19 Eylül 2021 Pazar

Ebegümeci&Kara Mürver:Soğuk Algınlığı Öksürük Balgam Sökücü Gibi Sorunlara Harika Bir Karışım

 


Neredeyse her yerde gördüğüm minik mor çiçekli yabani ebegümeci ile kara mürver bitkisinin bu kadar etkili faydaları olacağını söyleseler inanmazdım belki..

Ta ki geçen yıl öksürük şurubuna direnişimi kırmamak adına aktarın yolunu tutup elime bu iki bitkinin kurutulmuş halini tavsiye edene dek..

Allah'a binlerce kez hamdolsun!..



Beş gündür devam eden soğuk algınlığımın etkilerini azaltmak için bu bitki karışımını hazırlayıp içmek aklıma bir türlü gelmezken küçük kızımın ateşlenmesi sonucu kendimi dolapların içinde bu bitkileri ararken buldum..




Bir bardak kendime hazırladım bir bardak da kızıma içirdim..göğsümdeki hırıltı ve öksürürken bir türlü tabii ki gitmeyen balgam ve arttıkça artan öksürüğün şiddeti bir bardak çay içtikten sonra sıfırlandı desem?..



Küçük kızımın da ateşi saatlerdir baş göstermedi bir daha..an itibariyle göğsümde rahatlık ve hafiflik hakim.

Soğuk algınlığı veya balgamlı öksürük gibi sorununuz varsa çok az bir miktar bile olsa bu bitkileri mutlaka temin edin..


Ebegümeci&Kara mürver Bitkisi

Ebegümeci&Kara Mürver Bitkileri

Kara mürver bitkisinin meyveleri değil ÇİÇEKLERİ KULLANILIR.Lütfen aktardan temin ediniz.

Mürver meyveleri küçük çalı bitkilerinde yetişir ve tamamen olgunlaştıklarında yenilebilir. Üç çeşide ayrılır: siyah, mavi ve kırmızı mürver. Bununla birlikte, olgunlaşmış pişmiş meyvelerin dışındaki tüm bitki, insanların yemesi için zehirlidir. Kabuğu, yaprakları, kökleri ve olgunlaşmamış meyveleri yemek midenizi bulandıracak ve şiddetli mide ağrıları geliştirecektir.

Ebegümeci&Karamürver Çayı Hazırlanışı


Bitki çayları genel olarak sıcak suda demlenmeye bırakılarak hazırlanır.Bu çayların çoğu sıcak veya ılık tüketilir.

Aynı şekilde bu çayı da hazırlayabilirsiniz,bir çok sitede çayın soğuk olarak tüketilmesi önerilmiştir.Ben sıcak tüketmiştim küçük kızıma ise nerdeyse soğumasına yakın verdim..

Her iki şekilde de faydasından bir şey kaybetmedi.

Kaynayan suya eklemeyin yeter..bırakın bir kaç dakika demini alsın,rengi evvela güzel bir turkuaz ardından mor en son olarak da gül kurusu rengine dönecektir..

İlk başta meydana gelen turkuaz renginde kalması çok hoş olurdu :)

Öksürük soğuk algınlığı veya sökülemeyen balgam sorununuz varsa kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum..




Sevgilerimle..




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

14 yorum:

  1. hımm ebegümecinin böylesini bilmiyodum saol, ebegümeci, arapsaçı, şevketi bostan, çipohorta, molehiyya, bizim ailenin sevdiği ot yemekleri :)

    YanıtlaSil
  2. İnanın her ikisini de ilk defa duyuyorum 🙈 Ve bu kadar etkili olmasına da şaşırdım. Ben hep kara turp bal ikilisi yapardım ama bunu mutlaka deneyeceğim 🙏 Teşekkürler ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimyasal ve sentetik ilaçların gitgide arttığı bu zamanda bitkilerin fayda ve güçlerini keşfetmeliyiz,deneyip bir şans vermenizi şiddetle öneririm.
      Doğa o kadar muazzam ki deneyimledikçe sentetik ilaçları terk edeceksiniz :)
      Karaturp ile bal karışımını sizden duydum paylaştığınız için çok ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Merhabalar Kiremithanem.
    Malum önümüz artık kış. Bir de bu sene kışın erken bastıracağı ve çetin geçeceği sinyallerini Eylül ayının gidişatından anlıyoruz. Oysa, Eylül ayı da hep sıcak ve kurak geçerdi. Ayın 14'ünde başlayan yağmur tam üç gün ara ara akıllı bir şekilde yağdı ve toprağı bayağı doyurdu. Haliyle sıcaklıklar da düştü ve zaman zaman sert poyrazları da hissettik.

    Hal böyle iken, sizin bu karışımınıza bu kış ihtiyaç duyabileceğimizi anlatmak için yoruma böyle bir girişle başladım. Siz bunu geçen yıl ki, ateş ve öksürükle tebelleş olan soğuk algınlığında kızınızla birlikte kullanarak rahatladığınızı hatta şifa bulduğunuzu paylaşmışsınız. Ben de bu karışımı akıl defterime not aldım.

    Efendim, bu güzel ve yararlı paylaşımınız için kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı ve hayırlı günleriniz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbim herkese şifa ve huzur nasip etsin bir çok faydalı karışımlar mevcut ve gitgide bunların duyulması mutluluk verici..Allah ölüm hariç her hastalık için bir şifa vesilesi yaratmıştır araştırmamız gerek..
      Evet bence de kış koşar adım gelmekte bu sene gayet memnunum ben :)
      Çok güzel yorumunuz için teşekkür ederim saygılar.

      Sil
  4. çok geçmiş olsun..ben de eşime yapayım hemen..1 aydır geçmedi öksürük maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül hatmi çayını da öneririm Sevda hanım o da öksürük için çok etkili ben onu da kullanıyorum çok geçmiş olsun sevgiler.

      Sil
  5. Eşim çay karışımlarını çok seviyor ve yapıyor da güzel şeyler :) Tarifi kendisiyle paylaşacağım, teşekkür ederiz. Bu arada yazılardaki fotoğraflara hayran olmamak elde değil, bir fotoğraf makinesi hayali kurmaya başlamadan kaçıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslısınız :)
      Şifa olsun inşaAllah.
      Hayal kurduran bazı şeylerden ben de süratle kaçıyorum bazen :)

      Sil
  6. Bizim evin vazgeçilmezi de kırmızı soğanı dilimleyip üzerine balzamik sirke ve yatağın başucuna koymak gece koyu, inanılmaz rahatlatıyor ama uyarayım sabah oda kebapçı dükkanı gibi kokuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyeceğim!..soğan çok güçlü bir antioksidan zaten mutlaka etkilidir..eskiden bir yerimizi vurduğumuzda büyüklerimiz tuz ve soğan ezip o yere bağlarlardı sabaha ne iz kalırdı ne ağrı :)
      Kokusuna gelince kokarsa koksun yaa şifa olsun yeter :)
      Öperim!

      Sil
  7. Ben doğadaki ilaçlardan yanayım her zaman. Faydasını görüp yazdığın için teşekkür ederim. Çünkü çoğu insan bitkileri tanımadığı için mesafeli durabilir. Şifa olsun, geçmiş olsun. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KEsinlikle ben de öyle!..herşey var belki hazırlama şekli belki uygulama şeklini bilmediğimiz için kolaya kaçıyoruz ancak bitkilerin özleri çok çok daha etkili.
      Teşekkür ederim herkese şifa olsun Sezer hanım bol bol sevgiler gönderiyorum.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.