15 Ocak 2020 Çarşamba

Yetişkin Eğitim Kursumun İlk Günü


Bu söz;

Dininizi iyi Öğrenin, ona göre yaşayın. Yoksa Yaşadığınızı Din Zannedersiniz. 
Hz. Ömer (r.a.)

sonrasında da bu hadis-i şerif;

“İlim talep etmek / öğrenmek her Müslümana farzdır.”
(İbn Mace, Mukaddime, 17)

Boş geçen günlerimde beynimin içinde zaman zaman kendini hatırlatıyordu zaten..
İlim öğrenmek,dini öğrenmek,bildiğimi düşündüğüm zamanlarda bile öğrenmeyi terk etmemek öğrenmeye devam etmek bilgime bilgi katmak veya var olanı canlı tutmak veya bildiklerimle yol almak..
Bu ve bu gibi düşünceler iç huzurumu rahatsız eden endişeye dönüştü.Nefs bunların hiç birini emretmez tavsiye etmez çünkü ama insan bir yerlerde ruhunu besleyecek ciddi anlamda vaktini daha da kıymetlendirecek bir şeyler istiyor,gerek bilinçli olarak gerek farkında olmadan böyle bir arayışa giriyor.
Ha,bazen nefs oyalanmak için bir çok şey buluyor veya icat ediyor Şeytan da diğer yandan öneriler ile geliyor ki bu öneriler oldukça cezbedicidir genelde,insan onlara kolay kolay hayır diyemiyor ama bazen de duraksıyor öylece.
-Ya ben ne yapıyorum?..türünde bir soru yöneltebiliyor kendi kendine..
Bunca boş zamanım var veya zamanımı daha doyurucu daha tatmin edici daha yapıcı kullanmam gerek diye düşünüyordum.Zamanın hiç bir şakası ve jesti olmaz kimselere kıyak da geçmiyor.Yıllar geçiyor hem de hızlıca geçiyor bu dünyadan çok ahiret için de bir şeyler hatta dünyada iken ahiret için ciddi yatırımlar yapmamız gerektiğini biliyoruz ama beynimiz uyuştu,hızımız arttı diye nerdeyse harekete geçemez olduk..
Benim nicedir bu tarz düşüncelerim vardı.
Boş zamanımı daha üretici daha doyurucu şeyler yaparak geçirmek istiyordum bununla beraber benim gibi düşünen insanlarla bir araya gelmek istiyordum.Hayatımda sadece yeni birilerinin girmesini değil,benimle ortak yanları benzer ilgi alan ve endişeleri olan insanlar tanımak istiyordum..
Kızlarımın gittiği Kur'an kursundan yetişkinlere dair düzenlenen bir kurs haberi gelmişti geçen ay.
Kurs haftanın bir günü olacak dört saat sürecekti,kurs sadece bayanlardan oluşacaktı.
Epeyce düşünme fırsatım oldu,bir yandan gitmek istiyor diğer yandan ise hem nefsim hem Şeytan her cepheden yaklaşıyor veya saldırıyordu da veya evde durmayı daha şirin gösteriyordu..
Ama ruhum öyle demiyordu,hafızamdaki bilgilerin yavaş yavaş solmaya başladığını da gün geçtikçe fark ediyordum dolayısıyla bu kursa ve kendime bir şans vermek istedim.
Bugün kursun ilk günüydü..
Kurstaki bayanların sayısı oldukça fazlaydı,her biri hem farklı hem kendine özgü kişiliklere sahipti.Kimisi dini baştan veya sıfırdan öğrenmek için gelmişti kimisi bilgilerini tazelemek kimisi bilgisini artırmak için,amaçlar birbirinden güzeldi kısaca..
İki yıl sürecek olan bu kursun ilk gününde kendimizi tanıttıktan sonra ilk işimiz iki yıl sonraki kendimize mektup yazmak oldu..biraz gülümseyerek biraz o iki yıl sonraki halimizi hayal etmekte zorlanarak yazıldı mektuplar ve teslim edildi..araya molalar girdi molaların ardından tanışma oyunları  oynandı ki onlar da çok eğlenceliydi..kursun sonuna doğru başlangıç olarak tefekkür ile ilgili küçük bir ödev de verildi..
Bu kurs vesilesiyle hayatımın daha da renkleneceğini daha da anlam kazanacağını ümit ediyor hatta hissediyorum..
Fotoğraf özenle süslenmiş çalışma masamızdan,mumlar yakılmış tatlı tatlı ışıklandırma ile desteklenmişti..masanın üzerindeki kitaplar kalemler not defterleri ajandalar gönlümü mutlu etti.
Öğrenmek ve tekrar öğrenci olmak ne kadar da güzel bir şey..ilim öğrenmek için bir yola girmek ve yalnız olmamak ne kadar da güzel bir şey,böyle bir nimeti nasip eden Rabbime şükürler olsun.


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

2 yorum:

  1. Yeni ve faydalı şeyler öğrenmek insanı her zaman mutlu ediyor... Ne mutlu size

    YanıtlaSil
  2. Harika bir teşebbüs olmuş, kutlarım seni <3

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.