7 Kasım 2020 Cumartesi

Kokar Ağaç ve Bahçemdeki Ağaçlar



Sevgili blogum sevgili blog komşularım,gayretli ve güzel insanların diyarı olan buraları çok ihmal ettim.Bir virüs ile tamamen değişen hayatımın telaşı içindeyim son bir kaç aydır..detaylı,iç dünyamın durumunu açık açık ele veren yazıalr yazmayı pek sevmesem de bir şekilde bunun fark edildiğini biliyorum.Yani kısacık cümlelerle bile en azından birilerinin beni anlayacağını ümit ediyorum..

Defalarca geldim buraya.

Çok sayıda başlık açtım öncesinde konu belirledim hatta bir çok taslağın görsellerini dahi ekledim hazır hale getirdim...Ancak iki satır yazmayı dahi beceremedim..

Blogumdan her uzak kalışımda sizlerden uzak kalamıyorum yine de,muhakkak okuma listemdeki blog komşularımın yazılarını okuyorum aralıklı olarak olsa da..

Sevgili Ezgimin acı kaybını geç öğrenmiş olmama üzülüyorum bir tek,onun dışında hepinizin iyi ve aktif olup post girmenizden dolayı inanın ki çok mutluyum..Varlığınız içimi ısıtıyor,yazmaya devam ediyor oluşunuz her ne olursa olsun her halükârda iç sesinizin yani gönül sesinizin susmadığına işarettir.

İyi ki varsınız..

Mahçup  ve karmakarışık bir şekilde gelip gittim..ama bir türlü kendimi toparlayıp da yayına alamadım.Hayatımda güzel ve büyük şeyler oluyor,bununla beraber yine büyük ama pek de iyi olmayan şeyler de oluyor..neyin iyi neyin kötü olduğunu zaman göstereceği için an itibariyle önyargılı davranmak istemediğimden tümünü iyi olarak kabul edip hayatıma devam ediyorum..

İyilerden bahsedeceğim bu yüzden,ne bilincimde ne de bilinçaltımda kötü veya olumsuzluğa dair zerre miktarınca negatif bir iz bırakmak istemiyorum çünkü.Canımı kavururcasına yakan acılarıma bile ''iyi acılar'' diyerek onları bir kenarda saklayacağım,elbette bana kattıkları güzel şeyler vardır çünkü,sırf onların hatrına yapıyorum bunu.

Evime bir kaç ay evvel geri döndüm,bu ev defalarca tadilat görmüş oldukça eski bir evdir,ben diyeyim 70 yıllık sen de 80,bu aralar yine bir şeyleri tamir etme telaşı içindeyiz,evimiz o kadar eski ki tavanından kocaman küflü eski zamanlara ait çiviler çıktı.Bir yerlerde saklayacağım onları da.

Çiviyi görünce a-ha!..bu çivi hehralde dilimize dolanan ''dünyanin çivisi çıkmış'' çivilerinden biridir diyerek gülüyorum :) bir yandan tadilat bir yandan çocukların yeni okullarına alışma süreci diğer yandan virüsten ötürü değişen hayata ayak uydurma gayreti.Allah'tan gelen Allah'ın böyle bir şeyi yaşamamıza müsaade ettiği bir imtihanın tam da ortasındayken elimdekilerin değerini ve miktarını çok daha net görmekten ötürü şükür duyuyorum.Allah'a sonsuz nihayetsiz şükürler olsun bir kez daha.

Bu eski evimizin ön tarafında bir avlu arka tarafında ise bahçesi yani biraz toprağı var.An itibariyle biraz taze soğan ve marul ektim,bahçede 3 adet ayva ağacı 1 adet kızılcık bir adet nar ağacı bir adet de ıhlamur ağacı var ve aşağıda bahsettiklerimden bir kaç fotoğraf var :)


Bahçedeki ayva ağacından topladığım ayvalar,hala bu şekilde duruyorlar.Onlarla ne yapacağımı henüz bilmiyorum.



