25 Ekim 2017 Çarşamba

Sonbaharımsı Şeyler-Kışa Hazırlık



Okula yakın ormandan kareler.Her biri öyle dolu öyle renkli ki..onca fotoğraf çektim..ve mantarlar yine başrolü kaptı..
Sonbahar adımlarımın kısaldığı,ayaklarımın yavaşladığı mevsimdir.Hiç bir şeye acele etmediğim mevsim.


Demli bir mevsim sanki..demini almadan gitmesin istiyorum.Çocuklarla yürüdük biraz..Bahar kızım tepeciklere tırmandı,Zeynep kuzusu ise evden her çıkışta mutlaka yanına aldığı çantası ile boğuştu durdu.



Bir türlü omuzuna oturtup taşıyamadı sonunda çantaları montları yine ben taşıdım..
Yapraklar sırılsıklamdı,hava yumuşak.Tam kahve veya çay içmelik yerler çıktı karşıma,yine..
Doğa bile ''insanın bir dostu olmalı''haykırır gibi hissettim.
Haykıra dursun dostum çok uzaklarda..ama doğa hep yanımda bu yüzden onunla dostluk ederim..



Havalar yavaş yavaş değişiyor ama şunu fark ettim ki ilk kez bu sene sonbahar mevsimi uzun sürüyor.Arada bir hava soğusa da genel olarak yürüyüşe çıkmalık,keyfini çıkarmalık zamanlar sunuyor.



Fotoğraf çekmek için en güzel zaman.Ama fotoğraf çekmek için de daha geniş zamanlarım olsun istiyorum.Tüm fotoğraflar kaşla göz arası.Bazen bir güzelliğe dalarım,fotoğrafını çekmeden geçip giderim.



Geçen gün yağmur yağmıştı bir de rüzgar esiyor ki deli.Kahvemi alıp nehrin kenarına gittim.Yağrmula birlikte yapraklar da pıtır pıtır dökülmeye başladı.
Düşen yaprakların altında durasım var yağmurda ıslanasım var desem de arabanın sıcaklığı ile yetindim.Rüzgar pek şefkatli değildi :)




Nedir bu sonbaharın yaşattığı bilmem.Haftaya saatler değişecek ve gün kısalacak bu da bu güzel mevsimin fotoğraflarını çekmek için daha az zaman ve ışık demek oluyor.Vakit daralıyor.
Kış kapıda..komşular sobalarını temizletiyor.Eski evler hala gaz ile ısınıyor.Bu kışa hazırlık telaşını izlemek de keyifli..battanıyeleri geçen ay yıkamıştı hanımlar,eminim turşular da bastırılmıştır.Bende kışlık hazırlık yok.

Ama fotoğraf çok.
Bu da benim kışa hazırlığım olsun :)

Güzel bir gün dilerim..


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

10 yorum:

  1. Evet ışık azaldıkça fotoğraf zamanı azalıyor ben de dertleniyorum şu sıra. En güzel ışıklı saatlerde de çalışıyorum.. Sizin oraların sonbaharı harika. Hele o mantarlar. Dostun uzakta olması kısmını öyle iyi anlayabiliyorum ki.. Aynı dert bende de var..
    Yine harika fotoğraflar ve yazı.
    Güzel bir gün diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek umudum kar artık biliyor musun,inşallah karlı günler görürüz bu sene geçen yıl yağdı ama tadı damağımzıda kaldı oysa eskiden çok kar yağdığını söyleyenler var.
      Evet sonbaharı şahane bir yerlere gitmek gerekmiyor mevsimi anlamak için veya fotoğraf çekmek için,objektifler bayram ediyor resmen :)

      Dostuz çok çok zor oluyor telefon da yetmiyor ama ona da şükür sevgili Ezgi..çok teşekkür ederim ben de güzel bir gün diliyorum sana,mutlulukla.

      Sil
  2. Görseller ve manşet fotosundaki söz çok güzeller...

    YanıtlaSil
  3. Kışa hazırlığın böylesine bayıldım. Ruhu da hazırlamak lazım kasvetli havalara ;)
    Fotoğrafların yine beni benden aldı, sonbaharın her tonu ancak bu kadar güzel gösterilebilirdi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhu kışa hazırlamak için sonbahar çok ideal okul neden bu aylarda başlıyor diye sitem etmek geliyor içimden öyle güzel bir zaman dilimi ki tam tatillik tam gezmelik..
      Senin gözlerin güzel görüyor emin ol😘 teşekkür ederim.

      Sil
  4. Sonbaharı böylesine güzel anlatan bir yazı ve bunu renklendiren sonbahar fotoğrafları. O mantarlar o yapraklar. Gerçekten oldukça başarılı hepsi. Zevkle okudum severek baktım fotoğraflara da. Ellerine yüreğine objektifine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim Sümeyye hanım gördüklerimi buraya aktarma çabam yazdıklarınızla yer etmiş oldu beni mutlu ettiniz Allah da sizi mutlu etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  6. fotolar gerçekten ne de güzeller yaaa bi de kuzularını anlattığın sözleer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzular çok güzel poz veriyor ama bile bile çekmiyor fotoğraflarını genelde gizli çekerim yoksa nerde kamera oraya dikiliyorlar bu da benim pek hoşuma gitmiyor ama onlardan da bişeyler paylaşırım..Çocuklar gerçekten de hayata renk katıyor Deep.
      Teşekkür ederim.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.