22 Mayıs 2022 Pazar

Adım Adım Yeni Eve Doğru (Odalar ve Zeminler)


 

MÜSTAKIL EV MI YOKSA APARTMAN DAIRESI MI? yayınımda bu iki ev türünü ele almış,kararsızlığımı dile getirerek sizin de düşüncelerinize talip olmuştum..
Nihai kararımız daireye taşınmaktan yana oldu.Oldu olmasına da dairenin boyanması ve zeminlerine de bir el atılması elzem görünüyordu.
Olumsuz taraflarından başlamak istemediğim için dairede hoşuma giden şeylerle ilgili yazmak istiyorum evvela.




En en en güzel yanı herkesin birer odası olacağı,,bu harika bir şey.
Kızların kocaman bir odası olacak (mutfak oldukça büyük olduğu için salonu da orada yapmaya karar verdik,böylece salon kızların odası olacak)
Oğlumun da yıllar sonra bir odası olacak
Yaşlı teyzemizin de geniş rahat bir odası olacak üstelik herkesin de balkona çıkan kapısı da var.
Yatak odasını ise dairenin hemen üstünde yer alan küçük loft daireye yani terasa yapacağız.
Üste çıkılan merdivenleri de gücümüz imkan verince kapatıp daire ile üst kattaki küçük darireyi birleştirerek dubleks gibi kullanacağız.(inşaAllah).



Dairenin kapı ve pencereleri ahşaptan yapılmış ağır ve kaliteliler,iç kapılara bayılıyorum asla değiştirmeyi düşünmüyorum ama balkon kapılarından kış aylarında ısı kaybı sorunu olacağı için değişmesi gerekebilir,acele etmeden bir kışı o kapılarla geçirmeyi düşünüyoruz,umarım donmayız :)



zeminü-l hüsran


Olumsuz yanlarına geçebilirim şimdi.
Zeminler.
Arka odaların zemini eski ahşaptan yapılmış üzerine de muşamba dedikleri kalın desenli plastik örtü döşenmişti (üstteki resim).
Kızlara verilen odanın taşları harikaydı pırıl pırıl parlıyordu ama diğer odalardan farklı olduğu için göze batıyordu,girişteki taşlar ise siyah renkteydi yine çok güzeldi ama durum aynıydı diğer odalarla alakasızdı.
Mutfak zemini tam bir faciaydı eski mozaik taşlarla kaplı çirkin mi çirkin yeşil bir renkteydi yetmemiş onların üzerine de kalın muşamba döşenmişti.
Hal böyle olunca çok uygun fiyata bulduğumuz laminatlar ilaç gibi geldi..Ne yazık ki laminatları evin boyası yapıldıktan sonra geçirmek zorunda kaldık bu da minik işler çıkardı ama sonuç tatmin ediciydi,artık bütün evin zemini aynı olmuştu.




Desenini sevmedim ama hamdolsun ki çok kaliteliler ve fiyatı da piyasadaki fiyatın yarısıydı.
Evin tamamı ellerimden öptü :)
Eşim yurt dışında olduğu ve ben sabırsızlandığım için tek başıma boyamaya karar verdim,çoook uzun sürdü ama keyifliydi,günlerce daireye tek başıma gittim düşünmeye fırsatım oldu rahatladım da bir yandan,yardıma gelenler de olmadı değil :)






Onbir (11) yıl boyunca tek çocuk olma lüksünü kızlardan sonra kaybeden ve daireye taşınmamızda büyük rol oynayan oğlum da severek kendi odasına rengini ve dokunuşunu katmaktan keyif aldı,onu böyle görmek beni çok mutlu etti..
Tek çocukken herşeyin kaymağını yiyen evlat, herkesin yoğun ilgisini görüp pabucu tam anlamıyla olmasa da dama atılmak zorunda kalan yatması için bir yatağı bile olamayan (bkz:müstakil ev 3 çocuk) buna rağmen anlayış gösterdiği için de buradan tekrar tebrik ediyorum :)
Zeminlerin durumu yukarıdaki resimde bariz ortada..çok ııyy..




Kuşbakışı yeni mahallemin,semt diyemiyorum çünkü tam bir mahalle havası var,yer yer 3 katı aşmayan apartmanlar var yer yer müstakil kiremit çatılı bakımlı küçük evler..sokakları da çocuk dolu,akşamları cıvıl cıvıl seslerini işitmek yaşam kaynağına dönüşüyor bakkalımız da hemen köşede,sepeti uzatmak mümkün :)

Az ileride koşu yapmak için stad mevcut biraz dışında yürüyüş yolu,dağa çıkılan yolu da yakın,yokuşlu bir mahalle olmadığı için çürümeye yüz tutmuş bisikletlerimizi de kullanabilmeyi ümit ediyorum..




