15 Eylül 2021 Çarşamba

Lavabo Gider Hortumu Tamiri - Lavaboyu Kim Tamir Edecek?


Haftanın başında okullar açılmış büyük bir mutluluk yaşanmıştı,çantalar beslenme kapları su mataraları herşey hazırlandı derkeeen,lavabo sızntı yaptı mutfak felç oldu.

Bu sabah erkenden kafamda iki gündür kurduğum planı uygulamakla meşgul olmalıydım şu an ama değilim çünkü plan çocuklar gider gitmez temizliğe girişmekti ancak girişemiyorum.

Öyle olmadı..Son iki gündür su sızan lavaboyu tamir edecek olan tesisatçı zat dün de teşrif etmediği için bulaşlıkları parça parça sayısız gitgel yaparak banyoda yıkamaktan hem biraz bıkmış hem de sözünü tutmamanın bir kez daha ne derece çirkin bir şey olduğunu tekrar tatmış oldum..eşin nerde bu evin babası nerde şeklinde bir soru da belirebilir aklınızda haklı olarak,eşim buralarda tabii ki ama su arıtma sisteminden dolayı elini sürmekten çekindi tesisatçıyı beklemeyi tercih etti.


Dolayısıyla mutfak bu halde iken (felç) makinede bulaşıklar beklerken,tesisatçıdan ses çıkmazken evde nasıl temizlik yapılabilir ki diye kara kara düşünen bir ben kaldım geriye?..

Neydi bu lavabonun arızası ve neden dört gözle eli kolu bağlı bir şekilde tesisatçıyı beklemek zorundaydık?..bizdeki bu el ve evdeki malzeme iki minik deliği kapatmak için yeterli değil miydi acaba?

Her kadın gibi söylendim biraz söylenmeden de olmazdı ama içimden :) 

Çözüme odaklı bir kafa yapım var çözüm bulamayınca inanılmaz huzursuz oluyorum aşağıdaki sözü duyduğumda çok küçüktüm ama öyle bir yer etmiş ki hayatımda ne zaman bir sorunla karşılaşsam hep belirir ve beni motive eder..

''Karanlığa küfredeceğine kalk bir mum yak!''

Motivasyon dolu,bahaneye de pabuç bırakmayan türden bir söz.


Evet öyle olacaktı!..oturup bu duruma kızacağıma ve evimin kalbi olan mutfağımın felçli bir şekilde hem de okulların açıldığı daha ilk sabahında kalmasına göz yummamalıydım..yummadım da.

Elim tutuyorsa aklım biraz basıyorsa basmasa da youtube gibi bir yardımcı bulunuyorsa kolları sıvayıp girişecektim.

Giriştim de..



İki çeşit izola bant (biri parlak çok ince diğeri mavi ve çok sağlam görünümlü,ne işe yaradıklarını da bilmeden) seçtim alet kutusundan bir tane de üzerinde ''sağlam yapıştırıcı'' yazan uzun bir macun tüpünü aldım lavabonun hortumundaki su kaçağını bulmak için suyu açtım,iki yerden su kaçağı vardı keçeli kalem ile bu noktaları işaretledim,hortumu iyice kuruladım,sağlam yapıştırıcı macundan bolca işaretlediğim noktalara sürdüm üstüne parlak bantı çekip iyice hortuma yedirdim resmen üzerine bir tur da mavi banttan çektim sonra parlak banttan bir katman daha.

Suyu açtım..aktı aktı aktı..biraz bekledim,emin olmak istedim,hayır su falan akmıyordu artık.

Bu kadar mıydı yani?..



İki günlük çilemin çözümü bu kadar kolay mıydı?

Tesisatçı!..gelmedin gelmene de gerek kalmadı artık sevgili eşim sen anlarsın ama tartışma malzemesi olmasın şimdi çünkü ne demiş Cemal Süreya;


Bazen diyorum ki; ne olacak söyle gitsin. Sonra diyorum; söyleyince ne olacak, sus bitsin.

Sözlerin etkisini görüyorsunuz :)

..şimdi sayın tesisatçı zat-ı muhterem hem kendimle gurur duyarak hem de az biraz geleceğin zaman sana söyeleyeceğim sözleri düşünmekle meşgulüm..ne demeli insan sana?

-Sizi gören hacı olur mu demeli yoksa siz gelene kadar insan tesisatçı olur mu demeli?

