18 Aralık 2019 Çarşamba

Ev Yapımı Sarımsaklı Şampuan - Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır Yapmaya Değer Mi?


Son iki haftadır saçlarımı yoğun bakıma almış bulunuyorum,doğuştan kuru bir saç yapısına sahip olduğum için saçımı gerek nemlendirme gerek uzatma bakımından yıllardır artık benimsediğim sorun olmaktan çıkıp sıradan bir rahatsızlığa dönüşen durumlara alıştım diyebilirim..
Cümle çok sağlam oldu yalnız :)
Neyse sevgili canlarım göz ardı edesiniz bu tür kusurlarımı..dediğim gibi saç inat mı inat.
Ne nemleniyor ne de güzel bir şekilde uzuyor,öyle kafasına göre olan bir kafa ve saç benimki..
Tüm bunlara zamanla alıştım tabii ama saçımın dökülmesine nedense göz yummak o kadar da kolay değil..bugün size bahsedeceğim şampuanın saç dökülmesinde de etkili olduğu için benim gibi sorunları olanlar için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Saçıma uyguladığım tek kür sarımsaklı şampuan ile sınırlı değil ayrıca daha hafta içi yaptıklarım var inşaAllah bunları da ayrı ayrı postlarda sizinle paylaşacağım.
Olur da saçıyla başıyla yine başı dertte olan canlar varsa istifade etsinler isterim..
Ama evvela sarımsaklı şampuan ve daha doğrusu ev yapımı sarımsaklı şampuan konusunu ele almak istiyorum.

Sarımsaklı şampuanın faydaları nelerdir?
Sarımsaklı şampuan nasıl yapılır?
Yapmaya gerçekten değer mi?


Tüm bu soruları kısaca cevaplamak istiyorum,yukarıda da bahsettiğim gibi son iki haftadır bu konuyla epey haşır neşir oldum bir parça da deneyim elde ettiğimden bilgilerimi size de aktarmak istiyorum.

En başından şunu söylemek istiyorum:

Piyasada bir çok saç dökülmesini önleyen ürün mevcut ben bunlardan bir kaçını kullandım ödediğim paradan çok ümit dolu oluşuma ve beklediğim sonucu almayışıma üzülüyorum artık almak da istemiyorum..
Kozmik bakım sitesinden sevgili G.hanımın tavsiyelerine her daim önem veriyordum bu sarımsaklı şampuan tarifi de o siteden yola çıkılarak yapıldı.

Sarımsaklı şampuanın faydaları nelerdir?

Sarımsaklı şampuanı kullanmaya başladığımdan beri saç dökülmesinde büyük bir azalma fark ettim bununla beraber saçlarımın daha dolgun ve sağlıklı olmaya başladığını gördüm.

Sarımsaklı şampuan nasıl yapılır?
Yapımı oldukça kolay ve zahmetsizir tek sıkıntılı yanı örneğin haftada bir veya onbeş(15) günde bir tekrar hazırlanma ihtiyacı dışında bir zorluğu yoktur.

Sarımsaklı şampuan sonradan kokar mı?..
Evet,hafif bir koku mevcut ancak bunu ayrı bir şişede muhafaza edeceğiniz karanfil suyu ile durulama yaparak önleyebilirsiniz.
Ben kokusundan pek rahatsız olmadım öyle güçlü bir kokusu da yok açıkçası olsa da bana sağladığı faydadan sonra ''olacak o kadar'' diyerek hoş karşılıyorum..
Sözü uzadıkça uzuyor hemen yapımına geçiyorum :)


Sarımsaklı Şampuan Nasıl Yapılır - Resimli Adım Adım Anlatım


  • Bir diş veya sarımsak küçükse iki diş sarımsağı file şeklinde (dilim) doğrayın
  • Önceden temin ettiğiniz şişeye (veya boya setlerinden çıkan oksidan şişesini de kullanabilirsiniz)bir haftalık kullanım için şampuanınızdan ekleyin
  • İçine sarımsak dilimlerini ekleyin.
  • Bir çay kaşığı bal da ekleyebilirsiniz 
  • (ben balım onarıcı etkisine inandığım için bal da ekliyorum)
  • Olabildiğince çalkalayın.
  • Kısa bir süre sonra bütün malzemeler homojen bir hal alacağı için çalkalanmasa bile endişelenmeyin.Nasıl olsa her şey o şişenin içinde.

İşte bu kadar basit ve saçınızı bu karışım ile normal bir şekilde yıkayın.Sarımsağın kokusundan endişe duyuyorsanız bir kaç dal karanfil kaynatarak saçınızı duruladıktan sonra karanfil suyu ile de son kez durulamanızı tavsiye edebilirim.
Sarımsağın kokusunu bastırmak için hazırlayacağınız bu karanfil suyu da saç dökülmesini önlemede de çok çok etkili yani saçınıza tam iki kür uygulamış olacaksınız :)

Saçların doğal yapısına zarar vermeden saç dökülmesini önleyen, saçın dokusunu tekrar yapılandıran ve en güzel de ağır kimyasallara maruz kalmadan bu güzel şampuanı gönül rahatlığı ile öneriyorum..

