16 Ocak 2020 Perşembe

Dizi:Hekimoğlu

Yıllar yıllar evvel henüz yabancı dizilerin Türkçe versiyonu bu denli gündemde değilken izlediğim House M.D dizisi vardı..oldukça ilgi çekici bulduğum bir diziydi,tıp ile uzaktan yakından ilgilenmeyen benim bile dikkatimi çeken ilk faktör tabii ki de biraz aksi bir muzip bir hekimin tavır ve düşünme tarzıydı..
Geçen gün Youtube'da dolaşırken karşıma Hekimoğlu adında bir görsel çıktı,yeni bir dizi olduğunu henüz bilmiyordum malumdur ki bizim evde Kanal D ,Fox,Show Tv gibi kanalların izlenmesi nicedir yasakların arasında yerini almıştır ancak bu diziye hazır çocuklar da uyumuşken bir göz atmadan da edemedim.

Dizinin genel kurgusu beni yukarıda da bahsettiğim gibi House dizisini izlediğim yıllara götürdü,çok çok keyif alırdım izlerken,House'un karakteri nasılda ilgimi çekiyordu o zamanlar :) Hekimoğlu da oyunculuk baımından orjinal versiyonunu cidden pek aratmıyor,epey başarılı buldum özellikle de Hekimoğlu karakterini canlandıran Timuçin Esen'i..Yanılmıyorsam Müslüm karakterini de yine büyük bir başarı ile o canlandırmıştı.
Müslüm filmi demişken o film ile ilgili yayınımı okumak isteyen hemen ŞURAYA tıklayabilir.

Timuçin Esen ile beraber oyuncluğunu beğnendiğim Okan Yalabık da yer alıyor.
Dizi araştırma yapan bir hastanede geçiyor,hastanenin ismi Valide Atik Hastanesi ancak gerçek adı bu değil,elbette ki senaryo gereği değiştirilmiştir yoksa adını gören bir çok kişi tıbbi başarısından dolayı kapısını çalıp bizzat Ateş Hekimoğlunu (Timuçin Esen) soracaktı :)
Dizi İstanbul Tuzla'da Okan Üniversitesi Hastanesi'nde çekiliyor yani dizideki hastane aslında var ama yok..buna rağmen oldukça güzel ve kaliteli bir dizi olduğunu söyleyebilirdim..Entrika yok ahlaksızlık yok ihanet yok mafya yok şiddet yok,mis!..
Gerçi tıbbi terimler çok fazla,bilmediğimiz bir çok hadtalığın adını ilk kez duymamız da cabası ama izlenmeye değer diye düşünüyorum..
Çocuklar uykudayken veya evde yokken izlemeye çalışıyorum ancak bu diziyi gece izlemek sanki daha bir keyifli gibi geliyor bana :)

Tavsiye edebilirim :)

Sevgiler ve izleyecek olanlara şimdiden iyi seyirler..


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

18 yorum:

  1. Ben pek dizi izlemesem de merak ettim şimdi. Teşekkürler tanıtım için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pek dizi izlemem varsa yoksa film veya belgesel ama bu dizi fena değil.

      Sil
  2. Eşimle diziyi nedense daha izlemeden eleştirmiş, saçma bulmuştuk. Sebepsiz bir önyargı ile yaklaşmıştık. İzlemek istediğim bayağı bir dizi var. Sanırım sıra bu diziye gelemeyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeden eletirenlerden biri de benim özellikle son dönem dizileri izlenecek gibi değil (benim için) ancak bu diziyi bana orjinalini hatırlattığı için izledim.

