16 Nisan 2020 Perşembe

Virüs Hayatımda Neleri Değiştirdi - 16 Gün/16 Yazı #1


Harika bir etkinlikle blog alemini tekrar havalandıran Ezgi'ye ve ona bu uğurda destek ve yardımcı olan herkesin aklını seveyim!..
Yeni bir meydan okumamız var a dostlar,gerçi son zamanlarda blog alemi bayağı bir ısınmıştı,yayınlar daha sıklıkla görünür oldu ancak kim nerede nasıl geçiriyor bu günleri takip etmek epey zordu..
Bu etkinlik vesilesiyle (konulardan yola çıkarak)sanıyorum ki bir çoğumuz bu dönemdeki kendimizin bir haritasını çıkartacağız...
Neşeli düşündürücü ve bol bol eğlenceli olmasını diliyorum,meydan okumanın başını tabii ki tanıtım yazısı çekiyor,blogumda kendim ile ilgili bir yazı HAKKIMDA sayfasında mevcut okumak isteyen hemen ışınlansın! :)

İlk Gün İlk Konu

1 . Belki aramıza yeni katılanlar vardır ya da olacaktır. Önce birbirimizi tanıyalım.
 ilgili yazı hakkımda kısmında dostlar.
Karantina döneminden önce neredeydin nasıl bir yaşam şeklin vardı, şimdi neredesin ne yapıyorsun, günlerini nasıl geçiriyorsun, neler değişti hayatında bu süreçte?

Karantinadan önceki hayatım ile şimdiki hayatım arasında aslında pek bir fark göremiyorum sadece şu var ki ve benim açımdan epey sevindirici bir şey oldu,insanların kendilerine kalma ve daha fazla düşünme imkanı doğduğunu görüyorum.

Ev hanımıyım ben ancak bir çok hobim olduğundan karantinadan evvel/sonra yaptıklarım hiç değişmedi diyebilirim,yine eskisi gibi gözlemciyim yine eskisi gibi doğa ile iç içeyim yine eskisi gibi blog yazmaya çalışıyorum okumaya çalışıyorum ve yıllardır devam eden kendimi ve hayatı anlamaya kolaylaştırmaya ve daha anlamlı kılma gayretimi sürdürüyorum.

Gündelik hayatımızda da fazla bir şey değişmedi,temizlik ve hijyen kurallarını artırmak dışında.

Son bir kaç yıldır tüketilen gıdaların temizliğine,evimizde kullanılan tüm ürünlerin olabildiğince daha doğal veya zararsız olmamalarına zaten yüksek bir önem veriyordum,alışveriş merkezlerini gezmek veya alışveriş ile pek ilgili olmadığım için işletmelerin kapanması pek rahatsız etmedi,çocukların okulları ve evin dışındaki sosyal hayatlarının minimuma inmesi dışında pek bir değişiklik yok ha şu olabilir,işim artmış olabilir yalnız,çocuklara daha fazla anlayış ve ilgi ile yaklaşma için de gayret ediyorum.Dostlarım yıllardır uzakta başka şehir veya ülkelerde yaşadıklarından iletişimimiz ve muhabbetimiz hep telefon yardımıyla oldu dolayısıyla bu anlamda da bir değişiklik yok ama komşularımla çat kapı kahve içmeyi özledim diyebilirim :)

Farkında olmadan sanki bu günlere yıllar evvel bir düzen kurmuş gibi hissediyorum,zorluk çekmemem ondan olsa gerek..
Tüketimi azaltalı yıllar oldu,daha duyarlı bir tüketici olmanın meyvelerini şimdi topluyorum desem yeridir.
Son zamanlarda gerek gıda gerek bir çok senaryoların uçuştuğunu görüyoruz,her halükarda elimizdekilerin zaten yeterli olduğunu anlamanın ve bunu çevremde de görmenin mutluluğu içindeyim..

