3 Eylül 2021 Cuma

Film:The Dreamseller/Hayalcı


Psikoloji,kapitalizm,insan ilişkileri,zenginlik/fakirlik,modern hayat unsurlarını ele alan ve güzel bir kurgu ile içinde bulunmamızı istedikleri o planlı hali anbean hissettiren bir film.

İzleyici ekranın karşısında izleyici olmaktan çıkıp bizzat izlemkete olduğu filmin kendisi oluyor sanki.Her insanın mutlaka kendisinden bir şeyler bulacağı bulmakla kalmayıp bulunduğu hayatı sorgulayabileceği bir film.

Yani,en sevdiğim film türü!..

The Dreamseller-Hayalci filmini geçen hafta izledim..kitapalrdan not alışkanlığımı bir üst kademeye taşıyarak filmlerden de sözler not etmek gibi bir alışkanlık edinmiştim bir zamanlar sahi ne oldu o alışkanlığıma dedim bu filmi izledikten sonra.

Not etseydim çok güzel sözler kalırdı geriye ama ziyanı yok -Ne izliyorsun? diye soran eşime filmi bittikten sonra anlattığımda şaşırıp bir de beraber izleyelim dediğimi hatırlıyorum böylece bu yayına filmden bir kaç çok gerçekçi söz de ekleyebilirim ileride..


Materyalist dünyanın zibidi patronlar,koca dişleri görünmeyen hayat parçalayan pazarlama müdürleri,temiz ruhlu insanları kandıran pis herifler :p !

Tümü bu filmde var ve daha fazlası.Nihayetinde bir kitaptan alınmıştır yazarı da psikologtur,saygı duruşu! :)



Film İpsanyolca,yapım da İspanyol yapımı tabii ki (yazarı İspanyol kız!)..,demek istediğim var böyle bu Güney Amerika ülkelerinde kalbi film yapımları burada bahsettiğim SEN BENİM HERŞEYİMSİN filmi de öyleydi,kalbi ve çok etkileyici,severim.Hem anlamlı hem düşündürücü yapımlar (Allah sayılarını artırsın) çok iyi bir filmdi kesinlikle öneririm.

Film ne yazık ki NETFLIX'te başka bir yerde var mı hiç bakmadım.Burada fragmanı var .

Bu hafta kendime NETFLIX'i yasakladığım için daha neler eklendi bilemiyorum hatta güncellemelerini ne sıklıkla yaptığını (yapıyordur mutlaka) bilmediğim için aklımda kalan bu etkileyici filmi sizinle paylaşmak istedim.

NETFLIX yeni keşfettiğim bir platform hiç masum değil anneler babalar dikkatli kullanın veya hiç çocuklara çaktırmayın,iyi filmler belgesel ve diziler de içerir o ayrı ama riskli bir zemin,haber vermek istedim.

Mutlaka izlenecekler listenize ekleyin,çok tavsiye ederim :)

Şimdiden iyi seyirler,filmdeki konuşmaları dikkatle dinleyip not alan olursa yorumla bana da gönderin olur mu :)

BİR VİRGÜL SATIN ALDIM aklımda kalan bu.


Güzel geçsin gününüz..




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. Netflix üyeliğim yok. Başka yerde varsa belki izlerim. Hayatın içinden ve iç karartıcı şeyler fazla gerçekçi geliyor insana. Tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Empatinin çok gerekli bir şey olduğunu düşünüyorum yani evet bazı filmler iç karartıcı olabiliyor ancak kendimizi birilerinin yerine koyabilmek de gerçekten çok faydalı oluyor.
      Yorumun için ben teşekkür ederim,sevgiler :)

      Sil
  2. ispanyol sinemasını çok severim pekuuuu izlerims :)

    YanıtlaSil
  3. Bilgisayarda hiç film izlemiyorum. Sadece bir zamanlar Babam ve Oğlum ve 7. Koğuştaki mucize filmlerini izlemiştim. Düşündürücü psikolojik filmleri seviyorum.
    Şimdilerde pek gidemesem de sinemada büyük ekranda film izlemek daha zevkli geliyor.
    Tanıtımınızın başlangıcı ne güzel olmuş:" Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir film..
    Teşekkürler. Selam sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemaya pek giden biri değildim ama güzel bir deneyim,genelde evimin rahatlığında izlemeyi tercih ederim.
      Film insani yönleri yoğun ve baskın olduğu için beğenimi kazandı tavsiye ederim :)
      Benden de sevgiler.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.