18 Nisan 2020 Cumartesi

Şebboy - 16Gün/16Yazı #3


3. Bugün kendini hangi renk hissediyorsun?

Hobi bahçelerinde dolaştım yine bu sabah,hava hem gri hem de solgun bir maviye çalıyordu..serin ama soğuk değildi..kuşların ötüşü bir yandan diğer yandan kulaklığımdaki müzik yine ruhumu gezdiriyor ve meşgul ediyordu..sonra burnuma bir koku geldi..
O kokuyla beraber eski evimin kapısından girdim,oğlum hala küçüktü kızlarımdan hiç biri daha dünyaya gelmemişti..akşam vaktiydi ve mevsimlerde yaz olmalıydı.

Evin avlusunu yeni boyamışım ayın ışığı yansıyor orantısız kalın taşlı duvara,yerleri de ikindi vakti hortum çekerek dip köşe yıkanmışım,zemin beyaz mermerdendi,hava kararıncaya kadar avludaki plastik sandalyelerde komşularım oturmuş masaya kahveler pişirmiş servis etmişim....balkonun önünde kurumaya bırakılan çamaşırlar sallanıyordu,gökyüzünde dolu dolu bir ay vardı cebimde çok az bir para evimde yeterli miktarda odun gıda kahve vardı..dedem dışında bütün sevdiklerim hayattaydı..babannem ölmemişti,gözleri hala mavi mavi dolaşıyordu Kur'an'i Kerim'in sayfalarında..

Henüz gitmemişti hiç biri hiç bir yerlere henüz sarılmalar yasaklanmamıştı henüz uzun uzun yollara düşülmemişti henüz sevilenler ve birbirilerini sevenler bu kadar ulaşılmaz olunabileceğini kimseler tahmin etmemişti,henüz ekmek ve una bu kadar değer verilmemişti..

Henüz bu kadar kıymetli olmamıştı komşularda yanan ışıklar,odalardaki hareketler bu kadar hasretle takip edilmezdi, bir bebeğin açık pencerelerden duyulan ağlama sesi ve minareden duyulan ezan sesi insanı bu denli etkilemezdi yaşamanın tam olarak nelerden oluştuğunu henüz insanlar fark etmemişti..

Bugünkü konu koku değildi biliyorum konumuz renkti..ama işte o renge beni bu koku çekti.
Gözlerimi açıp çiçeğe baktığımda iyice yaklaşıp yapraklarına dokunduğumda kalbim tam da bu renge büründü sanki..işte bu yüzden;
Bu gün ben kokulu bir şebboy adını tam koyamadığım mor pembe bir rengim..





Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

21 yorum:

  1. kokuların hafızası beni çok etkiliyor. seni birden çocukluğuna ya da bir yaz akşamına götürüyor... kokuları saklayamamız çok kötü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koku ve duyguların saklanmıyor oluşunun da vardır bir hikmeti,ben bu ikisinin rabbani bir yerlerde muhafaza edildiğini düşünerek avunuyorum.

      Sil
  2. Henüz sarılmalar yasaklanmamışyı nasıl anlamlı, satıldığında beni çok mutlu eden huzur veren dostum geçen bilgisayarını getirdi ofisr mesafeyle toparladım onu ayrıldık rvlerimize ama sarılamamak işte o an çok koydu yüreğim sıkıldı aktı kanım damla damla içime

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ tarafımızda neden kalp yoktur bilir misin,sarılınca sevdigimizin kalbi oraya değdiği için diye bir söz okumuştum eskiden..şimdi çok iyi anlıyorum.
      Sevdiklerimizin değerini bilelim.

      Sil
  3. Hepsi birbirine bağlı değil mi zaten..Kokular renkler çiçekler.
    Bir çiçek bin ayrı anı saklıyor, bir koku da yine öyle.
    Nasıl kaybolmuyor öylece duruyor anılar onların içinde, pes...
    Seni de almış götürmüş bak, o kokunun içine o anının ilk kaydedildiği güne.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kokuların eskimemesi de ne güzel bir nimet aslında Zeynebim,şükürler olsun.

      Sil
  4. Beni de leylak kokusu zamanda yolculuk yaptırmıştı, renkler kokular karışıyor, hele baharsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leylak kokusu hep paskalyayı hatırlatır bana,Yunanistanda Yunanlı komşular leylak toplayıp vazolarını süslerlerdi paskalyada,işte bir hatıra daha :)

      Sil
  5. Ne kadar güzel bir rengi var gerçekten.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam adını belirleyemesek de gerçekten güzel rengi var.

      Sil
  6. Tefekkür ettiren satırlar... Yüreğine sağlık Sevgi ablacım. Kokuların hafızaya etkileri iyi ki var. Bir çiçek dahi neleri getiriyor hatıra..

    YanıtlaSil
  7. Bazen kokular çağrıştırır ruh durumunu. Güzel anlatmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyledir,teşekkür ederim okuduğunuz için.

      Sil
  8. Merhaba, bloğunuzu yeni takibe aldım 🤗Bloğumda bir sorunum var ve yardım çağırma sağolsun Yüreğimin İklimi,sizin fikriniz olabileceğini söylemiş. Fırsatınız ve yardımcı olabileceğiniz birşey olursa çoookk memnun olurum. Çiçeğin rengine ve yazınıza bayıldım bu arada😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz..teşekkür ediyorum.
      Hemen ziyaretinize geliyorum..

      Sil
  9. Ne güzel bir yazı bu Sevgi'm. Duygulara tercüman olmuşsun. Öyle uzaklaşmıştır ki birbirimizden. Bu şetden bir hayır doğar,insanlar yine birbirleriyle mutlu olmanın kıymetini anlarlar inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hİkmetleri çok olacaktır diye ümit içindeyim..hele biraz daha temizlensin havalar bak İstanbuldan adalar görünmeye başladıysa başka şeyler de görünecektir mutlaka:)
      Çok teşekkür ediyorum canım,hoşgeldin.

      Sil
  10. Merhaba Sevgi hanım..
    Zor bir süreç yaşıyoruz. Yüreğimize,inancımıza göre yaşadıklarımızdan nasibimizi alacağız.
    Tefekkür anlamında..Şebboy en çok sevdiğim çiçeklerin başında gelir. rengi de, kokusu da çok hoştur. Hatta anneannem derdi ki;şebboy anne kokusu gibidir.. Ne zaman şebboy çiçeğini görsem hep aklıma annem gelir. Yakın bir zaman da, dualar dilimizde, yürürüz biz yine hep birlikte..sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Süheyla hanımcım sizi burada görmek beni çok mutlu etti.Şebboyun kokusu gerçekten çok farklı hem çok yoğun hem de akılda kalıcı inşaAllah bir gün tekrar bir şebboy çiçeğim olur ve inşaAllah annemde yakınımda olur.
      Rabbim sevdiklerimizle yaşayıp yaşlanmayı nasip etsin.
      Amin.

      Sil
  11. Koku deyince aklıma çocukluğumda ki hanımeli kokusu geldi yaşanmışlıklar geldi ah ah ... gönlüne sağlık canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.