3 Ağustos 2022 Çarşamba

Şükürler Olsun ki Taşındık (Çoktaan)



Sevgili blogcanlarım,sıcaktan buhrandan nemden anca kendime gelerek yayın girme imkanı buldum..Tabii internet bağlantının tekrar bağlanması da tam yirmi iki gün sürünce yayın girmek nerdeyse tarihe karıştı bir nevi ancak şükür yavaş yavaş bir çok şey yoluna girdi diyebilirim,sıcaklar hariç..

Bazen bu seriyi neden başlattığımı da düşünmüyor değilim,ne gerek vardı burada anlatmaya diyorum ama eskilere de dönüp bakınca benzersiz bir hazine gibi geliyor bana :)

Neler yaptık neler..ve nasıl nasıl yaptık tam detay vermek mümkün değil ama şu var ki insan isteyince niyet edince Allah yardım ediyor..kısacık bir zaman zarfında bile o kadar çok şey değişebiliyor ki,gözleriyle görünce anlıyor bu değişimleri insan..



TAŞINMADAN BİR GÜN ÖNCE

Evin bir odasına koliler yığıldı,mutfak eşyalarının yer aldığı koliler oturma odasını işgal etti,beyaz eşyalar henüz paketlenmedi bu iş için nakliyat firmasını bekliyoruz..yerde halı yok,pencerelerde sadece bir adet perde asılı..yerler o kadar da temiz değil.Duvarlarda indirilmiş çerçevelerin izi..
Buzdolabı nerdeyse bomboş.
Kahve rafı boşaltıldı,son sabaha bırakılan kahve gerekçleri hariç.
Gece oldu..bu evde geçireceğimiz son gece oldu..
Nasıl hissettiğimi bilmiyorum,pişman mıyım ileride mutlu olurum ümidi ile biraz daha huzurlu muyum bilemiyorum..geriye bıraktıklarımın ne olduğunu bile bilmiyorum ve çok enteresandır ki bu kadar düşünmeme,hissiyatımı tam olarak anlayamam halimi bile bu evden çıkar çıkmaz unutacağımdan eminim!..

İnsan nasıl bir canlıdır arkadaş..nasıl bir canlıdır..



*kadın erkek eşittir muhabbetine girmemek lazım arkadaşlar,eşit değiliz vallahi onlar başka konularda çok mahir kadınlar başka..hiç öyle saçma yarışlara sokmayın kendinizi.
bırakın bazı şeylerde mahir veya üstün olsunlar.
bkz:ağır eşya taşıma.

TAŞINMA GÜNÜ/EŞYALARIN YENİ EVE GELİŞ FASLI

Büyük bir rahatlıkla ve her eşya kolisi ait olduğu odaya yerleştirildi,hiç bir eşyayı taşımama izin vermediler,bu da güzel bir şeydi..alışkın değildim ama şunu şu odaya bunu bu odaya demekti yapmam gereken şey..
Bir saat içinde bütün eşyalar eve girdi..karşı ve yan apartmanlarda bir kişi bile ''ne oluyor?'' şeklinde çıkıp taşınmayı izlemedi..derin,çok derin bir rahatlama hissettim..

İzlenmek ne kadar da rahatsızlık veriyormuş meğer..

Bir kaç gün böyle geçti işte..sabahtan akşama kadar,eksikleri tamalamakla,koli boşaltmakla,yorgunluktan bitap düşmekle,bir yandan da çocuklar,düzensiz bir düzen içinde var olma çabası..
Bütün odalar tamamlanınca geriye dört adet koli kaldi,ikisi ayakkabı diğerleri de kitaplarım..
Henüz kitaplığım yoktu,internet üzerinden uygun fiyata raflı siyah bir kitaplık buldum..kitaplık eve gelince kitaplarımı büyük bir keyifle sıralamaya başladım..evim şimdi ev olmuştu sanki,ama yine de sanki..




Kitaplarım kitaplıktaki yerini alınca ve onlara komşu olarak çiçeklerim de eklenince taşınma işinin bittiğini düşünmeye başladım..
Sonraki gün kargo firmasından mesaj geldi..
Ocak üstünü alıp eve geldik..
Ev o anda ev olmuştu işte..
Ocağın mavi alevlerini görünce ev olmuştu..
Ocağım yanmıştı çünkü..ocağım yanıyordu ve bu ev demekti..

Eskilerin deyişiyle ''ocağın sönmesin/ocağın hep yansın'' dedikleri ne kadar da isabetli bir sözmüş meğer..
Ocak yanmadan bir yapının içine istediğin kadar eşya doldur..ocak yoksa,ocak yanmıyorsa o yapı ev olmuyor..

