23 Ağustos 2021 Pazartesi

Sevgili Ziyaretçilerime Soruyorum:Kiremithanem Değişmeli Mi?




Günlük trafiği hemen hemen her gün iyi olan bir blog bu.Günlerce hatta aylarca hiç bir yayın girmesem de trafikde çok çok az bir değişim oluyor,yayın girince daha da artıyor doğal olarak.

Genel konulardan yazmaya özen gösteriyorum,araya günlük hayatımdan konular da karışıyor,bu tür konuların pek yayına alınmasından yana olmasam da benden bir şeyler de serpiştireyim istiyorum.

Konular sade ve olabildiğince samimi yalın bir dil ile yazılıyor,gidilen yerler denenmiş iyi tarifler yine deneyimleyerek elde edilen tecrübeyle sıcağı sıcağına ziyaretçilerimin istifade edebileceği tavsiyeler de var burada..Film önerileri kitap önerileri bloggerlar'ın istifade edeceği teknik konular da var yanısıra.

Zaman geçtikçe içerik artıp zenginleştikçe ziyaretçilerimin bu sayfada hem iyi hem de bir şeyler öğrenerek ayrılıp gitmesini düşünmek beni mutlu ediyor.

Boşuna yazmadın boşuna saatlerce yayını hazırlamak için uğraşmadın diyerek içime bir dinginlik bir memnuniyet meydana geliyor.Blog yazmayı internete kaliteli içerik katmayı seviyorum.

Üç çocuğum var,belki ileride onlar da buradaki içerikten istifade edecek,annelerinin artık orta yaşlarına doğru nelerle ilgilendiğini neler düşündüğünü  kısmen de olsa görebilecekler.Yani gelecekten geçmişe bir yolculuk gibi olacak onlar için bu blogun içeriği...



KONULARIN TÜRÜ VE KALİTESİ 

İnternet alemine olabildiğince kaliteli ve doğru bilgi içeren içerik bırakmanın yanısıra benim de bir anne olarak bu yönümden haberdar olabilecekleri mutluluk verici..

Ancak bu yazıyı bunları anlatmak için yazmadım.Amacım blogdan veya kendimden bahsetmek değil,konu arada bir o yana evrilse de sonuna doğru demek istediğim net olarak anlaşılacaktır.Öyle umit ediyorum..

Özel hayatımdan bahsetmeyi pek uygun bulmasam da özel hayatından en azından belki paylaşılabilecek yönleri ve detayları hakkında yazan blog dostlarımın yazılarını her okuyuşumda beni bir hüzün sarıyor..onların yıllar yılı kaleme alıp yazdıklarına bakınca acaba bu blogda özel hayatımdan daha çok mu bahsetmem gerekiyordu diye sormadan edemiyorum kendime..Çünkü geriye kalan o güzel anılar o kadar güzel bir miras ki!..ben de böyle bir konsepte mi başvursaydım acaba demeden kendimi alamıyorum.

Samimiyetinizin etkisi bu :)

Ama hayır,Kiremithanem'i açmadan evvel konularımın zaman içinde değerini yitirmeyen türden olması için özenle seçip hazırlayacağıma dair söz vermiştim kendime..

İnsanlar özel hayatım ile neden ilgilensinlerdi ki değil mi?..yani ben böyle düşünüyorum çünkü öyle çok da anlatılacak bir şeylerim yokmuş gibi düşünüyordum..oysa tonlarca malzeme çıkardı özel hayatımdan günlük rutinimden çocuklarımın yaptıklarından evimizde olanlardan çevremdeki insanlardan mutluluktan sarhoş olduğumuz günlerden acı ve kederden perişan kalplerle yaşadığımız zamanlardan,gördüğümüz yerlerden gidilen her köy her şehir her ülkeden..hayatın içinde bunlar hep var çünkü..

Kiremithanem'in kişisel bir blogdan bir tık uzak olduğunu düşünüyorum ama gönül isterdi ki biraz da daha günlük daha özel kaleme alınan yayınlar da olsun..

Konuyu bağlamak için siz sevgili ziyaretçi ve ümit ediyorum ki düzenli olarak buraya uğramaktan keyif alanlara iki soru yönelterek bir karar arefesinde bulunduğumdan dolayı düşüncelerinize ihtiyaç duyduğumu itiraf ediyorum..



