22 Kasım 2022 Salı

Ah Sonbahar



Buralarda yaşayanlar,içinde bulundukları huzurlu beşiğin farkına asla varamayacaklar.Belki ancak benim gibi bir yabancı veya bir yolcu görebilir ancak kendilerini sarmalamış olan huzuru.
Nazlı nazlı tüten bacaların güzel görüntüsü beni mest ederken,ısınan evlerin sıcağını ise ev sakinleri görür ancak..her iki taraf da bulunduğu yerden görebiliyor bazı şeyleri ancak..

Ancak hayat..bir manzara gibi görünmüyor her zaman gözümüze..detayların fazlalılığından mıdır yoksa gözlerimizin bize gereksiz bize fazla bize fuzuli olan şeylerle meşgul edilişinden midir kaçırıyoruz gerekli olan tek şeyi..

Anlamı yani,hayatı yani,an'ı yani..




Sonbaharın son iç çekişleri..dağlar olabildiğince renkli,buram buram dumanlı bir hüzünle sarmalanmış çepeçevre..her ağacı her dalı her yaprağı bir bütünün parçası olduğu için güzel görünüyor şimdi..
Sonbaharı nasıl seveceğimi bilemedim..




Ne kadar küçük görünüyor uzaktan hayatlar,ne kadar sıradan ne kadar kolay..
Ne kadar anlaşılır ve yaşanır..
Değil mi?
İçimde bir ses: ''Şu çatılı evlerin birinde yaşamak sadeliktir'' diye fısıldıyor..Doğaya suya ağaca ezana ve hatta gökyüzüne elini uzatıp dokunacak kadar yaşamak sadelik midir gerçekten?




Dağların,tepelerin,minik minik ovacıkların serpiştirilerek konumlandırılmış görüntüsü bir ressamın fırçasıyla resmedilmiş dünya içinde bir an gibi.




Evet,bu mevsimde dağlara kaçmak gerek belki de..suyun gitgide soğuduyu toprağın gitgide daha da kasıldığı,köklerin oldukları yerde aylarca beklemeye razı oldukları bu mevsimde dağlara biraz daha yaklaşmak gerek..inciden bir kolye gibi dizilen koyunların kuzuların sessiz görüntüsüne dalıp dalıp sadeliğin ve doğallığın tadına varmak gerek..




Zamanı biraz dondurmak gerek..biraz durdurmalıyız gözlerimize saldıranları,biraz düşünebilmeliyiz..duymalıyız işitmeliyiz biraz..

Bu kaçıncı sonbahar?
Böyle demli,böyle yoğun böylesine sanat kokan,kimbilir?




Sabahları da görmebilmeliyiz,çatılara kokan saksağanları da biraz sevmeliyiz,yaprakları yavaş yavaş solmaya başlayan limon ağacını da anlayabilmeliyiz..




Her birini toplayıp saklayasım var..
Ama ağaçta durdukları renkleriyle kalmıyorlar ne yazık ki..daldayken de yerdeyken de değişimleri devam ediyor..kimse zamanın karşısında direnemiyor..
Bir parça sevebiliyorum ancak,gözlerimle ellerimle kalbimle..
O kadar.




Ya sonbahar..sabahtan akşama kadar,köylerden şehirlere kadar,dağlardan ovalara kadar kalbimi mest ediyorsun..
Şafakların ayrı güzel gün batımların ayrı.. 

Günaydın mısın,elveda mısın bilemedim..insan seni bir şekilde yaşamak ve saklamak istiyor ama bunu nasıl yağacağımı da bilmiyorum,derken bu güzel görüntü karşısında içimdeki ses çekine çekine de olsa yükseliyor bir kez daha:


''İçimde yağmur var içimde bulutlar içimde toprak var içimde tomurcuklar..''





Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

20 yorum:

  1. Ne güzel bir yazı ve beni ne güzel dolaştırdı, içimi açtı. O kadar stresli bi sabah oldu ki bu, bi taze nefes gibi geldi bu yazı bana. 🍂🌿🍃❣️

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem kareler ve ben böyle bir yerde yaşamak isterdim...
    Şanslısınız....

