28 Eylül 2021 Salı

En İyi Buğday - Çevrenin Önemi




En iyi buğday yarışmasında senelerdir katılan bir çiftçi, büyük ödülü o yıl da kazanmıştı. Yarışmayı izleyen gazeteciler, çiftçiden bu başarısının sırrını öğrenmek istediler. Çiftçi, bu sırrın, kendi buğday tohumlarını komşularıyla paylaşmasında yattığını söyledi. Gazeteciler bu cevaba çok şaşırtılar:
 "Onlar sizin rakibiniz olarak yarışmaya
katılıyorlar. Buna rağmen, ne diye tohumlarınızı
onlarla paylaşıyorsunuz? " 
Çiftçi:
"Neden olmasın?" dedi. "Bilmiyor musunuz? Rüzgar, olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu bakımdan, komşularının kötü buğday yetiştirmeleri demek, benim ürünümün de iyi olmaması demektir. En iyi buğday yetiştirmek için komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine
yardımcı olmam gerekiyor.

Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

8 yorum:

  1. Bunu okumuştum bir yerde. Çok anlamlı. Etrafımızı iyileştirebildiğimiz, güzelleştirebildiğimiz ölçüde biz de huzurlu oluruz.

    YanıtlaSil
  2. Aslında dünyadaki döngü bu şekilde işliyor. Yapılan iyilik veya kötülük muhakkak sana da uğruyor.

    YanıtlaSil
  3. Burda iyilik mi var yoksa menfaat mi tam çözemedim, sanırım ikiside var🤔

    YanıtlaSil
  4. Öyle güzel yürekli insanlar sarsa dünyayı.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Ne ekersen onu biçersin sözünün doğruluğunu gösteren keyifli bir yazı olmuş. Kaleminize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Ekmek eyleminin kapsama alanı çok geniştir. Bizzat kendi tarlana ektiğin gibi, çevrene de ekiyorsun. Çevrendeki komşu tarla sahiplerine elinde olan iyi tohumdan vererek, bumerang gibi tekrar sana dönecek iyiliği neden ekmeyesin ki? Ama işim içine hasetlik hastalığı girerse; hem kendine, hem de karşındakine zarar verirsin.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar.
    Biraz önce Momentos ile yorum üzerinden haberleştik. Onun paylaşımından birine de yorum yazarak göndermiştim. Yoruma maalesef ulaşamamış. Sizin bu paylaşımınıza da yorum yazmıştım. Size ulaştı mı? Sorumu yanlış anlamayın. Blogger herhalde yeni düzenlemeler yapıyormuş. Bu düzenlemeler nedeniyle bazı yorumlarımız yerine ulaşmayıp kayboluyormuş.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.