25 Kasım 2018 Pazar

Kara Cuma Çılgınlığı Süresince Bitmeyen Kampanyalar Vardı Ama Sonunda Hayat Kazandı


Alışveriş dünyasının guruları daha fazla alışveriş yapmamız için yeni yeni formüller ürettikçe var olan formülleri de geliştirmekten geri kalmıyorlar..
Kanımızda hissediyoruz artık bunu,öyle bir hal ki insan duraksayıp ''ama neden?'' veya ''ne alabilirim'' psikolojisine yakalanıyor..
Posta kutularına dolan reklam bröşürleri henüz kampanyalar başlamadan alışveriş için zemin hazırlığı yapıyor resmen ve insan ihtiyaçlarını gözden geçirmeye başlıyor..
Neyimiz eksik,neyi daha uygun fiyata alabiliriz türünde sorular sormaya başlıyor her hangi bir cevap bulamayınca ihtiyaç üretmeye başlıyor..
Kara Cuma adını biraz değiştirerek Efsane Cuma'ya dönüştü,Cuma gününe özel satış imkanları Cumartesi gününe kadar uzatıldı ardından da ve talep çok oluncu tabii ki Efsane Hafta olarak devam etmektedir,zaten önümüzde Yılbaşı ve Noel Bayramı da var dolayısıyla bu şekilde kampanyalar isim değiştirerek devam edecektir..
Dün günlerden Cumartesiydi ve eşimle ben Frankfurt'un kalabalığında gezintiye çıktık.
Alışveriş yapmak değildi niyetimiz,piyasa araştırması gibi de bir amacımız yoktu zaten iki buçuk saat dolaştıktan sonra değil bir şey almak bir içecek dahi almadan alışveriş dünyasından uzaklaşmış olduk..
MyZeil bölgesindeki kalabalık,gördüğü insanlara bir rol veya hayat biçmek için senaryolar üreten biri için ideal oluyor..çeşit çeşit insanlar,renkler,giyim tarzları,davranış biçimlerini görmek mümkün..hiç bir şey yapmadan bir yerde oturup bu kalabalığı seyretmek bile keyif veriyor bana..
İnsanlara bakarak onları biraz anlamaya çalışıyorum,biraz hissettikleri duyguları tahmin etmeye çalışıyorum..sonra o vitrinler,o ışıklandırmalar o süslemeler giriyor araya,insan kaybediyor gerçeği,insan böyle yerlerde insanı kaybediyor..ta ki bir köşede yüzünü dahi göstermekten hayâ eden elindeki kağıt bardağı uzatarak dilenen birilerini görünceye dek..


Mağazaların kapıları sonuna kadar açık,önlerinden geçerken güzel bir sıcaklık taşıyor dışarıya,istemsiz bir şekilde kapının önünde duraksıyorsunuz bir kaç saniyeliğine..görünen manzara karşısında dayanamayıp içeriye bile çekebilir sizi bu sıcaklık..


Şık giyimli çiftler çıkar karşınıza,üzülerek söylemeliyim ki bu çiftler kadın-erkek değildir çoğu zaman.ve bu durum gayet normal karşılanıyor artık..


Serçelerin mutluluğuna takıldı bir ara gözlerim,bir cafe önünde iki bayanın serpiştirdiği kırıntıları toplamak için birbirine haber uçurarak sayılarını daha da artırdılar..şimdi bu serçe bir kaç salisiye içinde diğer serçelere nasıl haber uçurdu da her yer serçelerle doldu?


Serçeleri de evcilleştirmiş olduk anlaşılan..insanlardan korkmadan masadaki kırıntıları gagalamayı sürdürdüler..


Baktım karşımda süslü bir ayna var,bir zamanlar fotoğraf makinesi olan ayna karşısına geçip kendi fotoğrafını çekip profil resmi olarak kullanıyordu ya,ben bir kaç sene gecikmeli olarak anca çekip öyle bir fotoğrafa sahip oldum dün..