Kalbimin en derin bir yerinde bu zor dönemin ardından insanların daha duyarlı ve daha az tüketme alışkanlığını kazanmış olarak daha iyi bilinçli bir toplum olmarak dünyadaki hayatımızı sürdürmeyi şiddetle arzuluyor..
Var olan zaten yeterli bu güne dek bizim olamayanlar zaten bu güne kadar elimizde değildi bu da demek oluyor ki bir şeylere sahip olarak mutlu olunmuyor,yeni alınan bir şeylerin öncesinde de bir hayatımız vardı ve olmaya da gayet sıkıntısız bir şekilde devam edebilir.
Herşeye sahip olmak diye bir zorunluluk yok.
Reklamların etkisidir :)


Sevgiyle ve umutla ayrılmadan evvel katılan herkesi tebrik ediyorum takip etmeye okumaya gayret edeceğimi de bilmelerini istiyorum..
Sanırım meydan okumanın 2'nci günündeyiz hemen bir sonraki konuya geçiyorum.

Allah'a emanet olun.


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

23 yorum:

  1. Sevgi'cim hoş geldin tekrar meydan okumaya :)

    Kesinlikle, hobisi olan evdeki düzeni zaten bu yönde olan insanlar için çok vurucu olmadı eve kapanmak. Beni de çok etkilemedi. Dileğim şu, hazır insanlar böyle yaşamaya alışmışken, dünya biraz olsun değişir, tüketim çılgınlığından uzaklaşır.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum,mutlu oldum sen de hoşgeldin ne iyi ettin de geldin :)

      Benim zaman zaman tek sitemim istediğim kadar zamana vakıf olamamak,tek sıkıntım bu oluyor mızmızlanıyorum bu yüzden ama iyi ki hobilerim var dediğin gibi hazır yaşamayı tekrar gözden geçirmeli ve hatta bir adım ielriye gidip hazır ürün/hizmet vs gibi şeylerden hangisini kendimiz yapabiliriz sorusuna güzel bir cevap bulmamız gerek.

      Sil
  2. Bir yerde okumuştum."kendinizle başbaşa kaldığınızda sıkılmayacak şekilde eğitin diyordu sizde öyle yapmışsınız:) alma konusunda söylediklerinize katılıyorum
    Ne kadar az şeye sahip olursak o kadar çok kendimize sahip oluyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O söz tam olarak da bu günler için bir uyarıcı gibi,ne kadar da doğru bir tespit,aldıklarımıza gelince bakıyorum da yılalrca bizi idare edecek eşyamız var,yenisini neden aldığımızı da çözdüm,suçlu yabancı değil:Elalem ne der mantığı :)
      Sevgiler.

      Sil
  3. Aslına bakarsan bu dönem bana çok iyi geldi, sosyal faaliyetlerimden kaçıp bizbize duralım evde istiyordum, yapılması görülmesi gidilmesi gerekenler listesi hiç bitmiyordu. Şükredecek çok şeyimiz var, herkes daha bilinçlenir umarım. Gerçi o konuda pek umudum yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutumumuz değişirse eminim ki çevremize de yansıyacaktır..dediklerimizi pek takmazlar bilirsin ama insan insanı izlemeyi ve kopyalamayı sever,güzel kopyalarımız olsun canım :)

      Sil
  4. Ah senin de katılmana çok sevindim sensiz eksik olurdu inan, kendi yazımı yazıp seni okumayı seviyorum meydan okuma süresince.

    Evet, zaten sade ve sakin bir yaşamı olan pek etkilenmedi...ben de sen gibiyim.
    Ama o dediğin komşularla kahve içmelik molalar da özlenmiyor değil :)

    Sevgi, ben senin gibi düşünemiyorum, bundan sonra bilinçlenme değil de insanlar daha kötü olacakmış gibi geliyor..Bakalım göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazısı hiç değişmeyecek Zeynebim hiç bor durumda değişmeyen değişmeyecek ama biraz düşünen mutlaka bir şeyler yapacak diye ümit ediyorum,içinde olduğumuz sistem asırlık hemen kalkmaz değişmez ki.
      Bu meydan okumalar artık gelenek hâline gelecek gör bak geçen yıl da Şubat ayı güzel geçmişti şimdi de öyle olur diye ümit ediyorum senin ziyaretine hemen geliyorum ziyaretler çoğaldı darılmaca yok🧡
      Kurabiyeeeem🍃