Önümüzdeki hafta sarımsaklı şampuan ile beraber hafta içi iki kez uyguladığım iki saç kürünü de sizinle paylaşacağım inşaAllah..ümit ediyorum ki faydalanırsınız..

Resimli Yapım Aşamaları


Yapımı kolay faydası ise zaman içinde az sabır göstererek görülen iyi bir öneridir sarımsaklı şampuan,yayının bailığında yer alan sorunun cevabı tam da bu kısaca..
Sarımsaklı şampuanı yapmaya geçrekten değer muhakkak denemenizi ona bir şans vermenizi tavsiye ediyorum..

Yorumlardayız :)


Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

20 yorum:

  1. Benim de çok dökülüyor, bir ara yağ kürü yapayım demiştim ama üşengeçim ben. Yağlar öyle kaldı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende dökülme durdu diyebilirim,saçıma rahat rahat dokunabiliyorum şimdi,bundan önce dokunmaya korkuyordum.

      Sil
  2. ne güzel saç dökülmesini azaltmayı başarmışsınız ben ilk duyduğum daşampuan adını ya sarımsak kokmayız inşallah dedim ama sanırım öyle olamayacak teşekkür ederiz formül için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı için de geçen son durulamalı karanfil ile yaparsanız sarımsak kokusunu alır,ben iyice duruluyorum hafif bir kökü kalıyor saç yaş iken sonra azalıyor şahsen rahatsız olmuyorum faydasına yoğunlaştım açıkçası hem koksa ne olur zombiler yaklaşmaz😇

      Sil
  3. Sarımsak saç dökülmesine birebir. Çok çok iyi bilirim.Bu şampuanı yaparım canım.Harika tarif ve harika bilgiler ♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçların kalitesini değiştiren bir karışım oldu benim için artık olmazsa olmazım.

      Sil
  4. Böyle organik çözümleri çok seviyorum ama bitkisel şeyler saçlarıma hiç iyi gelmiyor.
    Senin fayda görmene sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir canım ben organik çözümleri çok severim.

      Sil
  5. Sarımsağın girmediği yer kalmadı, ne kadar güzel bir bilgi vermişsiniz.

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık evde yapılmış olanı kullanmak her zaman en iyisidir ama yapamayacak olan da varsa Fyto diye bir şampuan var aktarlarda belki denk gelmişsinizdir hem çok güzel kokuyor. 4 sene önce kullanmıştım şimdi bulmakta güçlük çekiyorum. Bunu da eklemek istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaştığınız için teşekkür ederim bahsettiğiniz ürüne hiç denk gelmedim ona benzer bir ürün denemiştim onun da kokusu hoştu,ev yapımı olanında koku kalıyor ama saçlar kuruduktan sonra pek de fark edilmiyor.

      Sil
  7. becerikli hanımlar yapar tabi
    en güzelinden ellerine sağlık
    faydasını görün inşallah
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Yeni yıl sizler için sağlık, mutluluk ve huzurla dolu bir yıl olsun; Yeni yılınız kutlu olsun. Sevgilerle.:)

    YanıtlaSil
  9. Saç dökülmesi muzdarip olduğumuz kadınlardan. Bir süre sonra artık mücadele gereksiz deniliyor ama yine de en azından bu süreci geciktirmek için önlem almak önemli. Sağolasın Sevgi :)

    YanıtlaSil
  10. Benim de saçlarım çok dökülüyor lütfen başka şeyler önerir misiniz? Dayanamıyorum artık bıktım bıktım bu saçtan elini atamıyorum hepsi elimde kalıyor şerit şerit saçlarım o kadar kalındı ki şimdi saç kalmadı bende. Bu sarımsaklı şampuan yaptım bir kere az once bir sonraki hafta için de yaptım oraya koydum inşallah faydalı olur hala da dökülüyor ama ilk kullanışım tabi. Başka onereceginiz birşeyler var mı bid ehint yağı iyi geliyor Jul diye duydum siz ne düşünüyorsun uz??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saç sorunları son bir kaç yıldır sürekli olarak yaşadığım bir durumdur bu sebepten dolayı bir çok şey denedim sarımsaklı şampuanın etkisini isterseniz kaynatılmış bir kaç karanfilin suyunu saçınıza spreyleme yöntemi ile destekleyebilirsiniz.
      Karanfil kürü de saç dökülmesini önlüyor elbette her şey dışarıdan halledilmiyor bazen hayatımızdaki stres miktarı da saçlarımızı etkiliyor stresten uzak durmak gerekiyor her ne kadar zor olsa da..kısaca stresten uzak durmaya çalışın beslenme alışkanlıklarınızı da mutlaka gözden geçirin..sizi çok iyi anlıyorum kendinizi üzmeyin ne olur.
      Sevgiler.

      Sil
  11. sorma istediğim hangi şampuana sarımsak koyucaz yani doğal olduğunu nasıl anlıycaz onu anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığınız şampuana katabilirsiniz veya daha doğal bir şampuana da ekleyebilirsiniz.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.