4 Ocak 2022 Salı

Yarıyıl Tatilinde Doğaya Kaçış Girişimleri




Okullar yarıyıl tatiline gireli her fırsatta çocukları alıp ormana götürülür,dün de dünden önceki gün de aynen böyle yaptık Allah nasip ederse bugün de öyle yapmak istiyorum..Onlarla olabildiğince doğaya yakın toprağa yakın yeşile yakın vakit geçirmek bir yandan atılan negatif enerjinin yerine bol oksijen depolamalarını sağlamak hele ki son günlerde gün boyunca hakim olan güneşten d vitamini alımını hesaba katmıyorum bile,böyle böyle unutmayacakları anlar biriktirmelerini hedefliyorum,kır evi hayalimin bir türlü solup yok olmayışı da biraz bundan kaynaklı sanırım.Biraz kahvaltılık bir termos evde ne varsa çayı ile birlikte bu günlük kaçışlar bana da çok çok iyi geliyor..

BIR KIR EVI İSTIYORUM yazımı buraya bırakıyorum belki okumak isteyenler olabilir.


Ben küçükken köyümde geçirdiğim zamanı asla istesem de unutamıyorum çünkü,unutmayı da istemiyorum zaten,dilerim ki çocuklarımın da buna benzer anıları olur çünkü dünya günden güne daha yapay daha sahte oluyor..

Bu duyguları çocuklarımın da yaşamasını çok istiyorum,elimden geldiğince onlarla doğada vakit geçirmek için çaba tam da bu yüzden.












Köyün birinde gece olmuştu,sokakları eski ve yokuşlu havada odun kokusu vardı.Karanlığın serdiği sakin perdenin altında minik camlardan sarı ışıklar sızıyordu.Bahçelerde alelacele yığılmış odun yığınları arada bir havlayan köpeklerin sesleri dışında her hangi bir ses yoktu.

Başımı göğe kaldırdım,gökyüzü zifiri karanlık ve yıldızlarla doluydu.Sayısını yalnızca Allah'ın bildiği milyonlarca belki de trilyonlarca yıldıza bakakaldım.

Öylece durup boynumun ağrısını hissedene kadar gökyüzüne baktım.Burnuma tüten bacaların odun kokusu gelmeye devam ediyordu,meşe ağacının kokusu çam ağacının kokusu kalbimde bir güven hissi yarattı..etrafta kimsecikler yoktu,henüz vakit erken olmasına rağmen köy halkı evine çekilmiş sokaklarda sadece hafif rüzgarın dolaştırdığı duman dolaşıyordu..

Gece simsiyah bir örtü gibi duruyordu başımın üstünde,sessizlik tozlu sandıklardan çıkmış cam bir şişeden sızan sihirli bir iksir gibiydi,avuçlarımın içine alıp öylece içime çekmek çekmek çekmek istiyordum,o gece küçük bir köyün tam ortasında ben vardım gece vardı yıldızlar vardı artık gövdesi olmayıp gövdeler ısıtan ağaçların eseri vardı ve insan olmak insan hissetmek işte bu kadar ulaşılır bu kadar kıymetli benzersiz ve...kolaydı.


Biz zorladıkça biz daha çok istedikçe hayatımız karmaşık hale geliyor,zorluk istemiyoruz herşeyin bir tuşla gözümüzün önünde gerçekleşmesini istiyoruz istemesine de bu kolaylıkların götürdüğü bir rahatlık ve özgürlük barındırır içinde,her zaman.Çocuklarımın bunu fark edip aradaki farkları görebilmelerini istediğim için doğadan kopmamaya çalışıyorum.

Mesela tuşsuz telefon kullanmak acaip zevkli ama parmakların motorik işlevselliği günden güne azalıyor,tuşlu telefon kullanırken hangi tuşta hangi harflerin olduğunu biliyorduk şimdi bunu bilen var mı?

