneleri de yer alıyor,denemek için..
Bazen bir şampuan bazen bir fondöten olmadı indirim kuponları veriliyor..


market dergileri
Baaaazı marketlerin Tatil Dergileri de var..hepsi komple tatil paketleri ile dolup taşar..en sevdiğim dergilerdendir onlar..bir çok yere ve ülkeye araba uçak veya gemi ile gitmek isteyenler için şahane bir şey..fiyatları da uygun,bu uygun fiyatları görünce çakılıp kalan gidemeyen kullar(ben)derginin sonuna gelince depresyonımsi bir ruh hali içine giriyorum.
Yazık bana :(

Market dergileri

market dergielri


Camiimizde dağıtılan yayınlara gelince..bunlar da çoğunlukla o kuruluşun veya camiinin (tabii mi olduğu desem ne desem)kurumun etkinlikleri ve haberleri yer almaktadır..bu yayınlar daha güzel.
ahlak din ve kişisel gelişim yanısıra aile hayatı ile ilgili sayfalar kaplayan yayınlar yer alıyor..genel bilgiler ve etkinlik haberleri yukarıda da bahsettiğim gibi bu vesile ile duyurulmaktadır.
Reklam içeriği azdır,okuyucuyu asla rahatsız etmiyor zaten din ağırlıklı bir yayın olduğu için böyle bir şey düşünülemez..

Market dergileri
İşte böyle sevgili dostlar..
Her bir yayın çok özenli..fotoğraf çekimlerinden anlıyorum bunu.
özellikle Rewe'nin aylık dergisi bi şahane bi nefis ki sormayın..fotolardan anlaşılıyor efenim değil mi?..bu arada fotoğrafları çeken fotoğrafçı da bir Türk kızı (yaşasıııın!!)

Biz de böyle özenelim yahu o yüzden yazdım bu yayını yoksa bir kaç parça kağıtın cazibesine kapılıp güzel insanlarımızı kıyaslayacak değilim..ama işte biz örnek olsak ya böyle,bize özenseler bizi kopyalasalar..olma mı?..


Okuduğunuz için teşekkür ederim..

Allah'a emanet..



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

9 yorum:

  1. Gerçekten hem çok güzeller hemde içerik bakımından da faydalı, buradaki gibi değil hiç... Çok özendim yahu. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk gördüğümde ben de çok özendim şimdi zaman zaman alıp okurum Almancaya da yardımcı oluyor😉

      Sil
  2. Ne güzel dergiler :) Keşke biz de böyle özensek :(
    Ama hakkımızı da yemeyelim, tamam market dergilerimiz hiç estetik değil ama ido, budo gibi deniz otobüslerinin ücretsiz çok güzel yayınları var :) Bursa'ya gittiğimiz zaman zevkle okuyoruz annemle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar gerçekten çok güzel bir de Türk hava yolları dergileri çok güzel.

      Sil
    2. Evet onlar da çok güzel :))

      Sil
  3. Annemdeki eski dergilere pardon mecmualara bakıyorum da ne güzellermiş. Geziden edebiyata resimden yemeğe dolu dolu içerikleri ile insan içinde kayboluyor. Bizde şimdi şişirilmiş reklâm sayfası satın alıyoruz. Bari bedavaya verseler sizdeki gibi, zaten parasınj reklamlarla çıkartmış oluyor yeterince.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi ya zaten reklam için ücretini almış kazanç elde etmişsin bari bedavaya ver :)))
      Eski dergilerin havası başka. Handan kağıt kalitesi resimler vs..çok başka bir güzellik.

      Sil
  4. Ne güzel bir konuya deginmissin. Ben de bayiliyorum o dergilere. Kagidindan yayinina cok kaliteli. Keyifle okunuyor 😊

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.