Kokar ağacı
nın köklerini görmeniz için çektiğim bir fotoğraf,bu sabah boyu 1.5 metreyi aşkın bir kök çıkardım büyük bir zorlukla..kökler toprağın altında yatay şekilde uzadıkça uzuyorlar bu da demek oluyor ki sadece sizin değil çevrenizdeki bahçelere kadar uzanabilir uzadıkça da güçleniyorlar onları topraktan çıkarmak gerçekten çok çok zor.


Bir başka Kokar ağaç,Almanyada olduğumuz süre boyunca büyüyerek kalınlaşmış olan gövdesini kesmek tek çareydi köklerini nasıl sökeceğimizi bilemiyorum sürekli yeni yeni sürgünler veriyor bunlar çıktıkça onları koparıyorum şimdilik tek çare boy kalınlığını görüyorsunuz.


Her seferinde bu miktarda kökler ve yeni bitenlerden söküyorum,Allah düşmanıma vermesin çok sıkıntılı bir bitki.


Asma
mızın son üzümleri dalında kaldı tadı çok güzel oysa bunların yaprakları da öyle.Allah nasip eder de İlkbahara ulaşırsak tazecik yapraklar toplayıp üzümlerini de yeriz inşaAllah.


Bu kim??
Bu kim biliyor musunuz?.
Tanıştırayım,bu Leo.
Annemin evinde bahçedeki kedilerin sayısı çokğalınca bakımları epey zor oldu kendisi için,benden en azından bir kedi almamı rica etti.
Bunlar üç kardeşti hepsinin üzerinde desenleri vardı Leo aralarında tümüyle beyaz olan tek kediydi..buna rağmen onu kardeşlerinden koparmak istemedik bu yüzden bir kardeşi de aldık böylece iki tane kedimiz oldu.

Üçüncü kardeş anne kedinin yanında kaldı..eve geldikleri ilk günlerde baya zorlandılar ama şimdi çok mutlular.

Diğer kedimizin adını ise Miu koyduk,miyavlaması sadece kısacık bir ''miu''dan ibaret olduğu için.

Ihlamur ağacım da var severek yıllar evvel ben ekmiştim.Ek olarak nerdeyse bahçenin tüm çevresini sarmış bir adet de asmamız var yukarıda fotoğrafını gördüğünüz..şimdilik bahçedeki bitki örtüsü bunlardan ibaret ha unutmadan,her tarafı da düzenli olarak sökmeme rağmen istila etmeye devam eden kokar ağaç da var..

Ne ettimse bir türlü ondan kurtulamadım henüz,çıkanları fazla büyüyüp güçlenmeden sökmeye çalışıyorum..Kokar ağaç için kısa bir araştırma da yaptım..bu ağaçtan uzak durulması gerektiğini çok hızlı büyüdüğünü ve gerçekten istilacı bir yapıya sahip olduğunu görünce daha küçücükken bahçeden sökmeye gayret ediyorum..

Şu var ki bu bitkinin köklenme süreci ve köklerinin gücü beni şaşırtıyor..kökler toprağın altında yatay olarak büyüdüğü için yan bahçelere kadar uzamış olma ihtimalini de beraberinde getiriyor..

Kokar ağacından tamamen kurtulmanın yolunu bilen varsa yorumlara yazıversin çok çok sevinirim..

Sizi özledim,kendimi özledim.Biliyorum bir çok şey eskisi gibi değil ama iyi olmak zorundayız,bu yönde çabalamak zorundayız.

Hayatımızı ele geçiriyorlar bunun da farkında değilim sanmayın..ama gündemden bahsetmek istemiyorum..

Bakalım Mevla neyler neylerse güzel eyler..Şu an saat sabahın 8'i..bahçeye gidip bu yayın için fotoğraflar çekeceğim..tekrar görüşmek dileğiyle,Allah'a emanet olun.

Kalp.




