16 Aralık 2019 Pazartesi

Kütüphanede Çocuklara Özel Etkinlik


Cuma günü hava oldukça kapalı ve kasvetliydi..çocukları okullarından aldığımda hiç eve gelesim böylesine kararmış bir havada haftasonuna dair planlar yapma hevesim bile yoktu..kısa bir süreliğine kasabayı arabayla turladık ardından geçen hafta çocuklara söz verdiğim kütüphane ziyareti geldi aklıma..
Olabilirdi aslında..
Kapalı havada yapılabilecekelr arasında daima iyi bir tercihtir kütüphaneye gitmek..
Böylece kütüphanenin yolunu tuttuk,dışarısı epey kalabalıktı belli ki kütüphanede Hristiyanların Noel ve Yılbaşı kutlamaları ile ilgili etkinlikler düzenlenmişti.
İçeriye girdiğimizde büyük bir kalabalık ile karşılaştık,kalabalıktan önce kulağıma bir çelo sesi geldi...Üyelik kartımı kaybettiğim için bir yenisini aldım ve çocukların bir çok etkinliğe katılması için verilen kartlardan aldık.
Kartların üzerinde yapılabilecek etkinlikler vardı mesela:
-Kardan adam yapımı
-İğneleme sanatı (tam adı bu değil ama inanın ki adını bilmediğim için böyle bişey uydurdum :)
-Kurabiye yapımı
-Kuş yemi yapımı
-Renkli dövme yapımı

Kütüphanenin içinde anneler için bir cafe bölümü çocuklar için oyun oynama alanları bir de bu etkinliğe özel olarak düzenlenmiş masalar vardı..çocuklar etkinliklerden birini yaptıktan sonra etkinlik sorumlusu olan görevli etkinliği yaptığımıza dair bir yıldızla kartımızı işaretliyordu.
Ayrı bir yerde ev yapımı kek ve pastalar vardı fiyatları da 50cent civarindaydı yani çok uygundu..



Uzunca bir zaman kaldık burada ben kitapların arasında dolaşırken kızlarım bir çok el işiyle meşgul oldular adını bilemediğim iğneleme sanatını büyük kızım çok sevdi küçüğü ise bu köşeden ayrılmadı desem yeridir..














Tam 2.5 saat kaldık,hava kararmaya başlayınca iyice acıktık dolayısıyla evin yolunu tuttuk..etkinlik dediğim gibi Hristiyanların bayramları ile ilgiliydi ama kütüphanede bu pek belirgin ve baskın değildi bir çok ülkeden gelen insanların bir arada olup kaynaşması çocukların cıvıl cıvıl koşuşturmacası ve en nihayetinde bu etkinliklerden ailelerin istifade ediyor oluşu çok hoşuma gitti.
Kitabı kucağına alıp okuyan o genç adam hoşuma gitti,çocukların oynaması için çeşitli ve her yaşa oyuncakların oluşu hoşuma gitti hatta birazcık kestirmek isteyen minikler için döşek yastık gibi şeylerin olmasına da çok güzeldi..bir tanesi üst kata çıkılan merdivenin altında uyuyakalmıştı bu manzarayı görmek de hoşuma gitti..çok uygun fiyata satılan yiyecek ve içecekler hoşuma gitti ama daha da çok canlı müzik hoşuma gitti ortama inanılmaz güzel bir sıcaklık katıyor hemen fark ediliyordu,başka bir tarafta dizili duran Burda dergileri de hoşuma gitti..kısaca ortam çok güzel düzenlenmiş ve bir çok detay düşünülmüştü..

Vakit geçirebilmek için kütüphaneler daima harika bir tercihti benim için zaten, özellikle de kış günlerinde :)


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

10 yorum:

  1. Ne kadar sımsıcak bir ortammış. İyi ki gitmişsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmeden etmeden güzel bir gün geçirmiş olduk :)

      Sil
  2. muhteşem bri etkinlik olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel çok tatlı çok şirin kiiii :)

    YanıtlaSil
  4. Çocuklarınızla yaptığınız aktiviteler çok güzel 😍 çok iyi bir annesiniz ❤

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Günümüzde çocuklar için özellikle çok güzel şeyler var gerçekten.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.