6 Eylül 2021 Pazartesi

Yaz/2021


Pek fazla beklentim ve hayalim olmayan bir yazdı.Daha başındayken meydana gelen bir gelişme sonucu kanatlarımızın kırıldığını hissettik.Zorlamayalım,koşullar neyi uygun görüyorsa ve acil olan neyse onlara yoğunlaşıp olabildiğince az yara ile önümüzdeki bulutlu dönemi geçirmeye anlaşmış gibi hareket ettik eşimle..pek de öyle olmadı ama gücümüz miktarınca gayret ediyoruz,kolay değil çünkü.İyi idare ediyoruz,kriz hala devam ediyor çünkü ama içimdeki olumsuzluklar ve korkular yanısıra Allah'ın kulları için her zaman iyi bir şey hazırladığına inanmaya devam etmek istiyorum.

Çünkü Allah güzeldir ve güzel olanı sever.

Bununla beraber sıradışı zamanlar içindeyiz.Yunan hükümeti yönetim anlamında defalarca sınıfta kaldı,her gün değişen kararları gündemi de insanların aklını da allak bullak etmeye yetti..


Bu oyunu görmemek için kör kütük aptal olmak gerek..dengesiz bir yönetme şekli içinde bütün kuralları yerle bir etmeleri yetmezmiş gibi tutarsızlıkları da manda boyunda..


Bir yandan ''ölümcül bir virüs var,öleceksiniiiiiz'' diye bağıran çığırtkan medya ve bakanlar bir diğer yandan yaptıklarına bakınca söylediklerini tamamen iptal edip onları ciddiye almamıza imkan tanımayan şeyler..

bkz:önlemler duyurusunun ardından hemen sonraki gün,balkonunda misafirlerine harika bir masa hazırlayan başbakan örneği.


Hem köpeğim tok kalacak hem de böreğim bitmeyecek mantığı..çok ölümcülse bu virüs bu insanlar neden oradan oraya gidiyor,neden kafeteryalar lokantalar dolup taşıyor,masaya kadar maskeli masada maskesiz..garson maskeli müşteri maskesiz kadehi elinde kahkahalar atabilecek..ve sen bunca sıkıntı çekmiş bunca fedakarlık yapmış olan halkının gözü önünde nasıl misafir ağarlayabiliyorsun nasıl kongreler vs düzenliyorsun!


Aşıların dozları da aldı başını gidiyor..her altı ayda bir aşılanma gerekecek diyorlar..ölene kadar aşı olmak anlamına gelmiyor mu bu?..aşı dışında bir ilaç bir terapi bir yöntem geliştiremediler mi zaaar??

Hukuk kanununda alternatifi olmayan bir şeyi halka dayatmak,seçenek sunmamak zulüm değil miydi?


Bir şeyler uyuşmuyor bir şeyler ters..Kapat sınırları iki aylığına,dondur faturaları bizi de evlerimize tıka küçük de bir yardım ver her aileye bu iki aylık süresi boyunca olabildiğince rahat geçirmek için dönemi bak bakalım sonra geriye virüs diye bir şey kalıyor mu?


İnsanlar ikiye ayrıldı kimisi aşı taraftarı kimisi aşıya karşı..her iki tarafı da anlıyorum sonuçta her iki taraf da haklı..bir taraf korkusundan veya markete sinemaya gitmek için aşı oluyor bir diğer taraf ise (haklı olarak) aşıdan korktuğu için şüpheyle yaklaşıyor..


Aşıyı bulan kişi ''Ben aşıyı iki saat içinde yaptım!'' dedikten sonra güven ortamı oluşabilir mi?..Hiç bir sorumluluk da almıyorlar sonra...güvenebilir mi insanlar bilemiyorum..Bekleyeceğim bir süre daha bu yüzden çünkü güvenemiyorum.




Bu yazın en güzel gelişmelerinden biri Kurban bayramıydı..evet insanlar hala biraz temkinli ama kapılarını açtı çoğu,hem şeker hem para hem mutluluk topladı çocuklar..



Düzenli olarak yürüyebileceğim hoşuma giden bir yerlerin olmayışı aşırı derecede canımı sıkıyor ben de bu yüzden tarihi semtlerde turladım,bol bol desem de inanma,o kadar da bol turlamadım..
Eski yapıların içini görmek için can atıyorum,belediye her birine vurmuş kilidi,giriş yasak pencerelerin çoğu da içinde suç işlenmişçesine kapalı.
Aferin.