Instagramdan takip etmek için  şahsi hesabım:
@sevgiuyur



#ıhlamurağacı #ıhlamur #ağaç #kokarağaç #bahçe #narağacı
Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

12 yorum:

  1. Seni merak ediyordum, bir kaç kere elim klavyeye gitti ama anlatacaklarını vakti gelince anlatır, bekle Handan dedim kendime. Hayırlı olsun yeni düzeniniz. Bahçe insanın ruhuna ne iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunanistan bugün itibariyle 3 haftalık genel bir karantinaya girdi bahçem olmasaydı ne yapardım bilmem.
      Toprağa kısa bir süre yakın olmak bile her şeyi unutturuyor.
      Duyduğun empati için ayrıca teşekkür ederim,az çok tanımışsın beni ne mutlu bana❤

      Sil
  2. Bir sonbahar kokusu vardı yazınızda. Ne güzel.
    Blogla uğraşmak gerçekten zor iş. Bir çocuk gibi bakıma ihtiyacı var. Yaşadığınız ruh halini çok iyi biliyorum. Yazmayınca konu komşuyu ihmal etmiş gibi oluyor biraz da.
    Yazılarınıdaki fotoğraflar da çok güzel. Kutlarım sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası bambaşka,bir çok sosyal platformda bulundum/bulunuyorum ama hiç bir şey blog yazmamaya benzemiyor.
      Gerek yayınlar gerek yazarlar bir çok anlamda daha samimi geliyor bana.
      Kibar sözleriniz için teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.

      Sil
  3. uzun,güzel sıcacık bir yazı.
    her zaman gelemesen de yine de gelmelisin
    ayvaları ne yapacağını bilememişsin : benim içim gitti offff enfes görünüyorlar
    ve sürgün veren o ağalar, güzellikler...

    sıcacık ve güzel yazıydı dedim ya, bence sen hep yaz ve hep anlat ve hep böyle güzel görsellerle seslen bize

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mai🧡
      İçimi işittin yorumun teşekkür ederim.
      Biraz dolunca gönlüm yazmaya yöneldim ama çokça öfke de vardı içinde o yatışsın öyle cikayim meydana istedim.
      Yazmak istediğim konu çok hele ki böylesine güzel misafirlerim olunca nasıl yazmam💕
      Ayvalar için farklı bir tarif bakıyorum inşaAllah onu da paylaşırım burada.
      Sevgiyle kal❤

      Sil
  4. hoşgeldin güzelim. Evinde sağlıkla mutlulukla otur. Facebookta ağaçlar net sayfasına bir başvur belki imha yolunu bilen biri çıkar.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum Özlem ablacım bir kaç foruma baktım Ağaçlar sitesinde de bayağı konu başlığı altında bu ağaç ile ilgili bolca görüş bildirmişler,kokar ağacın kabuğundan ilaç elde ettiklerini kontrollü bir şekilde ekilmesi gerektiğinin altını çizmişler bir çok kişi muzdarip benim gibi çaresi toprağa kimyasal dönmek ama bunu da göze alamıyorum ceviz ve kiraz ağaçları dikmeyi düşünüyordum😔

      Sil
  5. Hoşgeldin. Bloğum yok ama takip ediyorum. Bugünlerde sanırım herkes biraz sıkıntılı. Bahçe ile uğraşmak en güzeli bence. bizim öyle bir şansımız yok iş yerinin bahçesinde meyve ağaçları var onlarla oyalanıyoruz. Her şey gönlünce olsun yazılarını ve fotoları bekliyoruz. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman sevgilerimi gönderiyorum Hülya hanım yazmaya gayret ediyorum paylaşacağım inşaAllah..

      Sil
  6. Canim kokar agacin dibine kaynatilmamis kirec dokmelisin.islenmemis beyaz kirec olurya iste ondan.ayrintili anlatirim sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşlenmemiş beyaz kirecim var yuppiii bu gün yağmur da yaüıyor ince ince dökeceğim inşaAllah ilk fırsatta umarım işe yarar yoksa bu yağmur sebebiyle sürgünler daha da büyür Allah muhafaza.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.