2 Aralık 2022 Cuma

Mutfak Duvarına Yeni Renk Yeni Hava


Temsili görsel


Boşluğu rahatsızlık veren duvara istediğini asabilirsin..raflar fincanlar tablolar ancak o boşluk hissi bir türlü dolmayadabilir bazen.

Ben öyle hissettim..

Mutfak ile salonu birleştirince tv'nin olduğu duvar kaderine terk edilmişcesine anlamsız ve boş görünüyordu..

Bir önceki evimin çeşitli yerlerinde kömür veya daha modern deyimiyle antaris (böyle miydi ya :) rengi hakimdi,şimdiki evimde ise mutfak fayansları ve yerdeki halı dışında her hangi koyu bir renge rastlamak imkansız.

İstediğim rengi katalogda bulamadığım için sayın nalbul kişisi ile bir kaç denemeden sonra arzu ettiğim bir önceki evimde de kullandığım koyu kömür karası rengini başarıyla elde etmiş olduk,yaşasın!

Bir daha renk kodunu kaybetmem inşaAllah..

Yok çünkü katalogda :)

Ekleyesim var,içimde bir şeyler durmadan dürter dururdu ama neyi nasıl yapacağımdan da emin değildim..taa ki bir gün öyle aniden aklıma fikri damlayana dek!..

Ne hoş damladı ama :)

Kara kara düşünenler için paylaşıyorum,kara duvarım ilham olsun sizlere :)


Bakın bakalım sizce nasıl oldu?

Ben tabii ki sonuca bayıldım..!Bu tür ev işleriyle uğraşmaya bayıldığım kadar :)



Bir türlü dolduramadığım duvarın ilk hali..yani öncesi.



Buzdolabının arkasından başladım,mutfak fayanslarını ustamız ne yazık ki buzdolabının arkasına kadar döşemeyi akı ledememiş ben de gördüğümde artık fayans geçirme işi nihayete ermiş,yetişememiştim..dolayısıyla fayansların bittiği yerde hemen buzdolabının arkasında beyaz duvar beliriyordu.Rahatsızlık verici bir görüntüydü.
Anlatabildim m iacaba demek istediğimi :)
Resmini çekmeyince böyle oluyor işte..neyse :)



Bu görselde de duvarın son halini görüyorsunuz,tv'nin üzerinde çok da geniş olmayan siyah bir raf ekleyip üzerine yeşillik eklemeyi düşünüyorum,çok mu dolu olur yoksa.
Ne dersiniz?
Bir saatimi aldı veya almadı kısacık sürdü ve sonuç çok çok içime sindi..mercimekler bile daha tatlı görünüyor gözüme,fincanlar zaten tatlılıkla zirveden el sallıyorlar :)



Güzel oldu sanki değil mi ya?

Ama mercimekler :)


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

3 yorum:

  1. Böyle dokunuşlar yapıp izlemeye ben de bayılıyorum, hatta şimdi mutfaktan bahseden yazı yazayım diyerek almıştım telefonu elime :) Çok güzel bütünlük sağlanmış, harika gözüküyor. Küçük raf ve yeşillik fikri de fazla gelmez bence.

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullanın. Koyu renk çok sevmesem de yakıştırdım.:)

    YanıtlaSil
  3. Ah mercimekler 😍 çok ama çok güzel olmuş ya ben ki koyu renge temkinli yaklaşırım beni bile mest etti. 🥰 Koyu değil de mercimeklerin altındaki gibi ahşap renk raf üstü yeşillikler bence ortama müthiş hava katar. ✌️✌️

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.