Birinci sorum şu:

Kiremithanem'in genel olarak konseptine sadık kalarak biraz günlük çokça daha genel bir kitleye zaman içinde değerini kaybetmeyen yayınlar girmeye devam edilmeli mi yoksa konsepti değişmeli mi?


İkinci sorum da şudur ki:

Sizce Kiremithanem'in içeriği daha çok genel mi yoksa kişisel mi?


Bu iki sorunun cevapları doğrultusunda ben bir başka daha özel biraz daha düşünce ve günlük gelişmeleri konu edecek olan bir blog açma niyetine gireceğim..

Dolayısıyla bu yazıyı okuyanların yorum yapmadan yani düşüncelerini ifade etmeden gitmemelerini rica edeceğim..

Şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum..

İyi ki varsınız.




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

14 yorum:

  1. Ben bu bloğu yeni takip etmeye başladığım için pek fikrim yok. :) Bana güzel görünüyor, ara ara herkes kendisiyle ilgili şeyler paylaşıyor. Bence abartılmadığı sürece güzel. Ayrı ayrı blog açılması ise pek hoşuma gitmiyor, tek blogdan takip etmek daha güzel bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözümde başka değeri olan ilk yorum için çok teşekkür ediyorum asgari ölçüde özel hayattan bahsedilmesi Gizel de olabiliyor ama ne kadarı ilgi alanınıza girebilir ki düşünmeden edemiyorum sıkıcı gelir diye çekinirim çok bahsetmekten bir diğer yandan anısı olunca da bir başka Gizel oluyor,kararsizligim bu yüzden.

      Sil
  2. Valla ben çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük gibi yazmayı mi?
      Eğer doğru anladıysam ben de sizi görünce daha samimi ve güzel buluyorum ki böyle bir yazı yazma gereği duydum ama yok blogu bu haliyle seviyorum diyorsan o da beni mutlu ediyor💛
      Diğer yorumuna gidiyorum hemen💋

      Sil
    2. Bloğunu her haliyle çok seviyorum demek istemiştim :)

      Sil
  3. sessiz takipçilerdenim canım bence bu şekilde gayet iyisin her konudan dem vuruyorsun bu durum her kitleye ulaşmanı sağlıyor,mesela benim konseptim belli dikiş,onun harici çok gelen olmuyor senin ki daha mantıklı,sevgiler💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bu açıdan bakmamıştım daha çok bu dönemin genel ilgi alanları ile ilgili içerik girmeye gayret ediyorum şimdi siz böyle deyince hoşuma gitti bu yorumu ayrı düşüneceğim teşekkür ederim💛

      Sil
  4. günlük yazılar güzel olabilir, kendinizden, çevrenizden ve günlük rutinlerden de biraz daha bahsedebilirsiniz. selamlar. bir ara sanki cuma kartlarınız vardı onlarda güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onları da çok severek hazırlayıp paylaşıyordum günlük yazılar sıkıcı gelir diye geçiştiriyorum aslında düşüneceğim bunu.
      Teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. hımmm, blogun keyifli, değiştirmen gerekmiyor bencesi ancak ikinci bir blog açman da gerekmiyor bencesi, senin blogun kişisel değil genel, ikinci bir blog açmadan, bu tek bloguna arada daha kişisel yayınlar da koyabilirsin, senin blogunda senin kişisel düşüncelerini okumak bana daha çok keyif veriyor, hayatla ilgili, gündelik hayatla ilgili, değmesin yağlı boya daki gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değmesin yağlı boya yüzünden böyle düşünüyor olabilirim,alan adını kaybettiğimden beridir kendime gelemedim sanki o ilkti ya :)
      Deneyeceğim deep,teşekkür ederim güzel yorumun ve desteğin için.
      Her zaman.

      Sil
  6. Sizi blog sözlük üzerinde bulunan bir yazarın bloğuna bıraktığınız yorumdan buldum. Takip edilmeye değer yazılarınızı gördüm. Bir takipçi kazandığınızı söyleyerek giriş yapmalıyım :) Dijital konularda yazmanız halinde ilgiyle takip ediyor olacağım. Gezi, dijital dönüşüm, internet üzerinden para kazanmak gibi konularda yazabilirsiniz. Nazar değmesin. Yolunuz açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlar vesilesi ile ben de bir çok güzel blog/insan keşfettim hoş bir supriz oluyor.
      Yazılacak konuları tavsiye ettiğiniz için teşekkür ederim Allah razı olsun mutlu ettiniz.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.