17 Nisan 2020 Cuma

En Sevdiğim Köşem 16Gün/16 Yazı #2


2. Şu sıralar evde en sevdiğin köşen neresi? Orayı özel kılan nedir?

Panik odası diye bir film izlemiştim bir zamanlar,panik anında kendini güvenli hissetmek için özel olarak yapılmış bir odaydı orası..virüsün baş gösterdiği ve insanların paniğe kapıldığı günlerden bu güne dek ben de panik odama koştum sürekli..
Bu dönemde bazı zaman dilimlerinde yalnız kalmayı çok arzulamıştım oysa.ne bileyim belki bir kitap okumayı belki bir şeyler örmeyi veya yarım kalanları tamamlamayı gibi şeyler veya kafamdaki sessizliği dinlemeyi düşüncelerimi not almayı,koşmamayı yorulmamayı çok istedim.Ama öyle zor anlar oldu ki bazen;dehşete kapıldığım nefes almakta zorlandığım,ölüm meleğinin evimizin içinde dolaştığını hissettiğim..dünyalık olan ne varsa tamamen önemsizleştiği anlardı bunlar kısaca.
Vatanımdan uzak ailemden uzak bir yerlerde yaşamanın tam olarak ne kadar zor olabileceğini bir kez daha deneyimlediğim anlar..
Bu gibi durumların etkisi altında kalınca insan sürekli güzel bir haber veya sakinleştirici bir cümle duymak ister.
Foto kaynak:Flickr - Temsili Fotoğraf
Paniğe kapıldığım anlarımı geçirdiğim köşemi paylaşmak istiyorum bu yüzden.Çünkü bu zor dönemde ben genelde hep buradaydım hep buraya koştum hep buraya sığındım.. bir türlü toparlanamayan kırıklarımı hep burada toparladım.İnsan  kelâmı anlamını yitirdiği anlarda buradaydım,birini yanımda istediğimde buradaydım,hatalarımı günahlarımı gözden geçirip ''nerede hata yaptık'' diye büyük büyük sorular sorduğumda yine buradaydım.
Kıymetli eşim de çok destek oldu,dostlarım da,onlar benden biraz daha soğukkanlı ve aklı selim davrandı ama ben ipin ucunu çok kez kaçırdım diyebilirim..bu köşe işte o anların köşesi,hem panik hem de en sevdiğim köşem oldu.

Ve zamanla toparlandıkça gündelik yaptığım şeyleri yapmaya başladım en sevdiğim köşe yine bilgisayarımın başı oldu,dünyaya açıldığım köşe yani blog alemi..her blog yazarı olabildiğince dikkatle seçti cümlelerini sanki hiç biri felaket tellalığı yapmadı,her yazının getirisi faydalı oldu bu yüzden blog benim için hala en sevdiğim köşelerden biri olmaya devam edecek.




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

21 yorum:

  1. Kırıldık ve toparlanıyoruz inşallah... Gurbette olmak insanın endişelerini arttırmıştır eminim... Orada olan için de zor burada yaşayan sevdikleri için de zor... Anlayabiliyorum sizi...
    Sağlıklı günler göreceğiz inşallah ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AMin ya Rabbi..heybemiz güzel şeylerler doldu desene :)
      Sevgiler Şebnemcim.

      Sil
  2. Şu masa resimleri çok hoşuma gidiyor. Çok düzenli, çok modern görünüyor sizin köşenizde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir obje veya eşyayı daima güzel gösteren şey arkaplandır :)
      Aslında bu fotoğrafta güzel olan şey masa veya üzerindekiler değil,duvar kağıdı ve odanın ışığıdır ;)
      Sevgiler.

      Sil
    2. Masa derken çevresini de kast etmiştim. O masayı tek başına görsem de beğenirim ama tabi ki arkaplanı, yansıyan o ışık daha çekici kılıyor:)

      Sil
    3. Kesinlikle öyle canım ışık ana faktör daha güzelleri senin olsun dilerim🧡

      Sil
  3. Hımmm, sabahtan bu zamana köşenin yeri değişmiş , bu fotoğraflar daha güzel olmuş :)

    Yüreğimizdeki köşeleri huzurla doldurmadıktan sonra dışarıda bize köşe yok. Çok şükür ki bulmuşsun o huzuru canım.

