7 Mayıs 2022 Cumartesi

İlk Sıraya Koyduklarım



Kalbinizde ilk sıraya Allah'ı koymazsanız; 

Hem Allah'ı kaybedersiniz, 

Hem de ilk sıraya koyduklarınızı. 


Hz. Ömer (r.a)


Bu söz karşıma çıktığında hızlı bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti son dönemin zorlukları.Bir kişiden ötürü yaşananlar,ailemize olan etkileri,kalbime olan hasarları ve benim korkunç hatalarım.

Cahil,cahilsin işte,dedim kendime.

Daha hiç bir şey bilmiyorsun,daha Rabbini bile tanımıyorsun,öyle ya tanısan ön sıralara başkalarını koyar mıydın böyle?..hiç!


Bilmediğin için ve bilmeyi geçtim öğrenmek için azıcık kafa yorup zaman ayırmadığın için gereksiz acılar çektin,çekmeye devam ediyorsun.

Birilerinin sana çektirdiği acıları öteledim,senin sana çektirdiklerin bile kalbe yük biliyorsun,yaşıyorsun zaten..

Ne kadar çarpıcı ve etkileyici bir farkındalık içeriyor bu söz değil mi?..kime ne kadar neden verdiğimiz kıymeti baştan sona sorgulamama vesile olmakla yetmedi olmaya da devam ediyor.

Bazı sözleri evin ortasında en çok görünen bir duvara kara kalem ile kalın kalın yazılarla yazasım var bu da onlardan biri oldu işte.

Hayatımın içinde yer alan,özellikle önemli rolü olan bir kaç kişiye karşı sergilediğim davranışlarla beraber hissettiklerimi bile tek tek oturup düşünmeme itiyor.

İlişkilerimde mesafeyi ayarlamak kırklı yıllarıma kadar öyle zor oldu ki,müsamaha göstermem gereken yerde aksini yaptım mesela,sesimin daha gür çıkması gereken yerde cılız bir ses çıkardım,savunmaya geçecekken bir köşeye sinmeyi tercih ettiğim özellikle de fedakarlık yapacağım derken farkında olmadan kendimden o kadar ödün vermişim ki bilip düşünmeden.

Kalbimin de intikamı hırslı olacak biliyorum,bağırıp çağırdı zaman zaman uyarmak için nerdeyse göğüs kafesimden çıkacak gibi bile oldu ''duy beni duy beni'' diye diye..işitmedim,öteledim onu da..

Ama,kader..diyebilir miyim?


Kaderden kaçılmaz,kaderden kaçmak da kaderdir diye de bir söz vardı değil mi?

Buna nasıl bir karşıtım olabilir?




Sevgilerimle..




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

5 yorum:

  1. Ne kadar doğru bir söz. Zaman zaman hepimiz hata yapabiliyoruz, insanla uğraşmak kolay değil, kendi düşüncelerimize mani olmak da.

    YanıtlaSil
  2. Ah ah yüreğimi okumuşsunuz yine.Profilinize baktım jenerasyondan olarak aynı dönem çocuklarıyız ve ben de kırk yaşına kadar bazı şeylerin farkına varmadan yaşadım. Olsun, zararın neresinden dönersek kârdır.Hayat kırktan sonra diyelim:)

    YanıtlaSil
  3. Söz çok güzelmiş gerçekten, bir anda çarpıyor insana.

    YanıtlaSil
  4. Öğreniyoruz Sevgiciğim, ya hâlâ anlamadan gelip geçseydi günler. Çok şükür.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Ne güzel bir tespit. Ne kadar memnun olduğumu bilemezsiniz. Yüce Allah gönüllerimizde tecelli eder. Bu bağlamda gerek gönüllerimizde, gerekse yüreklerimizde Hz. Allah'ı ilk sıraya koymaz isek; ilk sıraya koyduğumuz her neyse hem onu, hem de Hz. Allah'ı kaybedeceğimizi yazınızdan öğrenmiş bulunmaktayım.
    Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.