4 Mayıs 2021 Salı

Kokulu Mumları Evin Hangi Köşesine Koymalıyız?

Bir evin gelen havasını en hızlı şekilde ve küçük sayılan bir dokunuşla değiştirmek isteyenler mumların etkisinden haberdar olan kişiler olduğuna inanıyorum.

Mumlar oldum olası evimde her var,kokulu mumların ise hayatımdaki yeri bir tık daha özeldir.

Lavantanın rahatlatıcı kokusu,gül veya yaseminin mayhoşluğu gibi bir çok çiçeksi mumlara evimde yer vermişimdir..mumların kalitesine de bağlı olarak bazılarının daha yoğun bazılarının ise pek koku yaymadıklarını bilirim..

Zaman zaman mumların nasıl daha fazla kokmasını sağlayabilirim yönünde bir soruyu kendime sormadım da değil..

Gerçekten kokulu mumların kokusunu daha yoğun nasıl duyabilirim?..siz de merak ettiniz mi bilmem ama bu güne dek sıkı bir mum kullanıcısı olarak bir kaç noktaya vurgu yaparak evimizdeki mumların nasıl daha yoğun kokacağını sizinle de paylaşmak istiyorum.


BANYO

Kokulu mumların banyo veya daha küçük odalarda daha yoğun hissedildiğini elbette bir çoğumuz tahmin ediyordur ve evet durum aynen böyle.

Özellikle banyo yaparken yakılan mumlar rahatlık dışında kokularının da daha yoğun bir şekilde çıkmasına neden olmaktadır..


PERDELERE YAKIN

Oturma odalarında dekorasyon objeleri arasında ciddi bir rol üstenen mumlarımızın daha yoğun kokması için onları perdelere yakın konumlandırmamız gerektiğini biliyor musunuz?

Tehlike arz etmeyecek şekilde kokulu mumlarınızı pencereye yakın bir yere yakın kullanırsanız hele ki pencereyi azıcık da aralık bırakırsanız kokulu mumun kokusunu odada daha yoğun duyacağınızdan emin olabilirsiniz.


YATAK ODASI

Yatak odamız dinlendiğimiz ve özellikle günün yorgunluğunu üzerimizden atmak için kendimizi kapattığımız yegane dinlenme noktamızdır.Huzurlu ve dingin kokulu mumların yatak odalarında kullanılan yatak örtüleri sayesinde daha yoğun bir koku bırakmalarına vesile olur.Yani işin sırrı kokulu mumun yakılacağı ortamda kullanılan kumaş miktarında :)

Bazı mumlar kumaşın yanında yakılmadan bile hoş koktuklarına şahidim.

Kısacık bilgilerimi sizinle paylaştım,sizdeki bilgilere de nacizane talibim :)


Huzurlu ve mis kokulu geceler dilerim..





Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

8 yorum:

  1. Hiç bilmiyordum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Bu aralar mumlarımı balkonda kullanıyorum ışık yakmak yerine rahatlatıyor mum ışığı beni..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel olurla balkonda🧡
      Ben de çok çok severim🧡

      Sil
  3. mum ışığında dilek tutmak ne güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş güzel kokuları araştırırken blogunuza denk geldim ve iyikide gelmişim Çok faydalı bilgiler Aldım emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir yazı. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.