Römer Meydanı 1900'lü yıllarda büyük oyunların büyük kararların verildiği bir bölgeymiş..zengin varlıklı ve asil şahsiyetler bu bölgede kalıyormuş,çevredeki tarihi yapılar restore edilmiş bakımlı bir şekilde yüzlerce yıla boyun eğmeden dimdik ayakta kalmalarıyla nerdeyse gurur gösterisi yapıyor..bu meydan da çok çok kalabalıktı ama çoğunlukla kalabalık hep yabancı insanlardan oluşuyordu,Alman görmek çok zor.


Elinde profesyonel bir fotoğraf makinesi olan bir bayan görünce benim makinemle bir fotoğrafımızı çekmesi için ricada bulundum..
Makinesi var,çekmeyi bilir,anlatmama gerek kalmaz mutlaka iyi çeker bizi diye düşünmem boşunaymış..
Hayalleri yine su bastı..doğru düzgün fotoğrafımız pek yoktu zaten,halâ yok :))


Şirin bir cafeden bu manzarayı çekmek pek kolay olmadı,önümden sürekli birileri geçiyordu..çok samimi ve sıcak bir pencere.


Ansiklopedi fiyatları çok düşüktü,ünlü ressamların tablolarını hayatlarını,doğadan nefis kareleriçeren kalın kitaplar arasında yer alıyordu.
Bunlardan bir kaç adet alıp televizyonu tamamen kaldırmak arzumu körükledi bu görüntü..
Fena mı olurdu televizyon yerine böylesine güzel kalın kitapları sergilemek,boş zamanlarımızda sayfalarında kaybolmak?


Ha bir de sizi yoldan çevirip adını daha evvel duymadığınız bir dine girmenizi önerenler olur buralarda..görseldeki altın budha çay satan bir mağazanın içindeydi,bunu da fırsat bilip mağazanın önünde kurtuluşa ermek vaatlerinde bulunan bir çok gruba veya kişiye rastlamak mümkün..


Aynı mağazadan.
Rengârenk kupalara bakmaya doyamadım,benim gibi bir kupa delisi için nefis bir manzaraydı tabii ki doya doya seyretmek gerek :)


Bir başka mağazanın içinde de bu güzelliklere rastladık,her çekmecede farklı bir model vardı :)


Çok insan çok çeşit..herşeyden çok..


Bu genç adam çok güzel piyano çalıyordu,şık giyinmiş piyanosunun üzerinde de o minik kutulara çaldığı parçaların cd'lerini yerleştirmişti..
Piyanonun sesi temiz ve berrak çıkıyordu,piyanist başını bir ileri bir geri bir sağa bir sola hafif ve kibar hareketlerle savurup duruyordu,piyanoun melodisi gerçekten güzeldi,Evgeny Grinko'ya benziyordu biraz..insana hayal kurdurdu,kararmaya başlayan havayı daha sıcak gösterdi,insanları bir araya getirip yüzlerine bakmalarını sağladı..
Sanırım böyle bir kampanya hiç bir mağazada mevcut değildi ve hiç bir alışveriş insanı bu denli mutlu edemezdi..

Hayatı ve duyguları bir şekilde ele geçirmeye çalışanlar mevcut ama insan daima kalbinin sesini dinliyor..
Ah hayat,seninle kaç kişi yarış içinde ama sen daima bir şekilde galip geliyorsun..

İyi ki..







Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

21 yorum:

  1. Bu içeriğe bayıldım sevgili kiremit hanem harika görseller ile içeriği canlandırmış sın başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Dışarıya çıkmadan da insanların ne denli şaşkın olduklarını görmek mümkün ki,kandilde dua paylaşan noele yakın ağaç süsler oldu.