      Sil
  5. Her zorda bir kolaylık vardır. Bazen de böyle çok çok kolaylıklar olunca en zoru bile kabullenmek hiç zor değil... Ayyy ne çok zor dedim... :) Diyeceğim o ki; hayat aslında bizi hazırlamış. Bu süreçte tescillemiş olduk, yüzleştik... İyi oldu. Tüm insanlık olarak kıymet bilenlerden olalım ve gelecek günler hepimize, dünyamıza güzellikler getirsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanaat etmek büyük nimet,fark edebilmek büyük nimet,anlayamayan anlayacak tek fark biri anladiklariyla yol alacak biri alistiklariyla akıl da bir nimet onu da kullanmak gerek gönül zaten yıllarca ezildi durdu materyalist anlayışın altında ucu görünmüşken tutup kaldırmak gerek.
      Bakalım Mevla neyler neylerse güzel eyler.

      Sil
  6. Bu süreç bize pek çok şey öğretti. En önemlilerinden bir de tüketim çılgınlığımızı bir nebze olsun frenleyebilmemiz sanırım.

    Sıkılmaya zaman bulamıyorsak hem kendimiz hem de çevremiz için iyi şeyler yapıyoruz demektir...

    Sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında fazlalıklar hep gözümüzün önündeydi ama göremiyorduk heralde ;)
      Benden de sevgiler canim🧡

      Sil
  7. Sağlıkla bu dönemi de atlatalım inşallah

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel oldu bu meydan okuma yine toplandık bir araya.....

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Sevgi, öncelikle bloğumdaki problemle ilgilendiğin için buradan da teşekkür etmek istedim sana. Ne güzel ifade etmişsin, tüketim çılgınlığında kendini kaybedenler bu süreci daha sancılı geçiriyor. Ben de son zamanlarda hayatımda sadeleşmeye yöneldiğim ve evde vakit geçirirken kendime uğraşlar bulabildiğim için zorlanmadım. Ama insanların çoğunda bir panik var sanki bu süreçle ilgili. Eşim bebeğimize bez almak için çıktı bugün, herkes çılgınlar gibi alışveriş yapıyor diyor. Umarım hepimiz bazı dersler çıkarız ve hayatımıza uygularız. sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alış-veriş çılgınlığı burada da vardı ilk iki hafta ama şimdi herşey gayet sakin diyebilirim Türkiyede vakalar daha geç göründü buradaki gibi olursa 1-2 hafta sonra daha sakin olur insanlar ama şunu da yazmadan geçemiyorum oradaki haberler insanı cidden hasta ediyor kesinlikle virüsten daha büyük baskıya sebebiyet veriyor.
      Bloğunu severek kullan canım faydalı olduysam ne mutlu bana🧡

      Sil
  10. Doyumsuzluk girdabına kapılmış gidiyorken, dünya ve hayat, yani maddi ve manevi açıdan, kocaman bir "Hop! Ne oluyoruz!"la karşılaştık aslında. Hep birlikte bir farkındalık olmayacak tabii ki, ama bilhassa tüketim konusunda birçok insanın kendine geleceğine inanıyorum, inanmak istiyorum :) Neşeli ve sağlıklı sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki biri el frenini çekmiş gibi oldu değil mi:)
      Buna ihtiyacımız vardı aslında kimsenin de gücü yetmezdi böyle bir şey,Allah'ın bir rahmeti aslında :)
      Sevgiler canım.

      Sil
  11. Ne güzel yazmışsın öyle gerçekten öyle.. Rabbim en kısa zamanda kurtarsın bizi ve tüm dünyayı Gönlüne sağlık canım benim sevgiler 😊 En güzeline emanet olun 🌼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbret ve ders alanlardan olmamızı dilerim.
      Sevgiler Özlemcim :)

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.