Çok fazla kahve tükettiğim bir yaz oldu bu yaz..kaldığım şehir kahve cenneti gibi,hemen hemen her sokağın başında harika kahve çeşitleri yapan dükkanlar var,yanında küçük şişe soğuk suyu da bedava..
Plastik pipetleri de yasakladı devlet güya ama kahve ambalajları plastik,verdikleri suyun şişesi pet şişe :))
Gül veya ağla,sen seç..
Yönetime geeel :)!



Koyun keçi kuzu..küçük baş hayvanlara yakın olmak güzel..bazı şeylerin hala normal olduğunu görmek sevindirici..




Ah..
Her gece yatsı namazını evin bahçesinde kıldım..annemin köy evine gidince de vakit namazlarını toprağa çok yakın bir yerde,arka bahçede kıldım..gerilmiş tellere asılmış çamaşırların uçuşması da ayrı bir güzellik..dışarıda namaz kılmak çok güzel..yüzlerce şahidiniz oluyor.




Kızlarımın Kur'an kursundan küçük bir hatıra..çok güzel bir etkinlikle yaz tatiline girildi,kurstaki eğitmen kızlara hayranım..




Zannediyorum ki bu yaz orta halliydi,moral böyle olunca mevsim sana ne yapsın?




Bu yazın güzel gelişmelerinden bir tanesi de düğün nikah evlenme teklifi gibi atraksiyonlarda fotoğraf çekimi yapmış oluşumdu..çok keyifli bir şey,araya giren cep telefonu ile kareye sokulan akrabaları saymazsak çok güzel fotoğraflar çıktı ortaya..




Geceleri de güzeldi elbette,o sıcak kavurucu olanları hesaba katmazsak eğer,ömrüm boyunca bu kadar sıcak bir yaz görmedim..grafik semtlerdeki kafeteryalar akşamları harika görünüyordu,sanki adada yaşıyormuş gibi hissettim..




Çocuklarımın buraya ne kadar alıştıklarını,mutlu olup olmadıklarını sormaya korkuyorum.Bu tür meseleleri daha ben kendi içimde çözememişken böyle bir soru sormak aptallık olurdu.Davranışlarından yola çıkarak anlamaya çalışıyorum ama bu toplum var ya..toplum ve çevrenin kalitesi vallahi ve billahi ekmek-su kadar önemli..
Sihirli değneğim nerde?




Zamanın çok çabuk geçtiğine dair şikayetler işiyorum büyük kızımdan,haksız da değil hani..o,yazın bitmesinden şikayetçi,ben,onların hızlıca büyümelerinden..



Çok yakın iki arkadaşım iş hayatına atılarak iş kadını oldular..destek yardım ne gerekiyorsa veya elimizden ne geliyorsa yaotık/verdik..Allah yardımcıları olsun..burada istedikleri kadar buluşamayan ama buluşunca da kaldıkları yerden devam etmeyi başaran şahsiyetleri görüyoruz.




Ölümcül virüse karşı insanı koruyan muhteşem alet/edevat!..Maske!
Miiiis gibi havalarda maskesiz dolaşmanın inanılmaz hafifliği sona erecek mi acaba,kıın neyse de yazın çekilmiyorsun!?..
:)))
Gül veya ağla..
Yine.




Az veya çok herkesin gündemi virüs,kimse inkar edemez..neyse güzel şeylerden bahsedeyim.
Bolca meyveler sebzeler geçti mutfağımdan bu yaz,kirazlar annemin bahçesinden..ağaca çıkılarak toplandı bunlar,kızlarım çok mutlu oldular.



Bu yazın izleri ve kattıkları Aralık ayına doğru kendini belli eder tahminimce..havalar serinlemeye başlar başlamaz mahalle sakinleri tonlarca odunu daracık arnavut kaldırımlı yollara yığmaya başladı..soba sezonu yaklaşıyor,odun almak şart,biz almadık henüz..
Önce (Allah'ın izniyle) daha iyi ısıtma kapasitesi olan bir odun sobası almayı düşünüyoruz..ateşi izlemek çok keyifli olur,şimdiki sobamız buna elverişli değil..
Özetle yaz bu şekilde geçti,iç dünyadaki gelişmelere ne ömür ne kalem yetmez,Allah bizi affetsin,içimizden geçenlerin çoğu zaten vesvese..