O değil de bu tesisatın dört ay evvel sıfırdan yapılmış oluşuna da ne demeli,bilemedim.

Biz kadınların bazen nelerle uğraştığımızı görüyorsunuz değil mi?

Enteresan şeyler olabiliyor hayatta.

Şimdi temizlik!



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

23 yorum:

  1. Ah sevgiciğim bu tesisatçılar hep mi aynı acaba? Sokak kapısı yaptırdık demirden parasını peşin verdik, 2 ay sonra kapı geldiğinde 2 eksikle geldi, geldi ya şükür dedik taktırdık. Yanlara yeni beton atmıştık. Evin sokak kapısının tam önünde yolda hız kesme bariyeri var, fakat onu takan kim, 1 aya varmadan atılan yan beton çöktü aşağı doğru demir kapının dili tutmaz oldu, bariyerden hız geçmeden geçen arabalar sayesinde kapı kendiliğinden açılmaya başladı, mecburen kilitlemeye başladık, gelen herkes kilitli diye dönmeye başladı, buna su okuyan, elektrik okuyan, doğalgaz okuyan da dahil, demirciye haber verdik gel bak diye tam 6 ay gelmedi hayvan herif. Ağbim bir arkadaşına rica etti bizim araba ile sanayiden adamı getirdiler, 15 dakikalık bir iş yaptı kapıyı düzeltti gitti. Kapı istediğimiz gibi oldu mu olmadı. Kapının dışarıdan tokmağına yapışıyorsun çevrilmesi lazım,çevrilmiyor o mekanızmayı yapmamış, terbiyesiz onu bile yapmadan çekti gitti. Yanarım parayı peşin verdiğime, biraz boraç bıraksamda böyle yapsa idi canım acımazdı inan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım acı ama gerçek olan bir şey var ne yazık ki,herkes usta olamaz..bizim ustadan yana tek şikayetçi sözünü tutamamış oluşu hani olur da yorgundur iso vardır işi uzamıştır diyelim en azından bir telefon edip bilgi verebilirdi sonuçta arıza mutfakta yemeği dahi zor yaptım iki gündür bununla beraber sizin durum da kötü peşinat vermemek gerek demek ki veya ne bileyim tam ödemeyi yapmamak işinin tamamlamasını garanti etmek gibi bir şey oldu,yazılı olmayan ama hayat kurtaran kanunlar.
      Çok geçmiş olsun.

      Sil
  2. Kolay gelsin, çok güzel çözmüşsün sorunu. :) Elimizden geldiğince uğraşmalıyız tabi.
    Ben malesef kullanırken pek çok şeyi kıran, bozan biriyim. Tamir işine girmesem daha iyi olacak. :) Geçenlerde yanlışlıkla banyonun lavabosunu göçürmüş, duşa kabinin bir kapağını yerinden sökmüştüm. 😅 Neden böyle şeyler hep benim elimde kalıyor merak ediyorum, küçüklüğümden beri devam eden bir durum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acele ediyorsunuz ama neden?
      Oğlum da öyledir :)

      Sil
    2. Belki aceleden belki vermem gereken gücü iyi ayarlayamadığım için. :)

      Sil
    3. Evet biraz yavaşlamak iyidir delikanlı olmak kolay değil bazen:)

      Sil
  3. Merhabalar.
    Teşbihte hata olmaz; kurda sormuşlar "boynun neden kalın?" diye. Kurt da "kendi işimi kendim görürüm de ondan" demiş.
    İşte bu kadar. O basit bir kaçak için tesisatçı mı beklenir? İşte siz gereğini ne güzel yapmışsınız. Elinize sağlık. Şimdi siz gönül rahatlığıyla temizlik işine girişebilirsiniz. Tesisatçı geldiğinde de delinen o parçayı değiştirir, herhalde. Çünkü sizin yaptığınız yama uzun süre dayanamaz.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep bey elbette benim yaptığım bu küçük işlem geçici bir çözüm niteliğinde usta gelip kalıcı bir çaresine mutlaka bakacaktır benim zoruma giden empati kuramayışımız.
      Kendimizi başkasının yerine koysak eminim ki bazı şeyler farklı olacak.