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel, düşündürücü bir yazı ve harika görüntüler. Baktıkça bakası geliyor insanın. Güzellikleri gören gözlerinize, yüreğinize, emeğinize sağlık.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Makbule hanım benden de sevgiler.

      Sil
  4. Sonbaharın ayrı bir güzelliği var biraz hüzün koksa da. Biraz yavaşlayınca fark edebiliyoruz güzellikleri. Yoksa günlük koşuşturmacalardan sadece bakabiliyoruz ama göremiyoruz maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağlar hüzne boyanmış gibiydi gerçekten de ama çok güzeldi..Koşuşturmaca bitmek bilmez bir hal aldı azıcık durmak gerek ama nasıl :(

      Sil
  5. Sonbaharın ayrı, ilkbaharın ayrı , yazın ayrı hele kışın başka bir güzelliği var. öyle güzel bir iklim kuşağındayız ki hepsini yaşıyoruz çok şükür..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmesin istemediğim sabahı ayrı akşamı ayrı olan bir güzellikte bu mevsim ama soğudu hızlıca havalar gökyüzü hep gri artık :(

      Sil
  6. Hem fotoğraflar hem de yazınız çok güzel. Koştura koştura yaşayıp çevresindeki güzellikleri fark etmeyen bizlere ders niteliğinde olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok koşarım gün içinde bir yerlerde gerçekten durmak gerek hayat bizi çeşitli sebeplerle durdurmadan.
      Çok teşekkür ederim mutlu ettiniz yorumunuzla.

      Sil
  7. ne zamandır uğramamışım bir selam edeyim diye geldim :) en sevdiğim mevsim, bence en renklisi , belki hüznü bol ama en etkileyicisi, fotoğraflar muazzam, ben küçük yerlerde yaşamanın da zorluklarını bildiğimden, eğer kendine yaşayacaksan nerede olduğunun çok önemi yok diye düşünüyorum ama küçük yerler daha tuhaf buluyor tabii benim gibileri, ya da böyle bulduklarını daha kolay duyuyorum :D sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Kitap Eylemi,merhaba!..
      Ne iyi ettin uğramakla mutlu oldum.
      Sonbahar kesinlikle gönül mevsimidir,renkleriyle kokularıyla ve hatta değişken havasıyla ruhumuzun bir çok yönüne hitap ediyor.
      Küçük yerler güzeldir evet ben kalabalık yerleri de seven biri olarak en ideali kalabalık bir yerde yaşamaktır diyorum :)

      Sil
  8. Merhabalar.
    Sonbaharı, "güz" adıyla yadetmeyi çok seviyorum. Sizin sonbahar inmiş yörenizin adı ne diye sormak geçiyor içimden, ama sormaya çekiniyorum. Belki özelinizdir ve öyle de kalmasını isteyebilirsiniz diye. Görsellerden de anlaşılacağı üzere güz mevsimi iyiden iyiye damgasını vurmuş yörenize. Ve ne kadar da güzel bir görünüm arz etmiş yaşayanlarına. Her canlı bu mevsimin farkında. Biraz hüzün, biraz tedirginlik salgılasa da adı güzel bu baharın. Kimimize sonbahardır, kimimize güzdür. Ama yazın sonu, kışın habercisidir. Kışa hazırlık mevsimidir aynı zamanda.
    Çok güzel ve keyifli bir paylaşımdı. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güz tabiri çok daha yakışır size katılıyorum.Hem edebi hem de görsel manada içini daha çok dolduran bir kelime olduğu şüphesiz.
      Mutlu ettiniz Recep bey çok teşekkür ederim.

      Sil
  9. fotoğraflar çok güzel :) sadelik ile minimalizm aynı şey mi emin değilim ama şöyle doğal bir yaşamı özlemeyen yoktur sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadelik ve minimalizm aynı şey mi?
      Bilmem ki..ama çok benziyorlar birbirine belki de kardeşler :)
      Teşekkür ederim yorum ve ziyaret için,mutlu oldum
      .

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.