Dairedeki kitaplığımın nerede olacağına dair her hangi bir fikrim yok,belki de bir kitaplık alırım veya farklı bir şey de yapabiliriz çünkü kitaplarım olmadan olmaz..buradaki kitaplığım da güzeldi küçük olmasına rağmen çok şirindi(yukarıdaki resim) üzülüyorum birazcık aslında ama bişeyler yapılır mutlaka..değil mi?




Çok çok özenerek yaptığımız mutfak geride kalacak,demek ki neymiş fazla gönül bağlamayacaksın dünya malına,bazen kendi isteğinle de vazgeçmek zorunda kalınabiliyor çünkü..

Sağlık olsun diyelim..




Ve bu manzara..mutfağımdan görünen bu muazzam manzaraya da elveda artık..
Şimdiki evimin manzarasından mahrum kalacağım,kış aylarında dışarıda yağmur veya kar yağarken havası çok güzel olan şimdiki mutfağımda olduğu gibi aynı keyifle (ama bir başka keyifle muhakkak inşaAllah) yemek pişiremeyeceğim belki farkındayım ama bir kaç güzellikle bir kaç dokunuşla yenisi de güzel olur diye ümit ediyorum..
Herşeye binlerce kez şükürler olsun..





sıradaki yayın:dairedeki mutfağın dönüşümü..








Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

8 yorum:

  1. Bayağı emek vermişsiniz ailece. :) Güle güle oturun İnşallah, her şey çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Son iki küsur yılını gayrimenkul sektörüne vermiş biri olarak kesinlikle, elbette imkanlar dahilinde "müstakil ev" diyenlerdenim. Özellikle benim gibi sosyalleşmeyi çok da sevmeyen biriyseniz. Her yıl artan bina aidatları, gürültücü komşular ve balık istifi tekdüze yaşam ilk akla gelen sıkıcı başlıklar.

    Çamaşır vs astığım ön kısmın bir kenarında 2 M2 civarında bir bahçem var. Bir iki biber ektim heyecanla büyümelerini bekliyorum. Kız piyano çaldığı için ses sağı solu rahatsız eder mi kaygımız yok. Bir de kapıyı açınca şak diye sokağa çıkıyorsunuz ki bu da büyük avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim müstakil ev sizin anlattığınız gibi romandık değil 🙂
      Yani evin kendisi çok güzel bahçeli manzaralı dediğiniz gibi de hemen sokağa çıkma imkanı da vardı ama her müstakil ev güzel değildir özellikle de yanyana veya birbirine çok yakın olan evler.
      Şimdi geçeceğiniz apartmanın asansörü bile yok ve 3 katlı yani beklemeden çıkılabilir terası da geniş güzel.
      Keşke bizim müstakil evde başlı başına bahçe veya küçük de olsa bir arazı ile çevrili olsaydı,meraklı durmadan gözetleyen komşuların yerine 🙈
      Sağlıkla oturmayı nasip etsin Allah.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Klişe diyoruz ama bazı klişeler de zamanla değişiyor. O yüzden klişelere pek bağlanmamak gerekiyor. Benim mutfağımın fayansları koyu renk ve tezgahı da siyah, hem de kırçıllı bişey... Müteahhit öyle yapmış. Kalkıp sıfır fayansları ve sıfır tezgahı yıkıp beyaz yapmak ciddi masraf ve aynı zamanda müsriflik olacaktı. Onunla barışık olmayı seçtim ve 7 yıldır kullanıyorum. Gelecekte ev mi değişir, artık zamanı geldi der fayansları ve tezgahı mı değiştiriririz bilmiyorum. :) Fayanslarım ve tezgahım beyaz değil, mesele de etmiyorum... :) Allah evlerimizde sağlıkla, huzurla yaşamayı nasip etsin... En önemlisi o. Çocukların her birine ayrı oda düşmesine çok sevindim. Her çocuk ister çünkü. Ne çok mutlu olmuşlardır. Daha yapılacak çok iş var gibi görünüyor, eminim hepsi yavaş yavaş hallolacaktır. Her şey gönlünce ve güzel olsun, yolunda gitsin inşallah... Yeni evinizi ailece sağlıkla, huzurla kullanın Sevgicim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. VAr olan iyi durumaysa onu atmak veya değiştirmek gerçekten müsrifliktir,dediğinde de çok haklısın evlere lüks değil huzur lazım..
      Aslında işlerin çoğu bitti sayılır zaman zaman paylaşacağım bu şekilde,iyi dileklerin için de çok teşekkür ederim kalben amin.

      Sil
  4. Her evin başka başka keyifleri var. Keşke hepsini bir araya toplamak mümkün olsa. 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi,ama mümkün değil bu sebepten dolayı elimizdekini sevme politikasına geçmek şart 🧡

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.