Kombili doğalgazlı evler harikadır,konforu benzersizdir evet ama akşam olunca herkes bir yerlere kayboluyor minicik ekran dünyasına dalış yapıyor ta ki halsiz kalıp gözler iflas edene kadar,elbette sobalı evler zahmetli evlerin bir kısmı soğuk bir kısmı sıcak ama vucüt bu dengeli sıcağa karşı dirençsiz kalıp alışıyor ve nihayetinde yavaş yavaş bozulmaya başlıyor..devir böyledir tercihler böyledir ona da tamam ama birazcık rahatlıktan ödün verip azıcık zorluğun getirdiği müthiş rahatlama lüksünü de tatmak gerekmez mi?

En azından,arada bir..






Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

14 yorum:

  1. aa geri dönüp bir kaç yazı yazmışsın bile. çok sevindim tekrar
    yazmana. bu akşam önerdiğin belgeseli de seyredeceğim kısmetse.
    tam benlik çünkü. doğayla ilgili olan her şeyi çok seviyorum.
    sevgiyle sarılıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceğini düşünüyorum iyi seyirler dilerim Buket hanım kıymetli yorum ve ziyaretin için de ayrıca teşekkür ederim benden de bol bol sevgiler💛

      Sil
  2. Çok iyi yapıyorsun. Fırsat olsa ben de gitmek isterim. Hatta kırsalda tek tük evin olduğu bir yerde yaşamak isterdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de,ama zor öyle ıssız yerlerde yaşamak gündüz her neyse de geceleri korkarım diye düşünüyorum ama köy olur bak,ona hayır demem🙂

      Sil
  3. Yazınızdan çok fotograflara daldım,yerler çok güzelmiş..:) Çocukları gerçek doğa ile tanıştırmak çok iyi fikirmiş,öğrensinler doğayı,doyasına temiz havayı çeksinler..İyi tatiller dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taş toplasınlar odun toplasınlar pınarlardan derelderelerden içsinler bunlar çok güzel şeyler 🙂

      Sil
  4. doğayla iç içe olmak çok güzel bence de, çocuklar için de çok iyi olacaktır eminim :)
    konfor güzel tabii ama insan ateş yakmayı da özlemiyor değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konfor harikadır pasta gibi ama zararlı işte 🙂
      Ateşi ben de çok seviyorum odun sobamı da öyle bazen zahmeti çok oluyor ama yine de değer.

      Sil
  5. Fotoğraflar haricindeki yazılar içimde bir yerlere dokundu. Daha önce söylemiştim sanırım yaklaşık 2,5 yıl bir köyde yaşadım. Doğa harikaydı, hiç olmadığım kadar içindeydim ama insan faktörü deyip susuyorum.
    Beyaz kutucuk içindeki paragrafta yazılanları yaşadım. Sokaktaki loş ışık, pencereleri kapıları örtük evler, her damın üstünden tüten dumanlar, odun ve toprak kokuları, uzaktan gelen köpek havlamaları.. şimdi hepsinin ayrı ayrı tadını bilerek ve doğalgazı sobalı ev hissini verecek sistemde yakarak o duyguları yaşıyorum. :)) (tabii bunda yapılan acaip zamnalrın da etkisi var) :)))))
    Gülümseterek bitireyim dedim yazımı. Sevgiler burdan kocaman.. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimizden güzel bir şeyler kopartılırken biz nerde oluyoruz o zaman acaba hep merak etmişimdir?Köy hayatı gerçekten çok başka hele ki şehre yakın bir köy ise bu kalabalığı da özledikçe gidip görebilir insan,illa inzivaya çekilir gibi herşeyi sıfırlayarak yaşamaya gerek yok,sizin yaptığınız gibi her iki seçeneğe yakın olabilmek bir lükstür maliyetli olsa da :)
      Öpüyorum.

      Sil
  6. ne güzel yerlere gitmişsiniz böyle Maşallah Suphanallah suya bayılıyorum,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su benim için de vazgeçilmez,yüreğinize sağlık.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.