Ev bir düzene girdi sıra bir kaç güzel kare paylaşmaya geldi (en sevdiğim ) bunca emekten sonra dinlendirici bir eylem diyebilirim :)



Sıcaklardaki tonik kahvem,ne demek tonik? Zihnimi uyandıran direnci canlandıran bir nebze de serinleten bol Frappe demek :)



Sizi bilmem ama beni bu görüntü mest ediyor mest!..



Klimasız bir evde püfür püfür üfleyemeyen ama çok şık olan vantilatör hazretleri :)



Üzülme..



Mutlu anlar :)



Yeni evdeki ilk sabahın kahvesi olur kendisi..



İlk dolunayı..



Kalbimin köşesi :)




Orman manzaram..şehri kuş bakışı izleyemiyorum artık ancak ben de meraklı komşular tarafından izlenmediğim için inanılmaz huzurlu hissediyorum..




Ve malum mutfak..eskisi kadar olmasa da güzel oldu..tam içime sindi mi sinmedi mi olayına hiç girmiyorum zaten yorulunca insan herşeyi beğeniyor :)
Ama hakkımı yemeyeyim güzel oldu ya :)
Yeni bir halı dışında bir ihtiyacı yok elimde olanı kullanıyorum şimdilik..bir süreliğine idarelik ama yoktan iyidir elbette..toparlandı işte,taşındık yerleştik..Rabbim bundan sonrasını da huzurlu ve güzel eylesin dilerim..

Düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin mutlu olurum :)


Sevgilerimle..




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

32 yorum:

  1. İyi günlerde huzurla, mutlulukla, sağlıkla, başarı ile otur güzelim.
    O meraklı komşuları bende hiç sevmem bilirmisin.
    Kimseyi gözetlemiyorum, yapmadığım bir hareketi bir başkasının da bana yapmasını sevmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlık olarak sürekli bir şeylerin kalitesi düşüyor ne yapsak saklansak mı :) ben de sevmiyorum ama ilgili olanların sayısı da epey fazla.
      Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim keşke ismini de yazsaydın ismen teşekkür ederdim.

      Sil
  2. Güzel ve sorunsuz bir taşınma olmuş gibi duruyor. Çok ama çok beğendim aşırı ferah bir hissi var. Güzel günlerde oturmanız dileğiyle. ❣️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da çok ferah geliyor çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ayyyyy hem hayırlı olsun hem geçmiş olsun hem de çok çok çok mutlu günleriniz olsun inşallah! Ohhh nasıl güzel olmuş, Allah içine sindire sindire oturtsun <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepinizi davet edip soğuk kahve ikram etmek isterdim sevgili C. :)
      Çok teşekkür ederim!

      Sil
  4. Ağız tadıyla oturun inşallah

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Ev değiştirme ve ev taşıma paylaşımları her zaman ilgimi çeker. Neden derseniz? Ömrüm ev taşıma ve ev değiştirmeyle geçti...

    Ev değiştirme ihtiyacını neden hissettiniz bilmiyorum ama, şu aralar ev kiralama ve ev satınalma işleri öyle zora vardı ki; bana göre artık bu işler eziyet ve çile oldu.

    Yeni evinizde güle güle ve ağız tadıyla oturun inşAllah.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sayıda insan evini değiştirmek zorunda kaldı son aylarda,gerek haberlerden gerek Türkiyedeki dost ve akrabalardan duyduklarım hiç de hoş şeyler değil diyebilirim..
      Bu taşınmaların çoğu hem zahmet hem de vebaldir kanımca..bir de istismar tarafı da var ki o her şeyin en kötüsü sanırım..
      Rabbim herkese kolaylıklar nasip etsin..
      Benden de sevgi ve saygılar.

      Sil
  6. maşallah maşallah hayırlı olsun, güzel olmıuş evin, zarif :)

    YanıtlaSil
  7. Ben çok beğendim, aydınlık, ferah, temiz olmuş.. yenilik iyidir be Kiremithanem :) <3 güle güle oturun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısı İnşaAllah...

      Dediğin gibi hem aydınlık hem de ferah,geniş bir ev..huzurlu da olmasını ümit ediyorum.
      Çok sevgiler!

      Sil
  8. Hayırlı olsun. Sağlıkla, huzurla yaşayın yeni evinizde.

    YanıtlaSil
  9. Ocak yanınca ev olmuştu. Gerçekten öyle. Güle güle oturun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle ama :)

      Teşekkür ederim,sevgiler.

      Sil
  10. Ohh çok şükür yerleşmişsiniz mis gibi olmuş, mutlu da olsun, sağlıklı, sıhhatli, huzurlu oturmak nasip olsun 🌸🐞🍀☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de öyle canımm..çok teşekkür ederim..

