30 Ağustos 2021 Pazartesi

En Güzel Mevsimin Arefe Mevsimi:Sonbahar


Muhteşem günbatımlarıyla,uzun bekleyişler sonucu tutulamayan balıklarıyla,şiddetli sıcakları ve akıl almaz yangınlarıyla bir yaz daha usul usul yanımızdan ayrılmak için hazırlanıyor..Sırada sonbahar mevsimi var..
Gelsiiin gelsin..yüreğimde Arefe günü gibi bir coşku bir sevinç ile gelsin.Göreceğim renkler hissedeceğim rüzgâr,tadacağım yağmurun mevsimi olan sonbahar her zaman daha şefkatli daha dingin daha olgun görünüyor gözüme....


Dün çoluk çocuk çadır çanak evdeki yemeği alarak yine denizin yolunu tuttuk.İkindi suları çıktık evden,epey vakit var akşama kadar otururuz demiştik ama pek mümkün olmadı..
Saat 19:30'da hava iyice serinlemeye kızlar hıçkırmaya başladı..
-Deniz sezonu bitti,toplansak mı?..dediğimde kızlar bu sözümden hiç mi hiç hoşlanmadı ama ne çare istemeye istemeye toplamakta yardım ettiler..


Yanıma Türk kahvesi de almıştım her zamanki gibi bir de büyük bir ilgi ile okuduğum Sinan Canan hocanın İFA (İnsanın Fabrika Ayarları) kitabını da..bana kalsa veya beni bıraksalar kalırdım gece boyunca sahilde ama çocuklarla zor.
Mevsim yavaş yavaş sonbahara dönüyor ve bu beni çok mu çok mutlu ediyor..serinliğin hafifliğin sararan yaprakların usulca gelen hafif hüznün,bana unuttuklarımı hatırlatan mevsim..Sonbahar.
Elbette yaz severler bu yazımı sevmeyecek bilirim ama,sırayla arkadaşlar.
Yaz geldi gidiyor şimdi de sıra daha serin severlerin..ve belki de yüreği biraz daha karanfil kokulu olanların..
Dün doğum günümdü,kızlarla evi temizlemeden önce iş bölümü yaptık.Herkes istediği işi üzerine aldıktan sonra işe giriştik.

Ponçik Zeynep toz bezini almış odun sobasında asılı duran maşaya varıncaya kadar her yerin tozunu aldı.
Bal börek kızım Bahar ise mutfağa daldı tezgahı toparladı ben süpürene dek günlük temizlik bitmişti bile..Elhamdülillah..
Sonrasında da denize gitmek için hazırlık,hava oldukça da sıcak iken nasıl oldu da iki saat içerisinde değişip serinlemiş oldu..
Daha çok hissediliyor sonbaharın gelişi bu yıl sanki,yoksa bana mı öyle geldi..
Yazın başında hayal ettiklerim küçük planların kısaca dışarısı ile ilgili boya ve bakım ötesine gidemedi ne yazık ki..
Ki gayet normal bir gelişmed de denilebilir buna.Beş yıl boyunca evde yoksun çiçeğe bitkiye dair bahçede hiç bir şey kalmamışiyeni ektiklerin büyümek için senin kadar acele etmemiş :)
Gülerim planlarıma..
Ama bolca papatya ektim,çekirdekten limon,dört tane üstelik bir tane de satın aldım minik bir ağaç gibi şimdi.
Çekirdekten ektiklerim onlar da ponçik,kolum kadar boya ulaştılar ne yapalım onların da ritimleri böyle..
Nar ağacı kapı gibi dimdik ayakta,kesmeyi düşünüyorum.Her ne kadar harika nar ekşisi için ekşi narlar verse de temizliği çok zor.Dökülen yaprakların miktarı çok fazla duvarların sararması ayrı dert narları toplarken ellerimin kan içinde kalması ayrı dert..Yerine limon diksem,sarı sarı limonlarım olsa,gerçi onun da dalları dikenli..her güzel şey dikenli..
Güller,narlar,limonlar..


