19 Ağustos 2020 Çarşamba

Yaz/2020


2020 yılının yazı enteresan farklı ve biraz garip..
Herkesin uzun soluklu huzurlu bir tatile ihtiyacı var ve zannediyorum ki dünyadan uzak bir yerlerde olmalı böyle bir tatil..ama tabii dünyadan çıkmak hele ki yaşanılır başka bir gezegen bulmak imkansız..
Dünyadayız ve çok belirgin hatlarıyla büyük bir imtihandayız..kimimiz az kimimiz çok bu imtihandan çıkarımlar elde ediyoruz,aslında yapay bir modun içindeyiz,karşı çıkamadığımız ruh sağlığımızı tehlikeye attığımız ve gitgide şaşkınlığımızın bizi yutma noktasına geldiği bir şaşkınlık..
Bakalım Mevlam neyler neylerse güzel eyler diyerek herkesin kendi içinde ve hayatında nefeslenecek soluklanacak manen kendini daha güçlü ve devam etme gücünü elde edecek günler diliyorum..
Benim limanım ibadet benim demirim İslam.
Yaz geldi gidiyor..ben,bir ülkeden başka bir ülkeye taşınmış oldum..kalbim nerelerde henüz bilinmiyor..zamanla netleşir sular ufuk görünür mutlaka..kalbinize iyi gelecek görüntüler ile geldim..bana iyi gelen şeylerden bir tanesi hala fotoğraf çekmek ve doğa.
Anlatmak yazmak istediğim çok çok fazla şey var ama biraz daha ertelemek istiyorum onları..
Kalbimize iyi gelecek şeylere ihtiyacımız var çünkü,hemen..

Yunanistan demek tatil demek..tatil beldesinde yaşamasanız bile burdaki insanlar günü iyi geçirmeye kodlanmış genlere sahip,istesen de istemesen de kendini daha pozitif hissediyorsun kısaca.
Deniz kimseye uzak sayılmaz çok fazla bir paraya da gerek yok.
Plajların tümü ücretsiz çoğunda da balık tavernaları mevcut onların fiyatları da epey uygun.

Denizin tuzu yerindeydi benim tadım pek yok gibiydi..yine de denize yakın olmak böyle bir nimete kolayca ulaşabiliyor olmak dokunmak koklamak ve sesini duymak sonsuz şükür kaynağı..


Yaz boyunca en incesinden bile olsa bir kitap dahi okumadım,ev taşıma hayat değiştirme mekana tekrar adapte olma süreci birbirini hızlıca takip eden olaylar sonucu sindirilemedi tarif edilemedi..

Çok gezdim çok ülkeden geçtim çok hayat kesitleri gördüm yine..çok detay çok an çok yaşanmışlık..ama sanırım bunlarda sindirilemedi..kalbin üzerine incecik bir tül attı birileri bu yaz ben ben olamadım.





Bir gün sabah namazından sonra kahve alıp bir deniz kenarına gittik eşimle,henüz güneş doğmadan..küçük bir tepecik üzerinde konumlandırılmış minik bir klisenin bahçesinde oturup yukarıda gördüğünüz manzaranın tadına vardık..rüzgâr,denizin kokusu,kahve ve balıkçılar..
Buyrun biraz da siz seyredin,2020 yılının yazı geçen seneye kıysala daha durgun daha hareketsiz olsa da şüphesiz yıllardır almadığımız alamadığımız sayısız ibret,ders ve çıkarımlar ile dolu geçiyor..
Hayat aslında böyle olmalıydı,anlatılanı anlayarak yaşanmalıydı..ama insanoğlu ne yapsın,reklam çok :)
2020 yazınız nasıl geçiyor?
Tatil yapabildiniz mi bir yerlere gidebildiniz mi?..
Yorumlarda çıtlatın ;)

Sevgilerimle..


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. sevgiciğim yeni yerin sağlık mutluluk huzur getirsin sana. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun yeni yaşam alanınız. Ben bir iki hafta yazlığa gittim o kadar :)

    YanıtlaSil
  3. Eminim yeni evinizde de harika şeyler bulup bizimle paylaşacaksın. Her şey çok güzel olacak.

    Dört günlük deniz kaçamağımızı saymazsak hep evdeyim. Gerçi yazın sıcakta çok çıkmadığımdan evden yaz normal geliyor. O dört gün olmayaydı, denize giremeseydim işte o zaman çok bunalırdım sanırım.

    YanıtlaSil
  4. Manzaralar harika.2020 benim pekcok seyi erteleme yap yili ilan ettigim bir yil olmasina ragmen ilerleme durumum berbat ve bu durum sinirlerimi ziyadesiyle bozuyor.tatil neki anlamani unutali yillarrrr oldu...son diyecegim malesef bu senede umduklarimi bulamadigim hayallerimi öteledigim yapmak istedigim her ne varsa hepsinin adeta agiz birligi edercesine bana karsi cikiyor olduklari bir yil olmasindan mütevellit genel anlamda kaygili huzursuz mutsuz ve umutsuz bir kadin olarak bu yili surdurmekteyim efenim...(kendime not:2020 bitmedi hala umut var ;))

    YanıtlaSil
  5. yeni ülke yeni hayat tecrübelerine açılan kapılar hayırlı olsun :)
    nefes aldıkça ve sığındıkça umut var ama bazen idrak etmek kolay olmuyor galiba. Ben de aylardır evdeyim ama önemli olan sağlık diyorum ve hayırlısını dilemekten başka bir şey yapamıyorum.

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.