24 Ağustos 2021 Salı

Hollanda'da Bir Gün / Balık ve Peynir Pazarı


Hollandaya gidişimiz kış mevsimine denk gelmişti,aylardan Kasımdı daha doğrusu,kış aylarında değil de ilkbaharda gitmek gibi bir hayalim vardı ama nasip kış mevsiminde gitmekmiş.

Hollanda laleleri ve muhteşem çiçekleriyle ün salmış bir ülkeydi benim için,lale tarlalarını fotoğraf çekmeyi çok çok istesem de pek mümkün olmadı.

Günü birlik gitmiş Noel için hazırlanıp süslenen bir şehirle karşılaştık.Küçük sıcak ve samimiydi insanları sakin kendi hallerinde ve huzurlu görünüyordu,ben de öyleydim..

Lale tarlaları beklerken balık&peynir pazarına denk geldik,olsundu.

Oralardan kareler içeriyor bu yayın çoğunlukla..daha sonrasında sisli köy evleri var..Doğasever biri olarak buraları da çok beğendim.Düzen ve temizlik ne kadar harika bir şey.Benim gibi düşünenin çok olduğunu biliyorum ama nedense bizim gibi düşünen belediyeler yok sanırım.Memeleketimiz çok güzel insanları da cömert güleryüzlü yardımsever,bakınız bu üç vasıf yurt dışında daha doğrusu Avrupalılarda rastlanamaz.Elinde bozuk çekmecenin kulpu olsa satışa çıkarır sadece küçük bir örnektir bu,bizim gibisi az bulunur inanın bana ama işte bu düzeni ve temizliği doğaya olan hassasiyeti neden beceremiyoruz anlamış değilim,neyse..

Fotoğraflar konuşsun :)



Noel bayramı öncesi mağazalar inanılmaz güzeldi,bayıldım her birine,ışıklı ışıklı harika görünüyorlardı.


Kahveyi eline gücü ayağına ver ve yola çık :)



Her yerde bisiklet yolları vardı bu da bisiklet kullanıcıları için trafik ışıkları,ay çok güzeldi bisikletleri sırlanmış görmek burada :)



Mahallelerin bütün direklerinde bu LGBT stikerları vardı.






Manzara yazarlara özel..










Peynirlerden bol miktarda aldık,yanına da güzel bir ekmek,yol boyunca bunları yedik.Harikaydı.





Bu araba çok eski çok bakımlı ve içi çocuk doluydu,yüzleri de çiçek gibi gülüyordu :)


Sıcak şarap şeysi bu.


Amcanın ayakkabılarına dikkat :)


Bu fotoğrafların çoğunu Instagram hesabımda paylaşıp buraya yayın olarak girmeyi ihmal etmiştim,mübarek blog ihmal edilip o uygulamada paylaştığım için pişmanım şimdi..daha taze daha canlı duygularım vardı buraları ile ilgili Instagram öğüttü hepsini..neyse onu da geçiyorum..

Hollandada yaşanır mı diye soracak olursanız size tam cevap vermem doğru olmaz çünkü sadece bir gün kaldım ama bu tür ülkelerde daha evvel daha uzun süre kaldım geçtim gördüm ,doğa düzen denge üçlüsünü seven biriyseniz hay hay elbette yaşanır demeden edemeyeceğim.

Ben yaşardım buralarda,maneviyat bakımından biraz sıkıntılı olabilir çünkü konfor çok fazla ve insan dünyaya dalıp ahiretini ihmal edebiliyor ben bu anlamda sıkıntı yaşamıştım,camiler var minareler var ama ezan sesi yok o da büyük eksiklik olmuştum benim için bunlar dışında doğanın bu güzelliği tefekkürlük.

Ruhum rahatlıyor dinleniyor kendine geliyor desem tam yerinde konuşmuş olurum.Bundan fazlasını yapabilip de yapamayan bizlere aşırı kızdığımı da iliştiriyorum şuracığa.Kıskanmamamız için,kıskanmamalıyız çünkü böyle bir çaba içinde olmayan kıskanmamalı fikrindeyim.


Sevgiler..




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

13 yorum:

  1. doğa ve temizlik ne güzelmiş evet, şehrin adı ne ki acaba? temizlik evet, bizim pisliğimiz çok garip de mi, hem de aşırı pisiz, yurtdışına çıkıp ülkeye döndüğünde insanın midesi çok bulanıyor, kusuyor. gouda peyniri de mi, puding de ünlü hollanda da, deniz ürünleri de o takunyalar da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaka değil deep,ciddi anlamda bir çalışma var yani nasıl başarıyorlar bilemiyorum bir tane mi pürüz olmaz bir tane mi kaldırım kırılmaz zamanla.
      Kanımca herşey teftiş ile ilgili bozulani hemen tamir etmek gibi bir şey biz bunu önemsemiyoruz başka yerde görünce de özeniyoruz çok yanlis oysa muhteşem tarihimiz harika yapılarımız var ben bu ulkelerin hic bir tarihi yapısında ilan-ı aşk mesajları görmedim mutlaka olmuştur ama temizleniyor kalmıyor orada.
      Çevre ve doğaya saygı da önemli çocuklara özellikle çok çok küçük yaştan biz örnek olarak aşılamak gerekiyor bunu.
      Takunyalar efsane bu arada💛