    YanıtlaSil
  3. Fotoğraf çekenin genelde fotoğrafı olmaz ya da istediği gibi olmaz :)
    Ama senin çektiklerinle şahane bir gezi yapmış olduk ♥
    Dediğin gibi hayat yine galip ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terzi misali,dikemiyor söküğünü:))
      Teşekkür ederim Şebnem hanım❤

      Sil
  4. Muhteşem görseller var sevgiciğim. Serçelere ve kupalara bayıldım inan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serçecikler çok çok güzeldi Özlem abla..Teşekkür ederim.

      Sil
  5. bayıldım sizinle birlikte sanki ben de gezdim...serçelere bayıldım...ha bir de televizyonu kaldırmak benim de hayalim ama eşim bir televiyon delisi hiç şansım yok yani..napalım sağlık olsun....evlilikte bir tarafın fedakarlık etmesi gerekiyor bazen...belki bir gün daha büyük bir evimiz olur da kendime televizyonsuz sadece müzik kitaplar dergiler ve elişlerimlden oluşan bir oda ayırabilrim..ha bir de küçük bir bahçesi olsun....sevgiyle kalın ben de beklerim sayfama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim o hayal gerçekleşir daha sen anlatırken hayali bile güzel geldi;)
      Keyifle takipteyim❤

      Sil
  6. ay bir zamanlar bizde o meydanda gezmiştik. şimdi
    tanıdık yerleri görünce içim burkuldu, ne çabuk geçti o seyeahatlerimiz.
    başkasına gerek yok ben eşime veririm bazen beni de çek şöyle şöyle
    olsun diye anlatırım üstelik. ama dha güzel sonuca ulaşamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tazelemek gerek o anıları belki de yenilerini eklemek😉
      Fotoğraf bende dr sıkıntı,bi kendimin güzel fotoğrafı yok nedendir çözmüş degilim.

      Sil
  7. Muhtesem fotograflarin ile süsledigin bu yazini cok sevdim. Eskiden yazdigim yazilari animsatti bana. Kendimi toparlayip yazacagim bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun da zamanı gelecek elbet canım,langsam langsam😘

      Sil
  8. Ben bu zamanlardaki civil civilligi seviyorum. Kara cumada ben önceden almak istediklerim varsa liste yapip o gün fiyat karsilastirip uygunsa online siparis veriyorum. Coktandir istedigim bir botu 17€ ucuza aldim bu yil. Ne güzelmissin 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insanların telaşı hoşuma gidiyor tatlı bir telaş içine giriyorlar seyretmek keyifli gelir bana,botlar hayırlı olsun Derya hanım severek kullanın ınsallah,teşekkür ederim.

      Sil
  9. ... Evet hiç bir alış veriş insanı bu denli mutlu edemez...

    YanıtlaSil
  10. Muhteşem fotoğraflar, olsun sizin de içinizin güzelliği yansımış yazıya. Olsun varsın fotoğraf bulanık çıksın, yaşama dair ne varsa onlar net olsun hayatınızda. Harcamaya dayalı sistemi tüketim besler. Tüketimi artırmak için her yol kendi aritmetiğinde doğrudur. Ne kadar hareketli sokaklar, yılın bu zamanını severim.

    YanıtlaSil
  11. Burada da Black Friday oldu. Ben ihtiyacimiz olmasina ragmen almadim hicbir sey. Yapilan indirimlerin, gercek fiyatin biraz ustu veya esiti oldugu indirimler oldugunu dusundum. Hesaplamadim bile.

    Makine Canon galiba. Bn Nikoncuyum. Zaman ayari mutlaka vardir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yer gök inledi ya,oldukça abarttılar bu Black Friday olayını bence ve sana katılıyorum fiyatlarda pek değişiklik yok sadece belirli ürünlerde ki o da zaten diğer günlerde de görünen bir durum..
      Nikon denemedim daha evvel belki denesem ben de Nikoncu olurum ama bu Canon hediye geldi mecbur bunu kullanıyorum.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.