3 Mayıs 2022 Salı

Çayır

 


İlkbahar geleli,havaların bizi evin soğuk duvarlarından çayırlara olmadı parklara imkanı olmayanları ise en yakın dış alan olan bahçe ve balkonlarımıza ısrarla iter oldu..

Hamdolsun ki çevremde bunların hepsi var,hem çayır hem bayır hem bahçe hem balkon..

Bir yerden bir yerlere giderken gözüme takılan sarı deniz misali kanola tarlalarına yaklaşmayı bile cesaret edemez oldum son iki yıldır..

Almanyadan dönüş sonrası itina ile uzak kalmaya çalıştığım şeylerden biri olur kendileri :)

Oraya ait resimler bile kalbimi incitir kanola tarlasına girmek ne kelime!?..

Ama dün dayanamadım..dün en yakın tarlaya gidip gelinciklere yaklaştım papatyalara fısıldadım..




Kıymetli Cahit Zarifoğlunun şu güzel sözünü de ilettim yumuşak bir sesle..


Gülü sevip dikenine katlanmaya gerek yok, papatya sevin


Şiirlere konu oldunuz sevgili papatyalar hem de yüreği zarafet kalemi şefkat dolu bir adamın elinden,ne kadar şanslı olduğunuzun farkında bile değilsiniz..
Merhaba..




Merhaba papatyalar,merhaba başa tac hastaliğa ilaç,şiirlere mısra,acıya merhem olan papatyalar..

Papatyalar küçük topluluklar halinde rasgele çayırı süslemişlerdi her topluluğun veya bu sarı mahallelerin diyeyim muhakkak gelincikleri de var tam ortasında,sanırsın ki papatyaların kraliçesi gibi endamlı bir şekilde salınır dururlardı sağa sola.





Hafif hafif esen o tatlı yel yumuşacık yapraklarının arasında geçip süzülen güneşin ışınlarıyla birleşiyordu..Çok çok mutlu görünüyordu gelincikler daha da mutluydu papatyalar..

Kanola tarlasının içine adımımı attım,ezmemeye kırmamaya özen gösterdim,benim için hatıraları olan bir bitkiydi ama birilerinin de umudu ve emeğiydi sonuçta..saygı duymak gerekti..

Saygı duydum..



Kanola bitkisine de papatya mahallesine kraliçe gelinciklere de..dokundum usulca başlarına,her bitkisini kokusu farklı kimisi kokusuz ama naif dokusu kokusunun yokluğunu aratmayacak kadar ruha yakın,ilkbahara ancak bu kadar yakışabilirdi bir çiçeğin gövdesi görünüşü ve duruşu..



O kadar huzur verdi ki bana her biri..başını çiğnesen gıkı çıkmayacak olan Allah'ın bu sessiz kulları kimbilir zikirleriyle de nasıl da doldurmuştur çayırları..ilkbahardı onların yatağı belirli bir süreliğine de ömürleri..

Belki hiç bir insanın gözü onlara değmeden bitip boy verip solup gideceklerdi..belki onlara da özel bir ilgi göstermek gerekirdi..varlıkları nasıl da güzelleştiriyordu hayatı oysa değil mi?..

Sonra da dedim ki:'' Hey!..yenilme kendine.

Bak çayır bak toprak bak sende de sağlıklı iki ayak iki göz bir kalp bir ışık bir pınar gibi gönlün nelerle çağlar durur,sevdiklerin bir zamanlar aşılmaz duvar gibi görünen şu anda küçük bir kelebek çırpınışı kadar tebessümle karşıladığın dertlerinle sen sen sen yenilme kendine..

Nefsin hep olumsuz telkinlerde bulunur,sana günah işletmek ister bazen başarır bazen azmine yenilir..akınla siyahınla gülüşünle gözyaşınla tutun şu hayata şu çayırın ortasında çök toprağa yakın dokun ona kork veya korkma ama kabullen..

Bir parçasısın yaşadığın her şeyin,her şey de senin bir parçandı..

Gülümse..




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. Allahımmm nasıl güzel, nasıl canlı... Bayıldım! :) Çok iyi geliyor doğanın tam içinde olmak insana, tüm olumsuzlukları alıyor yerine hafiflikler veriyor. kanolaları bırak daha papatyalar açmadı burada, keyfini benim için de çıkart ne olur <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Cerenim,kıymetlim evet doğa öyledir işte kabullenici ve onarıcı💛
      Sizin kanolalar belki Mayıs ayının sonrakine doğru coşacak hem doğa hem insan ağır bir kışı bıraktı arkada😉
      Gülümse,sen de gülümse,çok yakışıyor sana da 💛

      Sil
  2. Açıkçası paptyalar bana çok ilham oluyorlar.Çiçeklere anlam yüklemeyi çok sevmem ama paptyalar bir başka :)
    papatyalar canlıyken kokmazlar aslında.Koparıldıktan yani öldükten sonra kokularını verirlermiş.Bazı insanların papatyalara benzediğine inanıyorum.Yaşarken anlamadığımız ama vefat ettiğin de aslında ne kadar da kıymetli ve güzel kokulu ameller bıraktığını hissediyoruz.Papatyalara her baktığım da kendime her zaman şunu söylerim;
    Öznur yaşarken öyle güzel işler ve öyle temiz Ammeller ile meşgul ol ki,yaşarken bilmesinler ama öldüğün de o kokunu hissedip hayır dualarında bulunsunlar.Abdülmetin balkanlıoğlu hocam da hep dermiş :) Ölümüm bile emribilmaruf olsun diye.Vefat ettiğin de bir papatya temsili olarak Ahirette göçtüğüne inanıyorum.
    Bir paptya olabilmek umudu ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canlıyken korkmadıklarını bilmiyordum ne ilginç geldi bana haklısın geriye güzellikler bırakmak gerek güzel hatırlamayı ben de isterim rabbim nasip etsin can Öznürum💜

      Sil
  3. Fotoğraflar öyle güzel ki...
    Papatya sevmem ama gelinciklere bayılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayis papatyalarını bilir misin?
      Kocaman kocaman olurlar ayrı bir ayın olmayı hak ediyorlar senin için paylaşmaya çalışacağım onları eminim ki seversin.
      Gelincikler candır💗

      (Bu yorum da spam kutusuna düşmüştü😔 )

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.