12 Ağustos 2021 Perşembe

Anne with an E Dizi Yorumu



My life is a perfect graveyard of buried hopes.

Will you swear to be my friend forever and ever?

But if you have big ideas, you have to use big words to express them, haven't you?

It would be lovely to sleep in a wild cherry-tree all white with bloom in the moonshine.


Bütün sezonları hemen hemen bir haftadan daha kısa bir sürede bitirdim ve etkisi solmadan düşünce ve yorumumu naçizane bloga eklemek istedim ki yazacak o kadar çok şey var ki bu dizi ile ilgili.
Bu şeylerin çoğu dizi ile ilgili bile değil esasen ancak benim bu dizi sayesinde çocukluğuma gidip sanki bir yerlerde çocukluğumu ve dile getiremediklerimi fark edemediklerimi beni yakından tanıyan birileri tarafından yazılmış ve kaleme alınmış gibi hissettim..
Bu kadar benzerlikten dolayıdır ki diziyi daha ilk bölümünden sıcaklara ve oturma odasındaki koltuğun delicesine terleten kumaşına aldırış etmeden izlemeye devam ettim.
Doyamadım ..daha kaç bölümü kaldı acaba?
Bu bölüme verdikleri başlık neydi?
Yazar veya yazar grubu senaryoyu yazarken neler düşünüyordu,her biri neler yaşadı nelerden esinlenerek böyle güzel bir çalışma meydana geldi?..sorularını sormadan kendimi alamadım.
En sarsıcı yanı ise çocukluğum ve çocukluğumdaki ben ile sayısız benzerlik içeriyor oluşuydu ve hala inanmakta zorluk çektiğim nokta tam da budur..
Dizi gerek oyuncuları gerek ortam ve muhteşem sahneleri ile olsun bir çoğumuzun yaşamak istediği veya olmak istediği çocuk arzusunu körüklüyor..bana öyle geldi..belki de bu kadar benzerlikten dolayı dediğim gibi son derece etkilenmeme ve kısa çaplı bir şok etkisi bile yaşattı ama güzeldi fevkaladeydi,bir kaç bölümünü kızlarım ile izledim çünkü özellikle kız çocuklarının hayal gücü inanılmaz olur ve bu tür diziler veya yapımlar onların ilgilerini son derece çeker ancak araya serpiştirilen ''eşcinsellik'' ve bir kaç öpüşme sahnelerinin hafızalarında yer etmesini istemedim.
Her bölümü önceden izlememin sebebi buydu zaten..belki daha ileride.
Anne with an E başdöndürücü şaşırtıcı heyecanlı zeki ve cesaretli yetim bir kızın hikayesini ele alıyor..

Diziden bir kaç kare..







Hani bir zamanlar ''Küçük Ev'' dizisi vardı heyecanla her hafta yeni bölümünün yayına girmesini beklediğimiz,yaşını başını almış kişiler bu diziyi eminim ki hatırlayacaklardır işte tam da o dizinin daha sinematik daha gelişmiş araçlar ile zenginleştirilmiş haline benzettim.

Tavsiye ederim.





Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

2 yorum:

  1. diziyi çok severim, kitap serisinin birincisini de çook severek okudum :)

    YanıtlaSil
  2. Kitapları da güzel. İnsan öyle bir zamanda yaşamak istiyor. Şimdinin anlamsız, karmaşık, sahte işlerinden uzakta sakin bir kasabada öğrenciliği yaşamak, gerçek dostluklar edinmek vardı.

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.