16 Haziran 2022 Perşembe

İç ve dış mekân çiçeklerim yavaş yavaş taşınıyor


Hayatındaki her gelişmeyi değil post,kitap bile yapacak kadar yetenekli insanlara hayranlığımı dile getirmek istiyorum.

O nasıl bir kabiliyettir Allah'ım..ben o kadarını yapamam ama yapanlar var işte..karınca kararıncadır benim anlatabildiklerim/yazabildiklerim..bir çok şey içimde kalıyor çoğu zaman da ifade edilmesi gerekenlerdir bunlar :) ama olmuyor işte,kapasitesi meselesi..

Yeni evin temizliği bitecek gibi değil,büyük bir miskinlik içine düştüm çıkacağım Allah'ın izniyle..gözümde çok fazla büyüyor bir çok iş,şunu nasıl yapacağım bunu nasıl yapacağım derken bazı günler eve uğramıyorum bile..

Nakliye firması ile ayın sonuna anlaştık..ama hayaller fora.

Neler neler kurguladım neler neler hayal ettim ki bunların gerçek olması için evvela nasip sonrasında da epey bir zaman gerekecek..

Nedir onlar bilir misin?

Terasa ekmek istediğim ağaçlar,büyük büyük saksılara üstelik,büyük saksı bol miktarda toprak demek bol miktarda toprak da güç gerektiren bir şey nasıl taşıyacağım ve bu ağaçlar ne ara boy alıp büyüyecek orası da muamma ama hayali güzel be hem de çok güzel..

Akşam vakitleri gözümde canlanıyor heyecandan yüreğimin bir yerlere deli gibi koştuğunu hissediyorum.

Henüz büyük saksılara gelmedi sıra dolayısıyla artık eski evimde olan bitkileri yavaş yavaş taşımaya başladım.Hem çok güzel olmuyor mu boş bir eve girince insanın bunlarla karşılaşması?

Nefesleri varlıkları zikir nasılsa,böylece ev o kadar da boş sayılmaz,yeni evi benimsememe de yardımcı olacak diye düşünüyorum..




Barış Çiçeği 


Güneşe gerek duymadan yeşil duran ve havadaki oksijeni artıran özellikle karanlık mekanlar için tavsiye ettiğim çiçeğim.



Sansevieria - Paşa Kılıcı

Soğuktan donan yapraklarını kesmek zorunda kaldığım Paşa Kılıcı çiçeğimin yavruları kesilen yaprakların altında görmek mutluluk verici!..nasıl üzülmüştüm yapraklarının donduğunu görünce ama yavruları çok kısa sürede boy gösterdi,yeni nesile merhaba!



Bu bitkinin adını bilmiyorum ama çok çok beğeniyorum,kış aylarında almıştım ev ortamında ızdırap çekti nerdeyse ölüyordu,hatta ümidimi kestiğim için dışarıya çıkartmıştım bir de ne göreyim soğuk ona yaramış kendine gelmiş daha da yeşillenmeye başlamıştı..bunun süprizi de güzel oldu kısaca..



Sümela

Hediye olarak gelen,bakımı zor olur uzun yaşamaz deyip de beni şaşırtan çiçeğim Sümela..durmadan yeni yeni yapraklar vermeye devam ediyor zannediyorum ki ''yerini çok sevdi'' ümit ediyorum ki yeni evdeki yerini de aynı şekilde sever ve büyümeye devam eder..



Pilea - Para Ağacı

Yaprakları çok çok güzel bir çiçek ama ne yazık ki yavaş yavaş ölüyor sanırım,bakımını yapamadım oysa bir çok yazı da okumuştum bakımı ile ilgili ama kimyamız tutmadı,bakamıyorum sanırım.

Yeni eve alınacak ama yaşar mı yaşamaz mı bilemiyorum..dengeyi bir türlü tutturamadım az su verdim olmadı çok su verdim yine olmadı gölgeye koydum kırık ışığa bıraktım güneşe bıraktım yine olmadı..çözemedim tabiatını :(



Pathos

Almanyadan döndüğümde eve aldığım ilk çiçeğim..kitapseverlerin çiçeği olarak da bilinir ismi Yunancadan ileri gelir anlamı ''Tutku''dur arkadaşlar..

Çok dayanıklı çok az suya ihtiyaç duyan sere serpe büyüyen uzadıkça uzayan bir çiçektir.

Çiçek bakımında zorluk çekenler için birebir,az bir bakım istiyor çünkü iç mekanları da çok çok sever dışarıda ne kadar ne koşullarda yaşar bilmiyorum.Benimki iki metreye ulaştı nerdeyse.



Areka Palmiyesi 

Bu güzelliğe otuz avro vermiştim,çiçekler sizce de biraz pahalı değil mi ya?

Kasada epey bir düşünmüştüm alsam mı almasam mı diye.

Şimdiki evimin küçük oluşu yapraklarını zaman zaman kesmeme neden oluyordu ama artık sanıyorum ki yeni evde daha da çok büyüyecek daha rahat nefes alacak.

