29 Temmuz 2021 Perşembe

2021 Yılında Dünya


Pek kaleme alınmasa da bu satırları yazdığım tam da şu anda dünya inanılmaz akıl almaz alışılmışın dışında derin bir belirsizlik gözle görülen bir kaygı içinde.

Evvela bu virüs çıktı ardından da milyonlarca varsayım ve düşünce.Herkes konuştu çünkü.Her taraftan bir ses yükseldi,bileni bilmeyeni konuştu ehil olanı da konuştu ehil olmayanı da.Ne kadar çok ses ve düşünce bir bilsen,ah..inanılmazdı..

İnsanların önüne kocaman bir toz bulutu gibi çöktü bu düşünce ve sesler.Kendini duyamaz göremez olduk..Başımıza bir çok iş açıldı,son iki yıldır dünyanın nasıl bir gündem üzere olduğunu ne yazan bilir ne de çizen sadece yaşayan bilir.

Allah'ın mülkünde yapılanlar elbette ki Allah'In bilgisi dahilinde,sakin çok sakin olup yine Allah'a dönmek gerek,acilen.

İnstagram'ı günlük 15dk'lık bir kullanıma ayarlamıştım gün geçtikçe o 15dk'yı dahi tüketmeden kapatıyorum uygulamayı.Zira olumsuz etkiliyor bir çok yönüyle.Bir yandan dünyayı ateşe veren paylaşımalr bir diğer yandan sanki başka bir gezegende yaşayan hiç bir tasası yokmuş gibi görünen insanlar..Noluyo ya?

Aynı gezegende miyiz yoksa başka bir aleme mi geçiş yaptınız doğru söyleyin?..

Ne hükümeti ne kanunu insanın saf iradesine ve taleplerine karşılık vermez oldu,teneffüs edeceği oksijen miktarına bile karışır oldular hürriyetlerimiz bir bir elimizden alınıyor,diyar diyar gezilesi dünya şu anda karmakarışık ve gezilmez oldu..bir yerden bir yere gitmek her yiğidin harcı değil çünkü..önümüze atılan bu yemi yutanlarla yutmamak için direnenler var insanları ne kan ne can bağına bakmadan ayırıyorlar olan bu..

Öldürülenler de ayrı bir konu,ÖLDÜRÜLENLER.

Ya Erhamerrahimin..netleşecek değil mi tüm bunlar hesap gününde.Ey sonsuz kudret ve ilim sahibi Rabbim bir tek sen aydınlatabilir bu kafasını koltuğu altına alıp gezene bir tek sen doğruyu gösterebilirsin.Ne görüyor ne duyuyor ne de algılıyoruz desem kısmen doğrudur.

Çok kasvetli bir dönem aslında yangınlar yağmurlar tufanlar ne ararsan var hiç de doğal gibi görünmeyen afetlerin haberlerini alıyor,bulunduğumuz yerin yangından veya selden uzak olmasına şükrediyoruz evet biraz benciliz biraz korkak,artık.

Yarınlar bir yerlere gitmiş gibi görünüyorlar..yarınlar nerede ve umutsuz muyuz acaba?

Telefonu kapatıp televizyondaki normal yayın yapan kanalları hiç açmayıp haberlere kulak asmayıp yaşamak en güzeli bu günlerde.Yoo kulaklarını dış dünyaya tıkamak değildir bu asla değildir..sebebi de şu ki tüm bu saydıklarımdan uzaklaşınca insan evin dışına çıktığında gerçekten gülümseyen bir çocuk yüzü selamlaşan iki komşunun sesini,fırından çıkan ekmeğin kokusunu alabiliyor..

Okuduklarımız ve gördüklerimiz bize sunulan ile örtüşmüyor..

Kim bulaştırdı bu fitneyi bize kim saldı bu azgın köpekleri gündemimize düşünmeden edemiyorum,böyle düşünme sebebim bilgizlikten değil tam aksine bir çok şeyi yeni yeni fark edip büyük resmi daha net gördüğümden ibaret..bazen de kızıyorum hem de çok ciddiyim kızarken öyle böyle değil parlıyorum bir anda!..

Olacaktı elbette tabii ki bir şey olacaktı,insanoğlu azmamış yaradanı unutmamış mıydı?

Erkek kadını bırakıp erkeğe dadanmadı mı kadın da aynısını yapmadı mı yetmedi masum çocuklara hayvanlara diş bilemedi mi,lanet olasıcalar!..gayet tabii oldu bunlar hem işin ilginç tarafı çok az miktarda insan hariç aynen o rotada yol almaya devam ediyor bunlar hayatına.

At izi it izine karışmış..öyle bir karışmış ki yol bile görünmez oldu ne yazık ki..kapat diyorum herşeyi kapat kapat..dışarıya çık ayakta ve hayatta ne kaldıysa ona sarıl.Çiçeğe sarıl böceğe gül ne bileyim bir çocuğun başını okşa tanıdığın bir çocuksa boynunu kokla vs..sev sev sev yine sev sana yakın ve bugün sana yaklaştırılmış olanı.

Allah'In kanunlarını beğenmediler şeriatın kelime anlamına bile bakmadan reddedip durdular,adalet diye sokaklara dökülüp bağırdılar bilmem ne bilmem ne..ne adaleti biliyorlar ne şeriatı ne hilafeti.Kimsenin gönlü soğumuyor adalet kimseye uğramıyor bir sistem gidip bir başkası geliyor yüreğimiz serinleyemiyor ama gaflet öyle bir gaflet ki insanoğlu pek ulu pek yüce görüyor kendini ne yaradan ne acıyanı görüyor..

Ne edelim şimdi?..karşı görüşlülerle oturup söz mü anlatalım zaten bir avuç kaldı bu görüş üzere olan,yenir yutulur bir fitne de değil içinde bulunduğumuz girdap gibi kavrıyor insanı çekiyor yerin dibine..

Konuşuyoruz fikrimizi söylüyoruz ama çok önemli bir şeyi HER ZAMAN göz ardı ediyoruz.Biz asıl görevimizi yerine getirmeyi bile akıl edemiyoruz.

Kulluk etmeden daha hakkıyla Rabbimizi tanımadan konuşuyoruz.

Konuşuyoruz kulluk yok yaşıyoruz kulluk yok yetmiş seksen yıllık ömürleri deviriyoruz yine kulluk yok..rahmet iner mi bu topraklara adalet uğrar mı o masum çocuk bedenleri hayvanlar ağaçlar biz insanlar güvende olur mu hiç bu gidişatla?

Huzurumu kaçırdım sabah sabah umarım sizin de huzurunuz kaçmıştır huzur kaçmadan harekete geçmiyoruz çünkü vesselam.


Seviliyorsunuz.



Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

4 yorum:

  1. ya özellikle bizim ülke üzerinde var bir musibet. sürekli öldürülen tecavüz edilen kadınlar, hukuk, şiddet, ekonomi, işsizlik, yangın, pandemi, depresyona giren öğrenciler, pul gibi olan paramız, ülkemizin sınavı gibi bu son yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklisin neden başka bir ülke değil de Türkiye iyi düşünmek gerek.
      Hangi ülkenin gençleri ekonomisi siyaseti bu denli çalkantılı geçiyor şahsen ben başka bir ülke tanımıyorum.
      Rabbim hayırlarla sonuçlandırsın .

      Sil
  2. çok şey yazılası da işte …

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelimelerin yeterli olmadığı durumlar bunlar.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.