      Sil
  4. merhabalar, çok geçmiş olsun. maalesef bazen iş başa düşüyor, naçizane tavsiyem ben bu hortumlardan illaki elimde yedek bulundururum, tıkanıklık durumunda değiştirmesi kolay oluyor; gerçi sizinkinin bağlantı kısmı biraz daha farklı duruyor ama belki işinize yarar; https://www.hepsiburada.com/rewel-plastik-koruklu-lavabo-hortumu-pm-HB000007S8N1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arıtma sistemi olduğu için farklı sanırım bilemiyorum bizde de bir tane yedek olacaktı ama acaba nerde :)
      Şimdilik halloldu ustayı bekliyoruz.

      Sil
  5. Merhaba çok güzel yapmışsınız. Tesisatçı gelse inanın ki hem bir sürü para alacak hem de tekrar sızdıracaktı. Ben de yaşadım adam geldi yaptı akşam saati geldi diye evde çikolata gofret ne varsa çocukları varmış diyerek verdim helal olsun gene parasını da aldı. kuruyunca açın dedi açtık aşağıya su akıyor. geç oldu diye ertesi gün aradık ben yaptım gelemem dedi. Bence bazı şeyler internetten bakıp çözülüyor. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Youtube videolarına da gerek gerek kalmadı bakmadım onlara iki küçük çatlak vardı hortum da 4 aylık nasıl çatladı anlamış değilim sanırım bu lavabo genel bir sorun belki de ömrü o kadarmış hortumun ne diyeyim yani tamam ömürlük değil ama yıllık da mi değil?
      Çın mali olabilir:)
      Size de geçmiş olsun Hülya hanım.

      Sil
  6. Becerikli arkadasim iyi cozmussun sorunu .Ben hic anlamiyorum oyle işlerden. Yapsam iyice bozarım :) Sevgiler ,guzel günler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllarda yalniz yaşayınca öğreniyor insan:)
      Eşim uzun yıllar hep yurt dışında çalıştı o arada ben fayans bile döşedim öğreniliyor.
      Teşekkür ederim tatlım,sevgiler.

      Sil
  7. Evet küçük işlere gelmezler ama bunu yapan kendisiydi :)
    Ayrıca komşumuz uzakta da değil.

    YanıtlaSil
  8. Kendim yaşasam, kendim yazsam ancak bu kadar olur yazacaktım ama sonra kendime dedim ki "Kendini kandırma Rüya, sen asla bu kadar olgun olup sakin kalamaz, sağa sola bağırır çağırırdın" dedim :) Siz pek güzel baş etmişsiniz durumla :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklardan sonra olabildiğince sakin kalmanın bir çok anlamda kriz anları ve hayati meselelerde aşırı etkili olduğunu görünce bağırmayı terk ettim :)
      Pek büyük bir şey değil ama önemli bir şeydi,teşekkür ederim.

      Sil
  9. off Allah düşürmesin bunların eline. yeni klozet tuvalet aldık, sıfırdan
    takacaktı aman Allahım saatlerce uğraştı. aradan zaman geçince
    eskisinden beter oldu. öyle çok koku oluşuyor ki anlatamam. kesin bir şeyler yanlış oldu, ne yapacağım bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyler iyi takılmamış belli ki çok önemli bir şey de bir an önce hallolur inşaAllah.
      Almanyada bir keresinde bulaşık makinem için firma tam 7 tamirci göndermişti de o zaman hallolmuştu:))
      Allah kolaylık versin.

      Sil
  10. Çözüm son derece güzel ve pratik :) Bizde blrşey bozulsa da ben blr el atsam diye beklerim hep :) Ama her seferinde bir tesisatçı yada işin ehlini beklemek zorunda kalırım sonunfa, tabi ortalığı mahvederek.. Bu yüzden de eşim hiç bulaşmamı istemez :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratik yapa yapa öğreniliyor etkenlerin fitratinda var onarmak,eşim de çok beceriklidir evimizin komple tadilatını kendisi yaptı sanırım bıkmış olmalı ki lavabo ile yakın ilişki kurmaktan çekindi haklı da :)

      Sil
  11. Benim de hep gri bantlardan olur elimde. Bir de Can hamur gibi bir bant bulmuştu, onu çok sevdim mıncıklayıp her yere yapışıyor bir güzel.
    Eşlerin kendi aciliyetinde olmayınca elleri gitmiyor işe. Can çok meraklıdır tamire ama ne zaman boru delinse iş benim başıma patlar, ona göre tamirci gerekir o işe hep. Neyse ki elimizden geliyor çok şükür Sevgi, mis gibi halletmişsin :)

    YanıtlaSil
  12. Siz gelene kadar insan tesisatçı olur :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.