Bizden önce o taşındı,bir köşede bekliyor şimdilik öylece :)

Bakımı kolay gelişimi olay favori çiçeklerinizi lütfen paylaşın benimle iç veya dış mekan fark etmez.İçimde deli bir orman var bir şekilde dışa vurması lazım,el atalım lütfen yaşasın yeşillik yaşasın çiçekler!







Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

22 yorum:

  1. Yani sanırım herhalde biraz pahalı :) Şu küçük kaktüs çok güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayını hazırlarken türk sitelerinde çiçek fiyatlarına göz attım sizin orada da çok yüksek fiyatlar inanılır gibi değil.

      Sil
    2. O fiyata verirler mi ki :))

      Sil
  2. Uzun bir aradan sonra tekrar dostlara uğrayıp bir merhaba demek istedim ve ne güzel çiçeklerle karşılandım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir karşılama beni de mutlu etti sevgili Fatma,hoşgeldin.

      Sil
  3. Dolu çiçeğimin olmasına rağmen hiç iç mekan yok. Onlara da çok imreniyorum ama evimde koyacak yer yok. Almanyadan Türkiyeye mi taşındınız? Yeni eviniz ne kadar büyük gözüküyor, özellikle camlar eski stil sanki. Yüksek tavanlı ne kadar güzel. Yeni evin ayrıntıları gösterirsin belki ileride. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski tarz yüksek tavanlı büyük ahşap fransız tarzı evlere ben de bayılırım ama yeni taşınacağım ev ne yazık ki öyle değil ama oldukça büyük ve ferah kapılar eski stil değiştirmek de istemiyorum bir önceki yayınlarında biraz bilgi var aslında yine de paylaşırım.
      Almanyadan 2 yıl evvel taşındık şu anda Yunanistandayim kaldığım şehirde bir başka eve taşınıyorum canım keşke yakın olsak ben sana minik bile olsa bir çiçek hediye etmeyi isterdim benimse dış bitkilerim pek yok bir kaç limon ağacım ve mayıs papatyaları dışında
      aslında pek uyumluyuz baksana 🙂sevgilerimle💜

      Sil
  4. Muhteşemler hepsi, senin elinde heryeri seveceklerine eminim :)
    Biliyor musun ben çiçeklerimi hep en son taşırım, heryer yerleşsin onlar assolist gibi gelsin derim! :)) Ama boş evde çiçek nasıl güzel durmuş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her eve once ciceklerimi taşıdım aslinda kucuk bie travma gibi ne zaman ev değiştirdiysem geriye her zaman sevdiğim bir çiçeğim kaldı bu sebepten yangından mal kaçırır gibi evvela çiçekitolarımı taşırım💜
      Evet boş evde çok güzel duruyorlar gercekten💜

      Sil
  5. şu an hangi ülkedesiniz, gurbetlik zor mevzu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gurbet zordur bazen,koşullara bağlı biraz.
      Yunanistandan selamlar! 🙋‍♀️

      Sil
  6. Kolay gelsin, inşallah yeni yerlerini severler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçeksiz bir dünya hele bir ev düşünemiyorum umarım severler :)

      Sil
  7. Ben de çok seviyorum çiçekleriiiii...iş yerindeki odamı bir görsen asla profesyonel diiil. Çiçeklerim , onların sevdikleri müzikler ve ben çok mutluyum. Keza evim de öyle. Meraklı meraklı bitikileri inceledim de yazıyı sonra okudum var ya :-) Yunanistan 'da da mutlu ol e mi?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların arasında onlarla yaşamak çok daha anlamlı çok daha güzel değil mi?..ben nefeslerini hissediyorum sanki yalnızım da diyemiyorum kendime bu yüzden.
      Hayatınız daima çiçek çiçek ve yemyeşil olsun sevgili Mai :)
      Sen de mutlu ol her nerdeysen!

      Sil
  8. Ne güzel bakabiliyorsun. Ben ne alsam ölüyor, sadece aloe vera inatla yaşamaya devam ediyor. :)) O da yanıklara ve yüze iyi geldiği için arada kesip yüzüme falan sürüyorum. :) Yeşilliğe bayılıyorum ama çok ilgi lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında özeniyorum ama buna rağmen çok sayıda ölen çiçekelrim oldu zaman içinde,paylaştıklarım ve artık evimde olanları araştırarak seçtim,evimin arka odaları güneş ışını almıyor dolayısıyla onlar güneşsiz de gelişebiliyor diğerleri de öyle yani bakımı çok çok kolay bitkiler tavsiye ederim :)

      Sil
  9. Ay ne güzeller çiçekler, ben hiçbir türlüsünü bakamıyorum. Şimdiye kadar alıp da öldürmediğim bi çiçek olmadı ama denemeye devam ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkma :) bendekilerin tümü bakımı kolay bitkilerdir onlardan birini al derim..hem bu olumsuz kanaati de yıkmış olursun olmaz mı :)
      Özellikle Pathos bakımı çok pratik bir çiçek.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.