Hırkam üzerimde yetmedi çorap dahi giydim bu sabah..gökyüzünde bulut katmanları..pencereden hafif bir rüzgâr esiyor,taze bir kahve daha..
Penceremdeki kaktüslerim de pek büyümedi belki de ben biraz aceleciyim onların hızına ayak uyduramıyorum..
Sonbahara dair yazmak istediğim çok çok şey var ama biraz manzaraların değişmesini beklemeliyim çünkü akşamları cırcır böcekleri hala konser vermekte,uyuyana dek evin içi hala sıcak olmakta yani yaz tamamen gitmedi üzülmeyin sevgili yazseverler son demlerin de tadını çıkaracağız şükredeceğiz bir yaz mevsimine daha ulaşmak için Allah'a niyazda bulunacağız ve bir sonraki yaz mevsimine dek hem mümin hem insan olarak daha bilgili daha donanımlı olmak için dua etmeyi unutmayacağız..
Dünya mevsimleri ve günleri belirli bir sayıdan ibaret,nefeslerimizin kaçını tükettik bilmeden yeni güne uyanıyoruz,ne olacak bilemiyoruz,olmuş olanları değiştiremiyoruz tem etkimiz ve yetkimiz bugünde..bugün daha anlamlı olsun bugün sadaka verelim bugün ''Cennetteki ben'' için bir şeyler yapalım,kimsenin elinde yok tapusu malının kimsenin elinde yok garantisi yarının,böyle böyle diyerek yol alalım..
Konular birbirine karışmış gibi olabilir..olabilir :) içinden size en yakın olanı alın ;)
Dünya takvimlerinde asla bir daha geri dönmeyecek bir yaza veda ederken ve bununla beraber dünya takvimlerinde asla bir daha geri gelmeyecek bu güzel Pazartesi gününde güzel bir gün ve hafta dilerim.



Yarin kekik topladigimiz gun ile ilgili yayin girmeye niyetliyim,takipte kalana bolca💛



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

4 yorum:

  1. Sonbahar en sevdiğim mevsim. "serinliğin hafifliğin sararan yaprakların usulca gelen hafif hüznün,bana unuttuklarımı hatırlatan mevsim" şu kısmı çok sevdim. :)
    Yazının son kısmı çok güzel olmuş. Her şeyin bilincinde olarak yaşamayı nasip etsin Allah.

    YanıtlaSil
  2. ayyy ne güzel işte böyle yazılar yaz :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Güz mevsimini, mevsimlerin içinde "arefe" olarak değerlendirmişsiniz. Ben de sizin bu saptamanızı, çok yerinde ve isabetli bir tespit olarak görüyor ve size katılıyorum. Aslında güz mevsimi nasıl bir arefe ise, bahar mevsiminin de bir arefe mevsim olması gerekirdi. Ama ne yazık ki, dünyayı hor kullanmamızdan dolayı, hiçbir mevsimin güzelliği ve özelliği kalmdığı için, bu dört mevsimin içinde güz ve ilkbahar mevsimlerinin ana mevsimlere birer ara geçiş mevsimleri olması hasebiyle pek eskisi gibi arefe mevsimi olarak görüp değerlendirmek mümkün olmayacak!

    Eskilerimizin dillerinden düşürmedikleri şöyle bir dua ve temennileri olduğunu biliyorum, mutlaka siz de biliyorsunuzdur. "Allahım, yazımızı yaz, kışımızı kış eyle" Şimdilerde ne yaz kaldı, ne de kış. Hele bundan sonra her şey çok daha karman çorman olacağa benziyor. Herhalde kendimize yeni bir yaşanır dünya bulmamız gerekecek.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. Geçen haftaki çok sıcaklardan sonra ben de mutlulukla battaniyemin altında oturuyorum şu an :) Bizim mevsimimiz geldi. Çok şükür.

    Sevdiklerinle birlikte, sağlıkla, huzurla, mutlulukla nice güzel yılların olsun Sevgiciğim.

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.