13 Temmuz 2021 Salı

Küçük Koy


 Olsa olsa en fazla 10 metre genişliğinde,önü deniz arkası kayalık,yüzmek için pek elverişli değil ama minik kayaları aşıp denize girip yüzmek mümkün.Minik bir koy yolun çok altında yer alıyor yoldan görünmeyen kuytu bir güzellik.



Çadırımızı kurup sessiz ve sakin geçirdiğimiz bir kaç saat ruhumuzu dinlediriyor.Denize girişi zorlu ama kalabalıklar tarafından tercih edilmeyişi de tam da bu yüzden.Ben seviyorum burayı..çakıl taşlarına benzer taşlar ve bolca midye kabukları mevcut..kurumuş otlar,otların üzerinde daha evvel görmediğim canlılar..az ileride minik bir kİlise,fotoğraf çekimi için gelen çiftler olur zaman zaman..

Çok mavi çok tuzlu çok büyük bir nimet olan denizi düşündüren bir yer..

Sen nasıl bir nimetsin,tuzlu bünyende sayısız canlıları nasıl barındırır nasıl yaşatırsın?

Seni çozemeyen insanoğlu seni var edene kafa tutmaya kalkışıyor..güzelliğin ve gücüne hayranım.



Keyifle ve hatta açgözlülükle toplamış olduğum bunca şeyi nasıl değerlendirebilirim,içlerinde mor renge bakanları bile var,rüzgargülü müydü adı neydi tam aklıma gelmiyor şu an yapsam balkonuma assam yaz boyunca sabahın serinliğinde çıkardıkları sese koşsam..

Çok sessiz kaldım kendi içimde son zamanlarda,bir çok şeyi yapmaz oldum,yaşadığım hayatı sorgular hatta beğenmez oldum..


Fotoğraf çekmeyi özledim uzun uzun yürüyüşleri,titizlikle aradığım köy evi hayalini gerçeğe dönüştürecek evi bulamadım.

Bulduklarım uygun değil veya içindeki yapı oldukça eski,tamirat/tadilat işine girişecek kadar gücü bulamıyorum kendimde.

Hayatım yine değişti,dengeleri yine farklılaştı,onları anlamak kabullenmek de tadımı kaçırıyor bazen,bazen yoruldun artık düşünme diyorum,geçiş dönemlerini pek sevemiyorum düzenimin bozulmasını bu şekilde bozulmasını pek sevemiyorum ama içindeyim ben ne ara böyle düzenbaz oldum bilemiyorum :)) işte durumum bu..

Aaayh!..karardı içim karadı..her bir değişimin içindeki dersi bilmiyormuş gibi konuştum Allah'ım affet..

Girişimlerim oldu çünkü tadsız oluşum bu yüzden,hayallerimi de kurdum  yani boş boş durmak istemedim ama istediğim türde bir köy evi bulamadım..

Yaz bitmeden bulunsaydı ilk yağmurlara denk gelirdi belki oraya yerleşim ama olmadı..kimisi çok küçük kimisi çok viran halde..

Nasibi unutmuş olmalıyım anlaşılan..nasip işte dedim..

Nasip..

Vakti var belli ki,aceleye getiriyorum anlaşılan,zaman kaybetmeyeyim ilk yağmurlarda ıslak toprağa basarak yeni köy evime koşa koşa gireyim dedim,hayal ettim çok hayal ettim şiddetli ve yoğun arzulu istedim,olmadı..

Islak naneler toplamadan maydanozları doğrayıp buzluğa atmadan geçecek bu yaz.Ben pek kendimde değilken ve aylardan Temmuz iken köy evi hayali ufak ufak uzaklaşıyor benden,el sallıyor utanmadan..

Evet biraz karamsarım evet oldukça da olumsuz düşüncelerden kurtulamıyorum..çok isteyince olmayacak tam zamanıyken olacak biliyorum ama aceleci,insanoğlu çok aceleci..

Olsun,hemen olsun olsun olsun istiyor..

Sonrasını ve getirisini bilmeden hesaplayamadan geleceği bilmeden olsun istiyor..



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. Beni mi anlatıyorsun Sevgi?...Inșallah özlediğimize,aradığımıza tezden,hayirlarla kavușalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzel zamanda gelecek biliyorum,güzel duana da amin canım💛

      Sil
  2. Ah bu sıralar benim de ev hayalim depreşti ama hayalimdeki evlerin fiyatları pek uçuk (Zira İstanbul'da iki katlı harap haldeki evleri, yıkılıp iş yeri yapılır diye milyonlara, harap halde olmayanları da onlarca milyonlara satıyorlar :/). Ama inanıyorum, içine geçip oturduğumuzda yüreğimizi sıcacık yapacak o evi bulacağız sonunda. Tez olsun kolay olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel arkadaşım aslında mutlaka ev çok ama içimize sinecek olanı nerde?
      Dilerim hayalinden de güzel olana sahip olursun inşaAllah💛
      Benim köy evi dediğime bakma aslında buradaki köyler şehre 10dk'lık mesafe şehir de öyle büyük bir şehir değil bahçeli evleri çok fazla olan bir şehir ama şehir havasından kurtulamıyorsun şehir sonuçta.
      Kız!..sen evi bulmuş ben evi bulmuş burdan karşılıklı ilk günleri post olarak yayına aldığımızı düşünsene!
      Ne harika bir şey olur🥰

      Sil
  3. Ne güzel fotoğraflar. :)
    Baktım ve mutlu oldum, denizi özlemişim, deniz kenarında oturmayı, kabuk toplamayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhteşem bir nimettir deniz ben de uzun zaman uzağında kalmaya dayanamıyorum :)

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.