11 Nisan 2020 Cumartesi

Evde Doğal ve Sağlıklı Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?

Karantinanın ilk günlerinde oldukça hevesliydik diyebilirim hoş hala da çocukların hevesi mevcut ancak sanırım günler geçtikçe ebeveynler biraz yorulmaya başladı ki bu da gayet normaldir..
Karantinanın bu kadar uzun süreceğini kimse tahmin etmiyordu elbette çoğumuz bir bilemedin iki hafta kadar sürer diye tahminlerde bulunuyorduk ama öyle olmadıııı :))
Çünkü neden biz mesela 5 gün sonra bir ayı tamamlıyor olacağız :)
İnanılmaz ama öyle..havalar da son günlerde bir güzel bir güzel ki sormayın gitsin yine de çocukları evde olduğumuz süre zarfında eğlendirmek gerekiyor bu gerçek ve ciddi bir görev,inanın bana.
Çünkü tüm bu yaşananlar onların suçu değil,hepimiz bu durumun meydana gelmesi için bilinçli veya bilinçsiz olarak katkıda bulunduk,parmağımızın arkasında saklanmanın anlamı yok..neyse..
Sevgili ama çok sevgili Semmma Ig hesabından bir ev yapımı hamur tarifi paylaşmıştı en son biz de ilk fırsatta denemek istedik..
Elde edilen sonuç harikaydı dolayısıyla mutlaka burada da paylaşmak istedim..


Ev yapımı oyun hamuru için gerekli olan malzemeler her evde olan türden bu yüzden mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum,renklendirme işlemi için evdeki akrilik boyaları kullandık,evinde akrilik boya bulundurmayanlar suluboya ile de sanırım iyi bir sonuç elde edecektir.

Ev Yapımı Oyun Hamuru Nasıl Yapılır? buyrun tarifi aşağıda..


Malzemeler bir tencereye alınıp güzelce pişirilecek,harc kendini toparlamaya başlayınca tencereyi ateşten alın ve soğumasını bekleyin..ardından harcı istediğiniz miktarlara bölerek renklendirme işlemini yapabilirsiniz..





Oyun hamuru mis gibi vanilya koyuyor bunu söylemeden geçmiyorum ve ayrıca bu oyun hamuru kolay kolay kurumuyor,sayısız şekiller yaptıktan sonra hamurumuzu bir kaba aldık ve günlerce aynı hamur ile oynadık ta ki hamurumuzun olduğu kabı güneşte bırakana dek,doğal olarak hamurumuz kapalı bir kapta olduğu için güneşten dolayı terleyip ıslandı ve mahvoldu :))

Son olarak hamuru fırında pişirmek de mümkün,kolyeler falan yaptık biz bu şekilde onlar da güzel oldu :)
Yapacak olanlara kolaylıklar ve iyi eğlenceler dilerim.
Bu ve buna benzer fikirleri önerileri olanlardan da tavsiyeler istiyorum,buna benzer önerileriniz varsa lütfen bizimle paylaşın.

Sağlıklı kalın,Allah'a emanet olun..




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

2 yorum:

  1. Ay bizim kız bayılıyor oyun hamurlarına. Bunu deneyelim bizde. Keyifli oynamalar olsun. Biz bu aralar yeni başlayanlar için ebru seti almıştık. Ebru yapmaya çalışıyoruz.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahsen ebru sanatını ben de denemek isterdim burada Almanyada öyle bir set bulmak oldukça zor iyi eğlenceler diliyorum :)

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.