      Sil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. yeni eviniz hayirli olsun. Mutluluk ve bereket dolsun yuvaniz.. penceredeki orman manzarasina ba-yil-dim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de :)
      Yatağı da onu görecek şekilde konumlandırdım özellikle.
      Çook teşekkür ederim,amin.!

      Sil
  13. Her taşınma, yeni bir hayatın penceresini aralasa da fazlasıyla hüzün kokar. İnsan taşınırken sadece bir evi boşaltıp gitmez. Orada yaşadığı süre boyunca edindiği hatıraları da yüklenir sırtına. Ve her zaman evin eşyalarından daha çoktur hatıralar. Kamyonlara sığmaz bu yüzden. İnsan taşınırken kendi de sığmaz ya hiçbir yere.

    Oysa ne evler sizindir, ne sokaklar. Hep misafirsinizdir. Bir gün dünyayı da bırakıp gidecek değil miyiz? Asıl mekanın burası olmadığını biliyoruz. Belki bundandır ayrılıkların fazlasıyla içimize oturması. O ev, o sokak geride kalır. Fotoğraf karelerine sığdırdığımız binlerce hatıra taşınır belleklerimizde. Kutsal bir eşya gibi el sürülmez çoğu zaman.

    Yeni evimizi kanıksamaya başladığımız günlerin birinde bilgisayarda bir fotoğraf klasörü çarpar gözümüze. “İçinde ne var acaba?” diyerek açıp bakarız. Bir fotoğraf, iki fotoğraf… Derken bütün klasör baştan sona incelenir. Bazen bir of çekersiniz, bazen tatlı bir tebessüm misafir olur dudaklarınıza. Artık ne bilgisayarı niye açtığınızı hatırlarsınız ne de ne kadar zamanın geçtiğini.

    Bazen evin önüne gelen bir kamyon fotoğrafı sızlatır içinizi, bazen üzerine içinde ne olduğunu yazdığınız bir koli. Bazen dürülmüş bir halıya bakarsınız saatlerce, bazen sizinle beraber eşyaları paketleyen evladınızın çocukluğuna. Bazı şeylerin bir daha hiç yaşanmayacak olmasıdır belki de içimizi bu kadar acıtan ve yakan. Yaşlanmak bu mudur?

    Siz yine de güle güle oturun. Ağız tadıyla oturun. Ocağınız sönmesin. Fotoğraf karelerinde saklanacak güzel hikâyelerin mekanı olsun eviniz.

    Yeni evin, yeni başlangıçların hikâyesi mi? Onu da bir anlatan çıkar elbette. Ben eskiciyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz hem mutl uetti hem de hüzünlendirdi..bir çok şeyi kendimden de saklayarak çıktım o evden çünkü ve istemeye istemeye çıktığım ilk ev de değildi bu..
      Sevgiyle emekle yaptıklarım genelde hep böyle geride ve resimlerde kaldı ama üzülmeyeceğim..
      Şu anki ev için de emek verdim çünkü,seveceğim onu,sevmişimdir de..emek ucuz değil gözümde..kıymeti şimdilik belli olmayabilir ama var biliyorum..

      Hayatta da böyleyiz sevgili Edip kardeşim..bir yerden bir yere gideceğiz..olsundu..

      Değil mi?

      Saygılarımla.

      Sil
  14. Nereden nereye taşındınız acaba? Yurt dışında yaşıyorsunuz sanırım. :) Biz de 2 ay önce taşındık Bursa'dan Eskişehir'e. Özellikle bayanlar için oldukça zor bir süreç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunanistanda yaşıyorum Recep bey ve aynı şehirde bir semtten başka bir semte taşındık..biz bayanlar için evet oldukça zor ama aynı şehirde olunca bir şekilde topralanıyor hızlıca,siz bir de başka bir Avrupa ilkesinden buraya taşınırkenki halimizi görseydiniz :)

      Kitap konusu bile olabilirdi :)

      Saygılar sevgiler.

      Sil
  15. Güle güle oturun. Ağız tadıyla.

    YanıtlaSil
  16. Nerelerdesiniz, taşınma yorgunluğu atılmadı galiba. Özledik yazılarınızı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorgunluk çabu katıldı aslında ama bir düzen oturtup da buralara uğrayamadım nicedir..
      Ne güzel merak etmeniz hal hatır sormanız..bol bol sevgiler gönderiyorum..

      Sil
  17. Bayıldım ben bu eve Sevgicim. Zaten senin elinin dokunduğu bir evin tatlı olmamasına imkân yok ama pencerenin manzarasına, o çatılara,o gökyüzüne ayrı bayıldım. Mahallenin huzur da insana başka iyi geliyor. Sağlıkla, huzurla, keyifle oturun .

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.