4 Mart 2022 Cuma

Kar Oyunları

 

Çocuklar bu yıl kar göremeyecek diye ödüm kopuyordu..






Geçen haftasonu şehrimizin yağmurlu ancak civar köylerin yavaş yavaş kar ile kaplandığını Instagram aracılığı ile görünce yağmura rağmen kahvaltıdan sonra yola koyulduk..epey yükseklere çıkmak gerekti,aslında ben pek ümitli değildim ama daha da yükseklere çıktıkça yağmur kara dönüştü ve bir noktadan sonra arabanın ilerlemesine engel olacak kadar kar ile karşılaştık..bağırmalar çağırmalar 'kenara çeeek' demeler arttıkça elbette uygun bir noktayı seçip kenara çektik..




Şu görüntü..evet aşağı yukarı ne düşündüğünü biliyorum..ve diyeceğim tek bir şey var;ben de,ben de..

Kızların çığlığına doyum olmuyordu,sevinç heyecan yüksek miktarda vardı ve bu duygular üşüme hissinin önüne geçecek kadar güçlüydü..







Bense..

Termostan biraz kahve alıp karlar arasında tatlı sesinden yol alarak ulaştığım bu küçük pınarın dibine gittim,kahve elimdeydi kar heryerdeydi ve dünya çok temiz çok zararsız acısız ve huzurlu görünüyordu..başımı kaldırıp gökyüzüne ağaçlara uzaklardan gelen kuş seslerine ve o deliksiz sessizliğe daldım..bu manzaranın bir parçası olmak gibi bir şeydi ve dünya o anda o kadar ama o kadar güzeldi ki..



Allah bir kez daha doğa aracılığı ile küçüğü büyükle bir araya öyle güzel bir şekilde getirdi ki..sanırım en büyük mutluluğum bu oldu..çünkü mevcut sistem her bireyi tek tek ayrı bir yalnızlığa mahkum etmeye programlı ama doğa öyle değil,doğadaysan yalnız kalamazsın..

Mutluluk orada tavan yapmıştı zaten,küçük büyük denemeden çocuklar kar oynamakla mest oldu,oğlum yanına balta ile keskin bir bıçak almayı da ihmal etmedi,çocukluk yıllarına dönüp Lord of the rings filmlerindeki heyecanını tazelemek istediğini söyledi,dal kesti yay yaptı elindeki lastiği de gerip ok atmaya çalıştı tabii nafile ok yol bile alamadı ama oğlum çok keyif aldı sonuç hüsran olsa bile..

Not:yaşı 22 bu arada.



Herşey bu anlar biriksin diye,herşey bu anlar hissedilsin gönüllerine kazınsın diye aslında..


Duyduğum tek şey çocuklarımın sevinç çığlıkları,balta ve küçük pınarın sesi..arada bir montuma konan kar tanelerinin sesini bile duymak mümkündü..aslında o anda sanki her şey mümkün gibiydi..


Tekrar yağar mı sanmam,tekrar görür müyüm bilmem..Elhamdülillah görmek ve tatmak nasip oldu..

Seneye ha varız ha yokuz..

Nasiip,kısmeeet..

:)

Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

4 yorum:

  1. Sizi gördüm bu satırlarda ve hissettiğin her şeyi hissettim. Daha nice güzellikleri böyle hepbirlikte yaşayın arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  2. Son fotoğrafın güzelliği :)

    YanıtlaSil
  3. keyifle okudum , teşekkürler. ah keşke bende öyle bir derenin kenarına konabilsem. sessizlik suyun sesi ne büyük nimet...

    YanıtlaSil
  4. harika bir yazı son fotoğrafa kalbimi bıraktım :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.