En küçük kızım Zeynep ilkokula başlayacak,yeni çantamızı aldık heyecandan yerimizde duramıyoruz,gözlerindeki ışık mutluluğunun eser Ya Rabbel Alemin bu mutluluğu koru Allahım çok heyecanlılar çok hevesliler gün saymaktalar.. 



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

17 yorum:

  1. Güzel bir yaz mevsimi ve gündemin özetini açık ve net anlatan bir yazı olmuş:) Fotoğraflarda yazıya ayrı bir güzellik katmış, ellerinize, kaleminize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyâret ve yorumunuz için teşekkür ederim,olabildiğince iyi vakit geçirmeye çalıştık.

      Sil
  2. Bakkaldan alınan bir gofretin bile içeriğini bilmek mümkün iken bu aşının içeriğini neden anlatmıyorlar,şüpheleniyorum haliyle.

    YanıtlaSil
  3. ilk foti ne hoş :) gündem ve yunan açıklamaların ilginçti yaa :) detaylı bilmesem de ben de herkes aşı olmalı diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriğini bilmeden geri dönüşü olmayan ve her 6 ayda aşılamayı göze alamıyorum ben deep akıl işi gibi gelmiyor bana,güvenmiyorum.

      Sil
    2. evet anlıyorum, bir süre sonra olursun sen de aşı, olman gerekecektir yani bir şekilde :) benim ailede üç tıpçı var, abd ve almanya'da, ilk başta oldular biontech, ben de iki biontech oldum daha yeni :)

      Sil
    3. Güvenceyi sağlasınlar düşünürüm belki benim de kuzenim Almanya/Hamburg şehrinde kalp cerrahi bu virüsün değil tedavinin öldürdüğünü söylüyor gel de çık işin içinden.

      Sil
  4. Bu yaz benim için yangın demekti. Memleketimdeki günlerce dinmeyen yangın felaketi geri kalan her şeyi unutturdu: Aşı, hastalık, ekonomi... Her zaman beterin beteri bir şekilde peyda oluyor. Olan bitene karşı yorumsuzum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tevekkül sorunumuz olduğunu düşünüyorum,ben de çok etkilenmiştim yangınlardan.
      Çok uzakta olmama rağmen dudağımda uçuklarla uyanıyordum sabahları.
      Rabbim her olayın hikmetini anlamayı nasip etsin.

      Sil
  5. Ne hoş fotoğraflar :) aşı konusunda endişelerinizde haklısınız. Bakalım yaşayıp görücez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim korunmak istemez ki?..gerçekten anlattıkları derecede ölümcül bir virüs olsaydı (şahsen böyle bir şeye inanamıyorum,dayattıkalrı için) kim sevdikelrini korumak istemezdi ki?..
      Ama bakıyorum ki hükümet beslenme ile ilgili yaşam tarzı ile ilgili ruh sağlığımız ile ilgili özel bir çaba sarf etmeden fas aşamaları dahi gerçekleşmeyen bir aşıyı dayatıyor..karşı değilim ama bana bilgi versinler,delil sunsunlar sonra düşünürüm.
      Çok doluyum bu konuda,güzel yorumun için teşekkür ediyorum.

      Sil
  6. Seninle birlikte yaz geçirmişim gibi hissettim. Fotoğraflar sımsıcacık. Şimdi her türlü olumsuzluğa rağmen ve hatta onlara inat bizi bekleyen nefis bir sonbaharın tadını çıkartalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle!
      Her an bir nimet ve bir lütuf..küçücük şeylerin bile kıymeti değerli bizim için tadını çıkaracağız çokça da şükredeceğiz arkadaşım :)

      Sil
  7. Blogunuzu takipteyim blogumda reklama tıklarsanız sevinirim çünkü şehir dışını kazandım paraya ihtiyacım var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yahya biz tıklayalım tıklamasına da yeterli olur mu bu katkı okuyabilmek için güzel kardeşim.
      Başarılar ve kolaylıklar dilerim bütün kalbimle.

      Sil
  8. Okula başlama heyecanı gibi var mı ya :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.