22 Nisan 2020 Çarşamba

Kimyasal Bazlı Kozmetik Ürünleri Nasıl Bıraktım-Kullandığım Doğal Ürünler


Doğal ve ev yapımı bakım ürünlerine oldum olası ilgim vardı,belki de bu yüzden banyodaki bir çok ürünü aşamalı olarak bu sevgimden dolayı adım adım bıraktım diyebilirim.Bizimkilere de bıraktırdım tabii ki..asla şiddet kullanmadan üstelik,arada bi stres atmak için onları dövdüğüm yalandır :)))
Doğal ürünlere yönelişimin ilk tetikleyicisi kozmetik ürünlerin ibadete engel olabilecek içeriklere sahip olmalarıydı.
Mesela içinde alkol olan bir parfüm ile nasıl rahat edebilirdim?
Veya içeriğini tam olarak bilmediğim bir yüz kremi ile nasıl namaz kılabilirdim?..bu ve bu gibi sebepler tamamen doğal ürünlere yönelmemi ve hatta bir çok ürünlerden tamamen vazgeçmeme vesile oldu..hiç bir pişmanlığım da yok bu konuda..özellikle de çok zarif ambalajlar içinde reklam edilen bir çok ünlü markaların deneyler için hayvanlar üzerinde yaptıkları zulmü gördükten sonra..bir canlının canını yakan üründen ötürü ben güzel görünsem ne olur görünmesem ne olur?..

Artık kullandığım ürünlerin miktarı belli harcadığım para miktarı belli ve bu değişikliğin faydaları yüzümden belli :)
Kozmetik ürünlerin çoğu aslında hem vebal altında kalmamıza hem de haram olan bir çok şeyi kullanmamıza neden oluyor,özellikle en ünlü markalar bu durumda bayraktarlık yapmaktadır..asla katkım olsun istemiyorum bu yüzden..

Peki nedir kullandığım ürünler:

EV YAPIMI SARIMSAKLI ŞAMPUAN

Özellikle de saçlarımın dökülmeleri ile ilgili çektiğim sıkıntıları bir kaç kez sizinle de paylaşmıştım hatta çok faydasını gördüğüm Ev Yapımı Sarımsaklı Şampuan Tarifini de sırf sonuçlarından çok memnun kaldığım için yapımını dahi göstermiştim.O şampuanı hala yapıyor ve hala kullanıyorum.
İlkin olabildiğince Doğal Sarımsaklı Şampuan arayışı içindeyken marketten doğala en yakını ve cebe en pahalı geleni gözümü kapatarak almış denemiştim buna rağmen sonuç beklediğim gibi değildi.
Evde yapılan sarımsaklı şampuandan daha doğalını nerede bulabilirim ki? diyerek şampuanı kendim yapmaya karar verdim,evet baz olarak yine bir şampuan kullanmak zorundayız ama bunu da en az kimyasal içeren türden yana tercih etmeliyiz.
Tamamen kurtulmak henüz mümkün görünmüyor.
Neden sabun kullanmadın diyenlere cevabım şu olabilir;sabunu saçlarımda denedim denemedim değil ama o saçın sertliğiyle insan çok rahatsız oluyor şahsen ben saçımla o şekil hiç rahat hissedemedim dolayısıyla en az kimyasal içeren bir şampuan buldum.

YÜZ/CİLT TEMİZLEME ÜRÜNLERİ

Şampuanın ardından yüz temizleme ürünlerinin de bir kısmını geçen yaz tatilimizden Alaçatı ve Kaz dağları eteklerinde yol kenarındaki doğal ürün satıcılarından bir kısmını da burada Almanyadan temin ettim..
Çok sayıda yüz maskelerim de vardı düzenli olarak kullandığım onları da Yaş Maya maskeleri ile değiştirdim..Tarifler için linke tıklayınız.

NEMLENDİRİCİ ÜRÜNLER 

Nemlendirici olarak da yine burada paylaştığım Ev Yapımı Aloe Vera Nemlendirici ve Kırışıklık Karşıtı Krem kullanıyorum,inanılmaz güzel bir kremdir mutlaka denemeniz gerek,sabah özellikle uyandığınızda yüzünüzü yıkadıktan sonra değişikliği göreceksiniz. (linke tıklayarak yayına ulaşabilir yapımını adım adım görebilirsiniz).

Tüm bu değişiklikler karşısında artık banyomda kişisel bakım ile ilgili bütün kimyasal ürünleri doğal ürünlerle değiştirdim bizimkiler de pek direnmediler sağ olsunlar bunun dışında diş fırçalarımız da artık tamamen ahşap fırçalardır  diş macunlarındaki fluoride'i araştırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum rüya görmüyor oluşumuz epifiz bezimnin körelmesinde ciddi oranda katkısı var bu maddenin,daha doğal hiç mi hiç köpürmeyen bir diş macunu ile arada bir misvak da kullanarak diş bakımı konusunu da halletmiş oldum,ancak geriye çok önemli bir şey daha kalmıştı o da tabii ki nerdeyse her ay yapılan saç boyama işlemi yani saç boyasıydı.

Tereddüt ve uygulama zorluklarından dolayı kınadan uzak durduğum doğrudur ama sonunda aktardan 3 adet hint kınası alarak saç boyatma işlemine de doğal bir çözüm bulunmuş oldu,kına konusu epey detaylı olduğu için onu da ayrı bir yayın olarak hazırlayıp paylaşırım en kısa zamanda..

Kimyasal katkılı ürünlerden kurtulmanın rahatlığı benzersizdir kendinizden bunu esirgemeyin,sadece şunu düşünün mesela;
Sabah uyandığınızda kullandığınız ürünlerin sayısını sayın..kaç adet ürün kullanıyorsunuz ve bunların kaçı kimyasaldır?..
Yani kısaca daha gözünüzü açar açmaz vücudunuza temas eden kimyasalların miktarını tahmin etmeye çalışın..
Yüz yıkama jeli
Diş macunu
Nemlendirici krem
Deodorant
Parfüm
Saç şekillendirme ürünleri 
Bunlar genelde sabah yapılan bakım rutinimizin vazgeçilmez ürünleridir..ya hepsi kimyasal ürünlerden oluşuyorsa?..

Fikirlerinizi merak ediyorum,yorumlarda buluşalım,tavsiyelerinizi ise her zaman heyecanla bekliyorum.



Allah'a emanet olun.

Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

2 yorum:

  1. Çok fazla ürün kullanmam ama yine de bir sürü kimyasalla iç içeyim tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçınılmazdır Handan mümkünse azaltmak gerek.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.