      Sil
    2. Şehrin ismi Enschede💛

      Sil
  2. Yszılarınız ilgiyle takip ediyorum. Hollanda ise gitmek istediğim ülkelerden biridir. Ciddi anlamda ilgiyle takip ettiğim ülkelerden biri. Düzenini ve doğaya uyumunu sevdiğim ülke. Bol yağmurlu bir ülke olduğunu biliyorum. Hollanda vb. avrupa ülkeleri hakkında yazmanız oldukça iyi olur. Bu ve benzeri konuların takipçisi olacağım. Fotoğraflar ise müthişti. Yolunuz açık olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hollandaya Almanyadan giriş yaptık şehir küçük ama çok güzeldi ismi Enshede korona donemiydi ama epey gevsekti insanlar,maske mecburi degildi ama tavsiye ediliyordu boylece isteyen takiyordu takmayana da kimse saldirmiyor parmak sallamıyordu.
      Mağazalarda kuyruklar oluşunca hoş bir mesafe değil de güzel bir boşluk bulunuyordu insanların arasında,kimin kiminle geldiğini anlayacak kadar yani.
      Avrupa ülkeleri ile ilgili daha çok yayıb girebilirim malzemem epey fazla yazı icin de de dile getirdim Instagram'a yüklenecek diye bir fotoğraf bazen iki satır yazıp geçiştir oldum bu güzel anları.
      Blog gibisi yok kısaca elimden geldiğince yazacağım çok teşekkür ederim beni yüreklendirdiniz.

      Sil
  3. Merhabalar.
    Hollanda gezinizle ilgili paylaşımınızı okudum ve görselleri inceledim. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Yazınızı okuduktan sonra, burası Hollanda'nın neresiymiş diye size sormayı düşünürken yorumlara göz attım ve buranın ENSHEDE olduğunu okudum. 1973-1974 yılları arasında ben de Almanya'dan Hollanda'ya arabayla gitmiştim. Biz, Den Haag'a (S-Gravenhage) gitmiştik. Sizin görmeyi arzu ettiğiniz 320 dönümlük Keukenhof lale ve çiçek bahçesini görmüştüm. Hollanda'nın yüzölçümüne göre, bu kadar büyük bir alanı sadece lale ve çiçekler için tahsis etmelerine hayret etmiştim. Hollanda'yı ben sevmiştim. Hatta o zamanlar Almanya'dan Hollanda'ya yerleşmeyi bile düşünmüştüm. Hollanda'da dayım ve ailesi vardı.

    Görsel paylaşımlarınızdan da anlaşılacağı üzere ne kadar temiz, düzenli ve disiplinli bir şehirleşme ve yapılaşma var. Bizim ülkemize bakın, bir de Hollanda'ya bakın. Arada ne kadar büyük bir fark değil mi? Yazınzıda bir soru vardı, "Hollanda'da yaşanır mı?" diye. Bana göre yaşanır. Biraz güneşi az görürüz, nemli ve çok yağmurlu bir havası var. Ben de çok detaylı bir gezi yapamadım.

    Biz o zamanlar Verden-Achim'de kalıyorduk. Osnabrück otobanı üzerinden biz de Entschede yakınlarından Deventer, Apeldoorn, Utrecht, Rotterdam ve Den Haag'a gelmiştik. O meşhur lale bahçesi de Den Haag yakınlarındaydı.

    Bakın sizin bir Hollanda gezi paylaşımınız benim de Hollanda gezimi hatırlattı. Kaleminize ve emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vealeykumusselam.
      Bazı yerler sanki gerçek değiller gibi..eminim o muhteşem lale tarlaları da öyledir.
      Avrupa ülkelerin bir kaçı inanılacak gibi değil yani oturup da kıyaslayacak olursak Doğu-Bati arasında o kadar inanılmaz fark var ki Hollanda kendi çapında küçük bir ülke olmasına rağmen(toprak bakımından)inanılmaz işlere imzasını atmıştır ve mutlaka zengin bir ülke olduğundan dolayı vatandaşlarına insan için elzem ve en önemli ihtiyaçlardan biri olan temiz çevre sunmaktadır.
      Yaşanır Hollanda'da bence de ama her yerinde değil,bir çok tanıdığın orada yaşar farklı şehirlerde en güzeli gelişmiş ülkelere yerleşmeden büyük şehir değil kırsal bir bölgeyi tercih etmek.
      Avrupa ülkeleri bir çok ulustan insana ev sahipliği yapıyor burada gizli ırkçılık mevcut her Avrupa ülkesinde olduğu gibi ama gülün de dikeni var insan efendiliği ile çalışıp gayet tabii hayatını burada sürdürebilir.
      Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim sayenizde yazıya yazamadiklarimi buraya eklemiş oldum.

      Sil
    2. Merhabalar.
      Lale tarlası olarak kastettiğiniz yer, herhalde Keukenhof denilen tarladır. Ben gerçekten burasını gördüm ve sanal olmadığını söyleyebilirim. İnternetten Kuekenhof'ı arayıp incelediğiniz de gerçek olduğunu görürsünüz.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. Bakacağım inşaAllah güzel bilgiler için teşekkür ederim benden de saygılar.

      Sil
  4. Sabah sabah içim açıldı, görseller ne kadar güzel…

    YanıtlaSil
  5. kaleminize sağlık yazınızı da yorumları da keyifle okudum. devamını bekliyoruz selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirli aralıklarla sıkmamak adına yayına alacağım inşaAllah,teşekkür ederim.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.