    Gerçekten de bloglar en okunası yerler oldu, abuk subuk, panik şeyler yazmıyor oralarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O korku bilinçli olarak da yayıldı demedi deme :)
      Bloglarımız iyi ki var!..
      İlk eklediğim fotoğraflar fazla samimiydi,kendime saklamak istedim.

      Sil
  4. Ben de ailemden uzaktayım ve son iki yazdır memleketime gitmek kısmet olmadı..Bu yaz da olmayacak gibi görünüyor. Bunalıyorum, özlem dayanılmaz bir hal alıyor bazen ama sonra kendimi şöyle teselli ediyorum: herkes sağlıklı olsun, Rabbim güzel şeyler için bir araya gelmeyi nasip etsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükürler olsun ki sen en azından yurt içindesin,benim memleketimle aramda 2000km'den fazla mesafe var..şükürler olsun ki doğup büyüdüğün yerdesin herkes seninle aynı dili konuşuyor sana sonradan gelmiş,istenmeyen kişi olarak kimse bakmıyor,bunalr önemli.
      Şükürler olsun ki sabah bir günaydın bir hayırlı olsun bir geçmiş olsun bir afiyet olsun diyenin var burada onlar da yok..dilerim en güzel zamanda kavuşursun tekrar sevdiklerinle gerçek şu ki onlara çok ihtiyacımız var.

      Sil
  5. Bu süreç benim de uzun zamandır ilgilenemediğim bloguma tekrar dönüş yapmamı sağladığı için çok mutluyum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin adınıza çok sevindim blog alemi vefa doludur hoş Geldiniz tekrar🧡

      Sil
  6. Gurbet böyle zamanlarda daha zor olmalı,
    çalışma masandaki minyatür sobaya bayıldım.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça zoruna gidiyor insanın neden ce ne için uzakta olduğunu sorgulayıp duruyor,o soba komple demir döküm,memleketten🧡

      Sil
  7. Köşelerin de sen gibi işte, seni anlatıyor.
    O ilk köşe en büyük sığınak, oradan başka gidecek daha güzel yer yok.. Ve çok şükür ki gidebiliyorsun oraya, bir de gidemeyenlerin halini düşün..

    Çok zor bir şey Sevgi, bir yerde yabancı kalmak, ailenden ayrı kalmak.. Özlem hasret bir yerde dayanılır belki ama bulunduğun yeri ve durumu düşününce insanın nefesi kesiliyor.. Aklıma geldikçe dua ediyorum, inan..kolay geçmesi için..

    İkinci köşe de hep dursun, seni bize ulaştırmaya devam etsin daha çoook yıllar.
    İyi ki varsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allaha sonsuz şükürler olsun ilaçsız paranoyasiz geçti sayılır burada vakalar epey azaldı bu virüsün aslında iki yüzü var şimdi anlaşılmaz ama bir gün mutlaka ortaya çıkacak.
      Korku virüsten de etkili Zeynebim ne senaryolar kurdum bilemezsin🙈
      Rabbim tekrar sevdiklerinizle olmayı nasip etsin dilerim
      Amin.
      Güzel Zeynebim🧡

      Sil
  8. Yaparim diye dusundugum hic bir seyi yapamadim oysa sevinmistim okul yok stres yok git gel yok ama oyle olmadi iste,siz de iyi ki varsınız burada,güzelliklerle buluşalım her zaman🧡

    YanıtlaSil
  9. benim de küçük bir arka odam var orda bütün yarım kalan örgü dikiş nakış açtım bu dönemde hepsinden birazcık birazcık yapıyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. yeter ki sağğlık olsun da gerisine zaman iyi yönde çözüm olacaktır inşallah

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel dile getirmişsin öyle her zaman ki naif ve içten anlatımını çok seviyorum gerçekten.Rabbım en kısa zamanda sağlıklı huzurlu günler görmeyi nasip etsin inşallah ..Bu arada
    seccadenin rengi çok güzelmiş ve çok güzel bir kare olmuş bayıldım gönlüne sağlık canım benim En güzeline Emanet olun sevgiler ...

    YanıtlaSil
  12. Cok güzel bir köse canim benim. Bu günleri atlatacagiz insallah.

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.