26 Aralık 2022 Pazartesi

Restoranda Çalışmak


İki ilgi bir tane de manevi alanımı barındıran bir iş bulmayı arzuluyordum ne zamandır.Aklımda tam zamanlı iş yoktu ancak hem mekan hem de çalışma ortamı düzgün olunca ''neden olmasın'' dedim..
Bir yandan yemek hazırlamanın verdiği keyif bir diğer yandan hazırlanan o güzel nimetleri fotoğraflamak ek olarak da hazırlık aşamasında Allahın yarattığı onca güzelliği incelemek evet yorucu ama harika bir duygu..

Evet ben bir restoran çalışanıyım artık,her gün yeni yeni şeyler öğrenmek de ek olarak mutlu ediyor beni..nedir onlaaar??


Sakince huzur içinde yemek yemek için gittiğimiz restoranların arkaplanına da daha yakından şahit oluyorum günden güne..o telaş o stres o müthiş havanın içindeyim.Yani işin tam anlamıyla mutfağındayım..




Yeni tarifler öğrendikçe bambaşka bir alemin içine geçmiş gibi oluyorum..bu yukarıda gördüğünüz tatlı mesela ismi Pavlova ve tadına henüz bakmamış olmama rağmen görüntü itibariyle çok etkileyici olduğunu düşünüyorum.




Molalarda içilen kahvelerimiz de bir sanat eseri gibi..
Bedava üstelik :)



Pancar salatasını başka bir düzeye taşımışlar ve sonuç harika olmuş.



Başka bir düzeye atlayan bir tatlı da Profiterol tatlısıdır..keyifle hazırlıyorum ama Pavlova tatlısı kadar değil..




Restoran elli yıldır hizmet veren bir yer olduğu için bilinen sayılan restoranlar arasında yerini almış ve bundan dolayı gelen müşteriler de biraz daha nezih.Ancak fotoğraftaki kişiler müşteri değil personeldir.
Menü oluşmadan evvel şeflerimiz bir çok tabağı denedi,bunların tadına bakmak da personelin işiydi.
Fikirlerimizi söyleyerek günlerce farklı lezzetleri tatmış olduk..Güzeldi :)



Peynir kroketler



Görüntüsü itibariyle yine çook güzel bir tabak olan salata çeşitlerinden bir tanesi.




Renkler şekiller dokuların içindeyim..tefekkür edemeden duramıyor insan..







Sanat eseri!
Al tefekkür et.




Şeflerimiz yeni tabakları görücüye çıkardıkları günlerden bir gün.



Çok yorucu olmasına rağmen anlaştığımdan daha fazla çalışmama rağmen iş arkadaşlarımın iyi niyeti ve samimiyeti ruhen daha da iyi olmama vesile oluyor..Aksiyon yaşanan zamanın dar olduğu bir masanın ''Nerde kaldı bizim yemek?!!'' sorusu üzerine bir hışımla mutfağa giren personel sorumlusu kişisine rağmen mutfakta vakit çok eğlenceli geçiyor böylece yorgunluk sadece fiziksel olup biraz uyku ve istrahat ile geçiyor..

Yiyeceklerin tarifini de paylaşsam mı?



Sevgilerimle..





Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

19 yorum:

  1. Haýırlı olsun, iş yeri insanın zamanının çoğunu geçirdiği yer olduğu için orda huzurlu olmak bence en önemli kriter olabilir. Allah huzurunuzu daim etsin. Enerji ve kolaylıklar versin. Rastoranin ortami ve yemekler de cok guzel gorunuyor. Yakin olsam kalkip gelesim geldi oraya 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum amin inşaAllah..keşke yakında olsan keşke gelebilsen,tatlılar benden :)

      Sil
  2. Enfes :) Yemek öncesi karnımı acıktırdı. Senin adına çok sevindim çünkü son konuşmamızda kendine benzer bir hedef koymuştun ve başardığını görmek beni çok mutlu etti!
    Bu arada sadece mutfakta değil, fotoğraf anlamında da çok başarılı olduğunu biliyorlar ve bu alanda da senden yararlanıyorlardır umarım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olacak olacak :)
      Ben bile bakarken acıkıyorum sevgili C.
      Can (kalp kalp)

      Sil
  3. Hayırlı olsun, güzel bir yere benziyor. Yorucudur tabi, Allah kolaylık versin. :)) Ben de seveceğim ortamda, rahat hissedeceğim insanlarla çalışmak isterim. Gıcık insanlar varsa zehir oluyor bana ortam.
    Görseller de şahane, ellerinize sağlık. 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için canü gönülden teşekkür ediyorum Duygucum evet hamdolsun ortam güzel yoruculuğuna rağmen ama olsun herşeyin bir dikeni var be kuzum :)
      Öpüyorum seni.

      Sil
  4. Gerçekten çok sevindim senin adına. Çok sevdiğim şeylerden biridir restoran arkası çalışmaları. Deneysel mutfaklar da beni çok çeker. Huzurlu ve keyifli çalışmalar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de :)
      Nicedir de aklımdaydı bir kac yere de cv vermeme rağmen beklentiye girmeme rağmen ummadığım yerden çıkageldi bu iş..hamdolsun.
      Teşekkür ederim güzel yorum için bolca sevgilerimi gönderiyorum.

      Sil
  5. Yaaa çok ama çoook sevindim. Tarifi bilmem ama resimlerine bakması bile beni çok mutlu etti. ✌️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşırım paylaşırım hele bi rahat vaktim olsun da :)
      Sevgiler can öpüyorum çok çok.

      Sil
  6. Hayırlı olsun. Pavlovaya bayıldım ne güzel görünüyor. Hülya

    YanıtlaSil
  7. Hayırlısı olsun, kolay gelsin sana. Görsel olarak şahane tat olarakta öyledir eminim.

    YanıtlaSil
  8. Ay ne güzel iş... Hayırlı olsun. Enerjin, huzurun bol olsun... Fotoğrafları görünce restoran buralarda olsaydı da gidip tatlarına bakabilseydik demedim değil. :)

    YanıtlaSil
  9. İnsan yaptığı işi zevkle, istekle yaparsa hem o işten elde edilen sonuç mutluluk veriyor hem de insan kendisi doyum sağlıyor, mutlu oluyor. Harika bir karar almışsınız, ne iyi etmişsiniz.
    Düşündüm de böyle bir iş bir zamanlar benim de çok mutlu olacağım bir iş olurdu. Örneğin üniversite yıllarında çalışmak isterdim.
    Fotoğraf çekimleriniz her zamanki gibi çok güzel. Yemekler de bu koşuya katıldıysa sonuç elbette mükemmel olur. Vedat Milör yurt dışındaki Michellin yıldızı almış ünlü lokantaları anlatırdı . Çok zor ama çok zevkli bir uğraş.. Yurt içinde de gittiği lokantalara puan verirdi. Keyifle okurdum yazılarını. Ben de yemek yapmayı, mutfağı çok sevenlerdenim.
    Yeni girişiminizi kutluyor, başarılar diliyorum.
    Tariflerinizi de merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Ayy kurban olduğum mevlam yolumuzu düşürür mü, sarılır mıyız acaba :)

    YanıtlaSil
  11. Ben haberleri hep geriden takip ediyor olmuşum yaaa. Çok sevindim Sevgiciğim, mutlulukla iş yapmak kadar büyük zenginlik yok bence. Öpüyorum kocaman .

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.