5 Eylül 2019 Perşembe

Okuyalım:Kuyucaklı Yusuf



Kuyucaklı Yusuf tatil boyunca gittiğim her yere benimle gelen incecik kolayca bitirebileceğim diye inandığım bir kitaptı ancak öyle olmadı :)
Kendisiyle iki ülke gezdim yine de bitiremedim,belki de bu yaz tatilinin tek eksiği kendimi kitabıma vererek yaz mevsiminin uzun öğle vaktini okuyarak geçiremeyişimdi ve evet bu durum gerçekten gücüme gitti.
Tattile çıkmadan evvel kitaplarımı sipariş etmiş onları okuyacağım diye hayallerini kurmuş,yaz sıcağında kendimi kitaplarıma vererek çevrenin tatlı sesleri eşliğinde yolculuklara çıkama hayalim bir güzel batıverdi böylece.
Olmadı.
Bu kitap ile ilgili yazacaklarım da bundan sebep hem yetersiz.Neydi bu kitabın konusu ve bizlere ne analtmak istiyordu,neler yaşanmıştı neden yaşanmıştı onca şey?..
Tam olarak kitabı anlayamadım tam olarak kendimi kitaba veremedim..alttaki fotoğrafın arkaplanını göüyorsunuz,deniz kıyısında bile kitap yanımdaydı ama olmayınca olmuyor işte,kendimi veremedim..
Dolayısıyla bu kitap ile ilgili aklımda kalan kırıntılar ile yola çıkmak zorundayım.


Kitap güzeldi.
Öksüz kalan küçük bir çocuk ve onun yaşamı boyunca kendini bir genç kızın kalbi dışında bir yerlere ait hissedememe durumu.
Ama iyi ki dünyada sevgi var,sevmek var,sevgi ve sevmek insana hem ev olur hem yurt..maddi anlamda bir çok şey kaybedebilir insan ama sevgiyi kaybederse veya sevgiyi bulamazsa sol yanı hep yaralı hem açıkta olur..

Kuyucaklı Yusuf'un ekranlara da taşınmış olduğunu bilmek biraz da olsa içime su serptti..ilk fırsatta izlemek için filmin linkini buraya bırakıyorum.

KUYUCAKLI YUSUF




Kiremithanem
Kiremithanem

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

14 yorum:

  1. Kesinlikle okunması gereken bir eser... 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir kitaptı hakkını veremesem de kesinlikle güzel.

      Sil
  2. Tatildeyken daha zor oluyor kitap okumak evet, çünkü sürekli yeni bir yere gidiyorsun, muhabbet ediyorsun , evdeki tat olmuyor :) bu arada son yorumda size bir tavsiye bıraktım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle güzelim,hep bir koşuşturmaca hasıl oldu,kitap mahzun kaldı vallahi :(
      Tavsiyeyi okudum çok çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  3. Okumayı planlayıp okuyamadığım bir kitap olduğunda; demek ki bu kitaptaki şeylerle buluşmam nasip olmamış daha diye düşünüyorum hep. Yeni insanlarla tanışmaya benzetiyorum yeni kitaplar okumayı, o sebep belki de.
    İçli bir hikaye Kuyucaklı Yusuf'un hikayesi. Romanda geçen Kuyucak da doğduğum kasabaya çok yakın bir kasaba. O sebep de okumak bana ayrı bir zevk vermişti onu hatırlıyorum.
    Sevgiler Sevgicim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde İskender Pala'nın Mihmandar kitabı var,aylarca başlayıp bir kaç sayfa okuyup kenara bıraktığım,elime alınca yine başa alır yine bir kaç sayfa okur tekrar bırakırım,dün gece yine aldım nerde kalmıştım dedim,baktım baktım bulamadım en sonunda 1-2yıl sonra okumaya karar vermedim,dediğin gibi zamanı gelmemiştir bazı şeylerin.
      Benden de sevgiler canım :)

      Sil
  4. Kuyucaklı Yusuf Sabahhattin ALi'nin en severek okuduğum kitaplarından... Yusuf'un durumu yüreğime dokunmuştu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapacağını bilememek gibi bir ızdırap var dünyada,Allah kimseye yaşatmasın.
      Teşekkür ediyorum,sevgiler.

      Sil
  5. Güzel bir yazı ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ismini çokça duydum :) okumak nasip olurda okuyacağım :) isminin güzelliği işte ♥️🌿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim çok çok güzel gerçekten :)
      Sımsıcak.

      Sil
  7. Yakın zamanda okumuştum, filmi olduğunu sizden öğrendim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi ekledim ama evvela kitabın okunmasını tavsiye edebilirim sebebi de filmin oyunculuk bakımından çok çok duygusuz oluşu,duygusal anlamda hiç bir gayret görmedim ben ama mekanlar harika.

      Sil

Yorumunuz en kısa sürede sevgi ve alaka ile cevaplandırılacaktır.
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim.