8 Ekim 2021 Cuma

Kedi Nasıl Yıkanır?


O kadar şahsına münhasır o kadar keyfine düşkün özel alanına sahip çıkan bir kedidir ki bu bazen bir şey yapmadan evvel onayını almak zorundaymışım gibi hissediyorum kendimi..
Neden mi?..
Şöyle ki;bu kedi asla ama asla insanın kucağına gelip oturan türden değil,canı isterse ama çok isterse gelir başını elinin altına sokar gibi yapar ki sen onun sevilmek istediğini anlayabilesin,sevilmek dedimse öyle doya doya mırıl mırıl bir sevilmek değildir o,belki 2'' hadi bilemedin 30'' süresi olan bir sevilme faslı..
Daha yeni başlamıştım desen de hatta kucağına alıp sevmek gibi bir girişimde bulunsan da zor.
Ön ayaklarını göğüs kafesine doğru uzatarak güçlü bir şekilde ''saaaaakın öpmeeeeğğ'' der gibi direnç gösterir..Kafa da sağa veya sola döner yüzünü bile görmek istemez.
Bize mi aittir biz mi ona aitiz bilemem,sanırım ikinci şık daha baskın.
Gel de sen şimdi bu beyaz kediyi yıka.
Arabaların altında dolaşan hatta egzos borularının içine kafasını sokup iki renkli bir vaziyette eve gelen, odun barındıran damlara kömürlüklere ziyaret sevdası yüzünden sürekli kolayca kirlenen bu kedi nasıl yıkanır??.
Ne kadar zor olsa da ilk kez yıkadığımda kollarım çizikler ile dolmuştu ama öyle derin çizikler değil.


Muhteşems oldum bana yaklaşmayın siz pis ben temizim pozu:p

Kedi Nasıl Yıkanır - Taktik şu:

  • Banyonun kapısını kapatın :)
  • Lavabonun tıkacıyla lavaboyu tıkayıp içini orta sıcaklıkta su ile doldurun,şampuanını da ekleyip iyice suyu köpürtün..
  • Kedi hazretlerini her bir elinizle ön ve arka ayaklarını canını yakmayacak şekilde kavrayarak kediyi sırtından lavabodaki suya çevik hareketlerle daldırıp hemen yere bırakın,haliyle biraz direnecektir ama kediyi asla asla sıkmamaya özen gösterin.
  • Sizden kurtulmak istediği anda kurtulmasına izin verin,çok gerçekten çok alçak bir ses tonuyla kulağına yakın sizi duyacak şekilde sakin sakin konuşun..
  • Kısa komutlar verir gibi..aklında kalacak sözler olsun ki bir sonraki sefer biteceğini kendisine zarar gelmeyeceğini öğrensin.
  • Bitmek üzere,sakin ol,çok güzel olacaksın vs..
  • Kürkünü güzelce köpürtün ve fazlalık olan suyu ellerinizle süzün..
  • Sonra bir daha daldırın gerekirse bir daha ama hep aynı şekilde,hızlıca ve uzatmadan kedinin sizden uzaklaşmasına müsaade edin..
  • En sonunda da duş başlığı ile suyu orta güçlü bir akışa ayarlayarak kedişimizi durulayabiliriz.
  • Ona özel bir havlusu hazır olmalı.Kedinizi fazlalık sulardan kurtararak hemen havluya sarın,ardından iyice kurulayın.Son olarak da saç kurutma makinesi ile yine orta sıcaklık ayarında kullanarak kedinizi tamamen kurutun..


...defalarca Leo'yu bu şekilde yıkadım..ne zaman banyo zamanı gelse ve ben onu kucağıma alıp banyoya girsem yaşanacak olanları hemen anlayıp sitemli bir miyavlama başlıyor..




Ancak her ne kadar istemeseler de nefret etseler de yıkanmaktan,banyo sonrası bir kabarmalar faslı bir yayılma halleri var ki aman Allah'ım bayılıyorum!! ..şöyle mi uzansam böyle mi uzansam ayağına mı dolanıp teşekkür etsem yatağının ucuna mı kıvrılsam bilemem hallerine giriyorlar neden çünkü kediler temiz olmaya çok çok önem gösteren canlılardır..sokun beni banyoya istemesem bile diye diye karşı koymaya çalışsalar da sonuçtan çok çok memnun oluyorlar resimde de görüldüğü üzere :)

Kedi nasıl yıkanır diye merak edip cesaret edemeyenlere için belki faydalı olur diye paylaşmak istedim bunları.
Asıl yapılması gereken iki şey var özet olarak:
Sizin çok çok sakin olmanız,kediyi asla sıkmadan yumuşak bir ses tonuyla konuşmak.
Gerisi de gelecek inşaAllah..






Bu arada,gidemedim yine burdayım..





Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. gitmeyin gitmeyin. ya peki kediyi hem dışarı hem içeri nasıl alıştırdınız? bunları da anlatabilir misiniz? malum okullar açılınca oğlumda kedisiyle izmir'e gitti. meğer 1,5 yıldır bende kedimize fena alışmışım. evde sürekli kapalı bakmaya cesaretim yok ama balkona gelen kedilerden birini alıştırmak istiyorum. arada gelse şöyle azcık sohbet etsek azcık kendini sevdirse sonra gene istediği gibi gezsin tozsun ama bakalım. bu sabah denemelerde başladım. sabah balkon kapısını açınca bir baktım bir kedicik terli üzerinde uyuyor. hemen sessiz ce bizim kızdan kalan mamadan koydum önüne birazda su getirdim. geri kelsin diyede hemen balkona bir paspas bakalım yarın sabah gene gelecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona kapıyı açık mama bulundurun,bilsin ki prada istediği zaman mama bulabilir.
      Çok kısa sürede alışacaktır.
      Biraz zamana ihtiyacı olabilir ama alışıyorlar ve benimseyince de gitmiyorlar.
      Kim sıcak bir yuva istemez ki?
      İzin verin girsin,gelince de hiç bir şey yokmuş gibi normal davranın girmezden gelin,böyle böyle alışır💛
      Gitmek istemiyorum aslında ama bazen gerçekten zor oluyor kalmak bu konu ile ilgili bir yazı yazacağım,sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  2. Gidiyorum demiştin ben mi yanlış okudum dedim son yazını görünce. aman
    iyi olmuş, ne güzel!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru okudunuz çok doğru ama birileri için kalmaya karar verdim,kendim için :)

      Sil
  3. bizim cadı da pek sevilmeyi sevmez sabah erken saatte maması bittiyse beni uyandırmak için kafa atıp sevdirir azıcık kendini çok arada derede de sevgisi kabarırsa özellikle evde yalnızsak üstüme gelir o da azıcık hemencecik sıkılır bizimki tam ev kedisi balkona bile çıkarmıyoruz yıkanmasına gerek olmuyor saatlerce yalanıyor maşallah gitmediğinize çok sevindim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mamaları bitince ve mamayı alıncaya kadar çok farklı davranışları olur bizimki de öyle ama mama verilince yine aynı tripler istememeler reddetmeler falan deva ediyor :)

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.