6 Ekim 2021 Çarşamba

Sabah Ezanı

 

Sabah ezanı okunuyor.

Okuyan eski imam,an itibari ile 82 yaşında.Defalarca okumuş olduğu ezanlardan sonra sesindeki tatlılık kuşları bile aşka getirmeye yetiyor..

Köprüden tek tük arabalar geçiyor,imamın sesi dağlara kadar gidip geridönüyor..hafif bir dokunuş gibi uyanışa sebep oluyor,acelesiz zorlamadan bağırmadan..

''Essalatü hayrun minne nevm''..

''Namaz uykudan hayırlıdır''..

Namaz uykudan hayırlıdır sıyır üzerindeki battaniyeyi der gibi..bir yerlerde bir kapı açılıyor bir percere kapanıyor..karanlık henüz şehri terk etmedi..yıldızlar yavaş yavaş silinmeye başlıyor..


Allahu Ekber..Allahu Ekber..sokakta birileri çöp atıyor..

Lâ ilahe illallah...camiinin cemaati bir elin parmaklarını geçmiyor..


Beli bükülmüş her sabah değneği ile saban namazına giden yaşlı bir amca arnavut tarzı taşların arasına sıkıştırarak değneğini yol alıyor,mahalle yokuşlu,cemaat sayısı az..o da gitmese..

Şehrin ışıkları yıldızlar gibi titreşiyor,ne kadar çok yıldız ne kadar çok ışık ne kadar çok can var..sadece bir kaçının ahiret için canı titreşip sabah namazına gidebiliyor..

Dünyanın örtüsü ağır,kaldırmak güçten ziyade daha derin bir inanç gerektiriyor..dikkatimizi dağıtan unsurların sayısı arttı,inanç mağazalarda satılmıyor.Gece kimisi mümin yattı kâfir olarak uyanacak kimisi kâfir olarak yattı mümin olarak kalkacak..

İnşa etmek gerek bir şekilde Allah'ın ipine sarılmak gerek ama evvelinde o ipi bulmak görmek fark etmek gerek..kolaylaştırılan onca şeyin içinde en lazım olanı hafife alıyor oluşumuz büyük bir gerçek..

Sessizlik..

Sessizlik..

Serinlik bir tık daha artıyor,battaniyeleri biraz daha çok üzerimize çekmek için sebep.

Dağın arkasından koyu mavi bir ışık yayılıyor,gitgide artıyor gitgide açılıyor rengi..ruhun en derinine kadar işleyebilecek bir hava var dışarıda,sanırsın ki gökyüzünden yoğun miktarda iyileştirici bir şeyler yayılıyor..bir doyum dalgası..

Güneş harekete geçti,gece yavaş yavaş sıyrılıyor şehrin üzerinden uzakta bir yerde bir arabanın kapısı kapanıyor.

Kapıyı açıp bu güzel havanın evimin içine girmesini sağlıyorum,beraberinde de rızkımızı dağıtacak olan meleklerin evimize doluşunu kolaylaştırıyorum düşüncesi..

Derin bir nefes..abdest ve namaz vakti..

Namaz uykudan hayırlıdır..fısıltı vakti,avuçların göğe doğru yükselme içlerinin meleklerin bırakacağı hediyeler ile doldurulma vakti..

Ulvi bir değiş tokuş..

Avucumdaki duaları alıp içine hikmetler ve hediyeler dolduruyor melekler..aydınlanıyor gökyüzü..Bir nebze daha iyi hissediyorum kendimi,ayaklarımın üşüdüğünü hissediyorum,gökyüzünden yayılan yumuşak mavi ışığın vicdanımın sarp köşelerini törpülediğini ruhumu yumuşattığını hissediyorum..

Nar ağacına bir kuş kondu,avlu duvarından bir kedi geçti,arabaların sesi artıyor..toplandı mı bereketler,rızıklar ve Allah'ın emniyeti altına girildi mi?..

Girildiyse,o zaman hadi..yeni bir güne tazecik bir sayfaya önce Elhamdülillah sonrsında da;

Bismillah..


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

8 yorum:

  1. güzel bir gün olsun mutluluk getirsin

    YanıtlaSil
  2. Çok anlamlı ve güzel şeyler yazmışsın. Huzur kendi içimizde ama insanlar hep başka yerde arıyor. En sevdiğim vakit sabah namazı vakti benim de. Her yer sessiz sakin, günlük işlerin derdiyle boğulmamış zihin. Günler kısalıyor artık uyumuyorum namazdan sonra. Derslerime de çalışıyorum erkenden. :)
    Manzara harika görünüyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki telaşların hiç olmayacağı bir güne uyanmış gibi hissediyorum her sabah ama öyle olmuyor tabii dünya telaşı hep devam ediyor ancak sabah namazında alınan enerji ayakta tutuyor sanki güne güzel bir başlangıç.

      Sil
  3. Rabbim günah yazmasın ama en zoru sabah namazlarına kalkmak.. Ondan sanırım sevabı en çok olan vakit olması:) Hayırlı günler:)

    YanıtlaSil
  4. Sabah ezanını seviyorum ancak bazı müezzinler o kadar kötü okuyor ki. Bu konuda Diyanet'in adım atması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle..ezan davetkar ve tatlı olmalı bence de.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.