      Sil
  3. Son yıllarda istikrarlı bi şekilde başlayıp bitirebildiğim tek dizi "Şahsiyet"oldu. Tam bi dizi özürlüyüm sanırım. Sinema daha kolayıma geliyor galiba, tembel işi belki de :) Keyifli vakitlerin olmuş Sevgi ne güzel, daim olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Şahsiyet benim de aklımda var bahsettiğin iyi oldu :)
      Sinema benim de kolayıma geliyo;)

      Sil
  4. house ara sıra izlemiştim eskiden çok iyi bir diziydi hepsini izlemedim ama :) bu versiyonuna bakasım gelmiyor yaa ama senin bu yorumundan sonra denerim bir belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. House çok iyiydi bayağı iyiydi bu da iyi ama bayağı iyi diyemem çünkü uyarlanmış bir dizi.

      Sil
  5. Oğlum da söylemişti. Sevdiğim dizinin yerli versiyonu çekilmiş, izle diye.
    Hayır, çocuklarım tv izlemez nasıl her şeyden haberdar oluyorlar bilmem :)
    İzlemedim ama buyazıyı okuduktan sonra hafiften meraklanmadım desem yalan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tv izlemediğim halde Youtube'da karşıma çıktı ve izledim bir şans ver sararsa izlersin sarmazsa kimse alınmaz :)

      Sil
  6. Ben de göz ucuyla denk geldim, tam olarak izleyemedim. Göz ucuyla gördüğüm fena değil. Timuçin Esen gerçekten iyi bir oyuncu, diziye karakterini koymuş. Bizde de var açılmayan kanallar, ATV ve türevleri gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu adam başka bir dizide başrol oynamalı evet bu dizi iyi ama hep orjinalini çağrıştırıyor başka bir şeyler üretmeleri lazım bu oyuncu henüz hayattayken bence verebileceği çok şey var daha.

      Sil
  7. bariz dr, house kopyası olmuş, bir çok dizi de yaptıkları gibi.
    ne yazık ki sevemiyorum orjinalini seyredince. niye böyle her şeyi
    kopyalıyorlar anlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ben de aynı fikirdeyim de malzeme bundan ibaret ne yazık ki kopyalamayı millet olarak tercih ediyoruz oysa doğru düzgün bir tarih dizisi çekilse mesela bu geleceğimize bile yatırım olur çocuklarımızın ve daha da çok gençlerimizin kahramnlara ve model iahsiyerlere çok ihtiyacı var örneğin bu yolda bir çok şey yapılabilir şanlı tarihimizde kahramanlarımızın sayısı o kadar çok ki veya alimler veya mucitler kısaca malzeme çok fazla ama gözler hep Batıya bakıyor :(

      Sil
  8. "kadın"dizisi eşimle benim yıllardır izledigimiz,tek dizi o da bir an önce bitse iyi olacak.
    Onun dışında TV izlemiyoruz.
    Eşim sebebi acikoturumlari ülke gündemini takip etmek amacı ile ,izliyoruz.
    İyi ki net var eski dizilerden arada seçmeler ,en güzeli de radyo tiyatrosu ve sesli kitap ,elim iş yaparken,kulağım onda sürüp gidecek.
    Timuçin Esen oyunculuğunu beğendiğim birisi,ne yazık ki diziler kendini tekrarlarla dolu...
    Emeğinize sağlık.
    Belki arada bakarsam fikirlerimi paylaşmak isterim .
    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülke gündemi önemli tabii :)) benim eşim de yakından takip eder..
      Kadın dizisini hiç izlemedim dediğim gibi birç ok kanal veya yapımlara karşı inanılmaz tedbirli ve temkinliyim.
      Benden de selamlar sevgiler Merih hanım yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  9. Bir kaç bölüm izledim.. Kurgusunu beğendim. Benim Doktor dizileri ile ilgili tek rahatsız olduğum konu hastaların iyileşme süreci ile ilgili.. bu konuda hassasiyet gösterip, insanları yanlış yönlendirmeseler keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuçta bunlar sadece dizi,kurgu yani..ha doğruluk yapı var mı elbette hatta sağlık ile ilgili olduğu için çok titiz çalışmaları gerekir kanaatindeyim..

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.